Karrysuppe med kylling

Karrysuppe med kylling er alletiders familiefavorit og en, som vil vække glæde hele vejen rundt om bordet. Der er masser af smæk på smagen, men uden at den bliver for stærk, hvilket betyder, at de yngste også kan spise med.

Karrysuppe med kylling – dejlig hverdagsmad

Især i det kølige halvår er suppe ofte på bordet hos os og jeg har faktisk efterhånden temmelig mange opskrifter på alverdens slags suppe i arkivet her på bloggen.

Suppe er dejlig mad og især dem med karry hitter herhjemme. Tit bruger jeg thai karrypasta, men det har tit tendens til at blive i overkanten stærkt. Måske er det mig, der ikke er helt god til at dosere det, slår det mig lige. Her har jeg brugt helt almindeligt karrypulver, som hvis jeg ville lave boller i karry.

Karrysuppe med kylling

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 2 spsk ingefær revet
  • 2 spsk karry
  • 5 limeblade kan udelades
  • 1 spsk limesaft smag til
  • 200 g hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk (reklamelink)
  • 1 spsk fiskesovs
  • lidt sødning fx Sukrin Gold (reklamelink) kan udelades
  • 1 l bouillon gerne kyllingebouillon
  • 150 g aubergine skåret i tern/stykker
  • 100 g rød peberfrugt skåret i strimler
  • 50 g løg skåret i både
  • kokosolie til stegning reklamelink
  • frisk koriander til drys

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tern eller strimler.
  • Smelt kokosolien i en gryde.
  • Sauter hvidløg og ingefær i et par minutter.
  • Tilsæt karry og steg med i ca. 1 minut.
  • Hæld bouillon, limeblade og hakkede tomater på og kog op.
  • Tilsæt kokosmælk og smag til med fishsauce, limesaft og evt. lidt sødning.
  • Tilsæt kylling og aubergine og lad det simre med i ca. 5 minutter.
  • Kom grøntsagerne i og lad det simre med de sidste minutter inden servering.
  • Server med ekstra limesaft og frisk koriander.

Karrysuppe med god karrysmag

Der er to hemmeligheder til at få den gode karrysmag frem.

Den ene er at lade karrypulveret riste lidt. Det fremhæver smagen. Det andet er at kombinere med en lillesmule sødning. Det kan være fx lidt revet æble, men det kan også være en lillesmule sødemiddel eller sukker, hvis man er ok med det. Der skal ikke meget til for lige at fremhæve og afrunde smagen.

Karrysuppe med kylling - dejlig opskrift på familiemad

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

6 kommentarer til “Karrysuppe med kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?