Cheesecake med bær i små portionsglas

Skøn og hurtigt lavet cheesecake med bær i små portionsanretninger. En rigtig dejlig sommerdessert, som du hurtigt kan trylle frem, hvis du får gæster med kort varsel. Cheesecake er en taknemmelig dessert, når man spiser Low Carb og ingredienserne har du med næsten garanti i dit køkken allerede.

Cheesecake med bær i små portionsglas

Jeg er altid underligt tiltrukket af små portionsanrettede desserter. Jeg synes, det ser så delikat og fint ud.

Her er flødeostefyldet lagt ovenpå en knust nøddebund og så er glassene pyntet med friske bær og lidt spiselige blomster. På den måde har man en dessert, der faktisk er lavet af næsten hverdagsingredienser, men som stadig er fin og hyggelig at servere i slutningen af en god middag.

Som altid har jeg brugt så lidt sødning som muligt. Foretrækker du en sødere version, skal du lige smage den til og tilpasse den dine smagsløg.

Cheesecake med bær i små glas - opskrift på lækker portionsanrettet dessert Cheesecake med bær i små glas - opskrift på lækker portionsanrettet dessert

Cheesecake med bær i små glas - opskrift på lækker portionsanrettet dessert

Cheesecake med bær i små portionsglas

Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

Nøddebund

  • 100 g nødder fx mandler og hasselnødder
  • 50 g smeltet smør
  • 0,5-1 spsk sødning fx Sukrin Gold
  • 1 knsp salt

Flødeostcreme

  • 200 g flødeost naturel
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk sødning fx SukrinMelis
  • kornene fra ½ vaniljestang eller lidt vaniljepulver

Topping

  • 200 g blandede bær fx jordbær hindbær og blåbær
  • evt. lidt krydderurter fx citronverbena appelsintagetes eller mynte

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  •  Blend/hak nødderne til nøddemel og bland dem sammen med smør, sødning og salt.
  • Fordel massen i en lille form beklædt med bagepapir.
  • Bag massen i ovnen i 10-15 minutter til den er blevet let gylden.
  • Lad nøddemassen køle helt af og bræk det i mindre stykker.
  • Pisk fløden til skum sammen med sødning og vanilje, det må gerne være til den stive side.
  • Pisk først flødeosten med en smule fløde og vend det sammen med flødeskummet.
  • Fordel nøddebunden i bunden af serveringsglas og fordel cremen ovenpå.
  • Pynt med bær og evt. krydderurter.

Noter

TIP: Cheesecake med smag af koldskål

Tilsæt lidt citron eller limeskal til cremen for en cheesecake, der smager af koldskål. Superdejlig og frisk variant også.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Cheesecake med bær i små portionsglas”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    Hvad tænker du om at fryse efter punkt 5?
    Og så have bunden klar til en hurtig dessert?
    (Jeg arbejder meget på at forberede til impulsivitet for tiden, med 2 børn under 3 og et ønske om stadig st have plads til “uventede gæster” eller til den dag gæster er inviterede men baby kun vil være på armen mens det storebarn ønsker lego og leg)

    Svar
    • Det tror jeg sagtens du kan. Det er lige før jeg tror, du kan fryse med oste-fyldet på også-

      Og bon courage med to små. Det er jo en hæsblæsende tid, mindes jeg svagt :)

      Svar
  2. Hej Jane

    mumsfilibabs det lyder lækkert, den skal prøves her i weekenden.

    Men hvad er kcal regne stykket på denne? vil helst gerne få den passet ind i mit “regne” stykke :)

    vh mark

    Svar
  3. Den skal prøves til sommergæsterne. Kan den laves dagen i forvejen eller bliver stykkerne i bunden opblødt?

    Svar
    • Det er jeg lidt i tvivl om for jeg vil også gerne selv lave den til gæster på fredag. Jeg tror, jeg ville lave delene hver for sig og lægge dem sammen kort før servering.

      Svar
    • Jeg lavede et par portionsglas af den her dagen inden hvor jeg også lagde det samme, og oplevede ikke at bunden var opblødt eller snasket :)

      Svar
    • Ja gluten findes kun i kornprodukter og her bruger vi nødder i bunden i stedet for mel og derfor er den helt naturligt glutenfri :)

      Svar