Bánh mì salat

Bánh mì betyder egentlig ‘brød’ på vietnamesisk og allerede der kommer jeg jo i klemme. For der er ingen brød her. I stedet er der en lækker opskrift på en salat, hvor jeg har taget de lækre elementer fra en Bánh Mì sandwich og puttet dem i en salatskål. Det fyldige element er det marinerede svinekød og det smager skønt heri.

Bánh Mì salat

Men uanset navn er denne dejlige vietnamesiske salat værd at prøve. Jeg elsker jo smagene fra det vietnamesiske køkken og ærger mig stadig over at vores planlagte besøg derud blev aflyst men jeg håber inderligt, jeg får chancen en anden dag.

I mellemtiden må jeg lege lidt med smagene i mit eget køkken.

I denne salat spiller det marinerede svinekød hovedrollen. Det har den perfekte kombi af salt, sødt, fedt og umami. Spiser du ikke svinekød, kan du godt lave den med kylling men det bliver ikke helt det samme. Oksekød vil være et bedre valg men det skal gerne være noget med lidt god fedtmarmorering.

Banh Mi Bowl - opskrift på vietnamesisk salat med marineret svinekød

Bánh mì salat

Udskriv Pin
Oprindeligt en vietnamesisk sandwich - her lavet som salat uden brød.
4
|
30 min

Ingredienser

  • 500 g nakkefilet kylling eller okse kan også fint bruges
  • 2 spsk sojasauce/tamari glutenfri soja
  • 3 spsk fish sauce
  • 2 spsk Sukrin Gold reklamelink
  • 1 stængel citrongræs
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • ½ chili med kerner
  • saften fra 1 lime
  • 1 spsk sesamolie
  • 400 g kinaradise
  • 200 g gulerod kan byttes til squash, hvis du foretrækker det
  • 300 g agurk gerne den asiatiske agurkesalat
  • salat fx romaine
  • evt. ekstra chili
  • frisk koriander
  • sesamfrø
  • server fx med chilimayo for ekstra fedtstof eller lav en dip af sesamolie soya, fishsauce og chilisauce.

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og citrongræs groft.
  • Kom alle ingredienserne i blenderen og blend til du har en homogen masse.
  • Skær kødet i helt tynde skiver og bland det sammen med marinaden.
  • Lad kødet marinere i mindst en time, gerne natten over.
  • Steg kødet på en brandvarm pande, til det er gennemstegt.
  • Skær kinaradise og gulerod i julienne eller i strimler/skiver.
  • Skær agurken i stave eller skiver.
  • Bræk salaten i grove stykker og fordel det i fire skåle.
  • Anret resten af ingredienserne ovenpå og pynt med frisk koriander, mynte, lidt frisk chili og lidt sesamfrø.

Banh Mi Bowl - opskrift på vietnamesisk salat med marineret svinekød

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Bánh mì salat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. For pokker hvor er det lækkert. Er ikke så vild med svinekød ellers, og ender tit med nogle kedelige koteletter i fryseren som jeg ikke ved hvad jeg skal lave med. Prøvede denne her i går, havde desværre ikke frisk chili men det blev fantastisk alligevel, nemt og hurtigt. Dejligt. Det er ikke sidste gang jeg har lavet den ret.

    Svar
  2. Det her er helt sikkert min nye yndlings-Madbanditten-opskrift! Shit, hvor smagte det godt. Vi brugte Irmas krogmodnede nakkekoteletter af Bornholmergris (kan anbefales!). Synes egentlig slet ikke chili-mayo (eller anden dyppelse) var nødvendig, fordi marinaden hang på kødet hang lidt ved og blev stegt med og lavede noget lækkert snask-agtig noget. Uhmmm.

    Svar