Omelet med ost

Omelet med ost er jo den perfekte Low Carb/Keto-morgenmad og med garanti noget, som de fleste spiser ofte. Det er en af de opskrifter på morgenmad, jeg har brugt allermest. I de senere år, hvor jeg har fundet ud af, at æg om morgenen ikke fungerer optimalt for mig, er den dog rykket ned til senere på dagen og er oftere blevet spist til frokost. Men den smager lige godt uanset tidspunktet.

Omelet med ost

Der er flere måder, man kan lave omelet med ost. Man kan både vælge at putte osten ind i omeletten, eller man kan vælge den endnu lækrere variant, hvor man steger osten sprød på panden først og laver omeletten oveni. Det giver en osteomelet med et sprødt oste-ydre.

Jeg kan godt lide begge slags.

En god osteomelet er faktisk også mit foretrukne valg, hvis jeg skal have en kulhydratfri madpakke med på tur. Så laver jeg omeletten aftenen før og pakker den ind i madpakkepapir og lader den ligge i køleskabet natten over. Den holder sig fint i tasken uden at smatte og den mætter virkelig godt. Kold smager den med lidt god vilje af en kold crepe med ost.

Omelet med ost - særligt lækker variant, hvor osten er sprødstegt udenpå omeletten

Omelet med ost

Udskriv Pin
1
|
15 min

Ingredienser

 • 3 æg
 • 40 g ost revet, fx cheddar eller emmentaler
 • smør til stegning
 • 50 g avokado
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Pisk æggene sammen i en skål med salt og peber.
 • Opvarm smør på en lille pande og fordel den revede ost ud på panden. Skru ned for temperaturen og lad osten stege, indtil det bobler godt og der kommer små huller i.
 • Hæld nu æggemassen over osten og lad den stege, til den sætter sig.
 • Form den som en halvmåne og steg på begge sider. Hvis du foretrækker det, kan du selvfølgelig stege æggemassen først og fordele osten på den halve del, inden du folder den til en halvmåne. Så får du en lækker midte af smeltet ost.
 • Server med en halv avokado.
Omelet med ost - særligt lækker variant, hvor osten er sprødstegt udenpå omeletten

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Omelet med ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej,

  Min mand står i den situation, at han minimum skal spise 200 g. protein ifølge din vejledning. Har du nogen forslag til hvordan han gør det og samtidig ikke får for mange kalorier/kulhydrater?

  Vi har tænkt os at følge dine madplaner, men hvis han spiser dobbelt portion, får han jo også (for) mange kalorier indenbords.

  Kan man evt. supplere med proteinpulver?

  Mvh,
  Sussi.

  Svar
  • Hej Sussi

   Det er primært proteinkilden, der skal øges. Dvs. 1-2 ekstra æg, et større stykke kød osv. Nogle gange kan det hjælpe at prioritere lidt magrere proteinkilder. Det gør det nemmere appetitmæssigt at spise mere.

   Hvis vægten er meget høj, mister tommelfingereglen med 1 g protein pr. kilo kropsvægt lidt sin aktualitet, for det er jo kroppens fedtfrie masse, vi i virkeligheden prøver at tilgodese med proteinindtaget. At tage fx 1,5 g pr. kilo MÅLVÆGT kan være en idé, hvis man ikke kender de nøjagtige tal for fedtfri masse (det kender de færreste).

   Spiser man fx 4 æg + 100 g skinke om morgenen, 2 dåser tun til frokost og 250 g kød/fjerkræ/fisk til aften er man allerede passeret 150 g protein.

   Det synes jeg er bedre end proteinpulver.

   Svar
   • Tusind tak for svaret. Det lyder også noget mere lækkert, end at skulle gylpe noget skummelt proteinpulver i sig ;-) Og i øvrigt også billigere :-)

    Svar