Jordbærkage på mazarinbund

Jordbærkage på mazarinbund er den perfekte danske sommerkage. At lave den i en version som både er Low Carb, så godt som sukkerfri og glutenfri giver lidt udfordringer men jeg synes, vi kommer overordentligt godt i mål her.

Jordbærkage på mazarinbund med hemmelig ingrediens

Denne jordbærkage på mazarinbund skal næsten nydes på terrassen en god sommerdag. Vil du gerne lave kagen, hvor det ikke er sommer, vil jeg hellere anbefale dig at lave den traditionelle mazarinkage med chokolade, som denne jordbærkage er inspireret af.

I mazarinbunden finder du en lidt speciel ingrediens, nemlig bønner. Jeg har brugt de hvide butterbeans, og det fungerer forbavsende godt. Det giver god fylde i bunden og giver samtidig den der lidt faste konsistens, som mandelmel og smør alene ikke giver.

Bønnerne har samtidig for mig en præventiv funktion. Min mave kan simpelthen ikke tåle dem og det betyder, at jeg kun spiser et lille stykke. Indbygget impulskontrol. Smart ikke?

Jordbærkage på mazarinbund - glutenfri og sukkerfri opskrift

Jordbærkage på mazarinbund

Udskriv Pin
8 personer
|
30 min

Ingredienser

Mazarinbund

  • 1 dåse butterbeans
  • 4 æg
  • 100 g mandelmel
  • 15 g fiberhusk
  • 100 g sødning fx SukrinMelis
  • 50 g smør smeltet
  • 2 tsk mandelessens

Chokoladelag

  • 100 g chokolade 70%

Vaniljecreme med mascarpone

Pynt

  • 200 g jordbær helst danske
  • evt. lidt friske mynteblade

Sådan gør du

Mazarinbund

  • Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Skylbønnerne godt under koldt vand.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til en ensartet dej.
  • Kom dejen i en smurt springform (20-22 cm) med bagepapir i bunden. Glat overfladen meden dejskraber.
  • Bagkagen i den varme ovn i ca. 20-25 minutter, til du kan stikke en pind i midten af kagen uden at få dej med op.
  • Tag kagen ud af ovnen.

Chokoladelag

  • Hak chokoladen og fordel den over den varme kage, så den smelter. Fordel den så ensartet over kagen, som du kan. Sæt evt. kagen tilbage i ovnen et kort øjeblik, hvis chokoladen ikke smelter nok ved kagens varme.
  • Sæt kagen i køleskab og lad den afkøle helt.

Vaniljecreme

  • Kom mascarpone, fløde, Sukrin Melis, vaniljepulver i en skål og pisk det godt sammen. Fordel cremen ud over kagen med en dejskraber.

Topping

  • Skær jordbærrene i tynde skiver og anret dem ovenpå cremen.
  • Pynt med friske mynteblade inden servering.

Jordbærkage uden mel og gluten

Ingen traditionel mel og gluten i denne opskrift og den er jo temmelig sukkerfri også. Dog har jeg brugt almindelig chokolade 70% og der er jo sukker i. Jeg spiser ikke sukkerfri chokolade, og det er jo selvfølgelig et personligt valg.

Hvis du vil lave kagen i forvejen, synes jeg, du skal nøjes med at lave bunden med chokoladelaget. Så skal du bare piske vaniljecremen sammen og pynte med jordbær på selve serveringsdagen.

Men prøv opskriften på jordbærkage med mazarinbund her. Jeg er sikker på, du vil blive vild med den.

Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

0 kommentarer til “Jordbærkage på mazarinbund”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?