Fennikelfad à la flødekartofler

Dette fennikelfad à la flødekartofler er skønt lunt tilbehør til dig, der gerne vil spare på kulhydraterne og derfor vælger kartoflerne fra. Her kan du få lidt samme feeling men med væsentligt færre kulhydrater.

Fennikelfad à la flødekartofler

Jeg ved ikke, om det er fair at afsløre men jeg har aldrig været særligt vild med flødekartofler. Faktisk har jeg aldrig været vild med kartofler i nogen form. Derfor har jeg heller ikke lige den der følelsesmæssige kobling til flødekartofler, som jeg ved, mange har og som min egen datter helt sikkert også har. Der er næsten ikke noget bedre, jeg kan servere for hende.

Selv har jeg det helt glimrende med dette fennikelfad, som smager superlækkert. Jeg synes, det passer godt til fx en god kotelet eller måske også til noget mere magert som kylling eller hvid fisk.

Fennikelfad à la flødekartofler - opskrift på Keto venlig erstatning for flødekartofler

Fennikelfad à la flødekartofler - opskrift på Keto venlig erstatning for flødekartofler

Fennikelfad à la flødekartofler

Udskriv Pin
4
|
1 t

Ingredienser

 • 1 stor fennikel eller to almindelige
 • 1 stor porre
 • 2 ½ dl fløde
 • 50 g parmesan
 • lidt muskatnød
 • frisk timian
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader.
 • Snit porre og fennikel og fordel dem i et ovnfast fad.
 • Fordel nogle timiangrene ovenpå.
 • Bland fløde med krydderier og parmesan og hæld blandingen over grøntsagerne.
 • Sæt fadet i ovnen og bag i 30-40 minutter til grøntsagerne er møre og fløden er tyknet en anelse.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Fennikelfad à la flødekartofler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg savner absolut ikke kartofler i hverdagen lige bortset fra flødekartofler … uden at prale (og så lidt alligevel) så er mine ret gode hvis du spørger mine sønner og gæster. Er altid øverst på ønskesedlen fra ældstesønnen når han kommer hjem til mors kødgryder.

  Så det var med en vis skepsis at jeg afprøvede denne opskrift og hold da mule hvor smager det bare GODT ! Og igen – som nærmest al din mad – er super lækker som kold i madpakken sammen med en kødrest

  Svar
 2. Det var simpelten sådan en succes, den her! VI havde købt nogle ‘sidste salgsdato’ fennikel og skulle have dem brugt. Jeg havde en lille rest løg og sødkartoffel (som meget hurtigt bliver lidt for meget alene), men skåret i skiver og stukket ned mellem fennikel, var de super. Tak!

  Svar
  • Åhm altså jeg elsker anissmagen men jeg synes, den ryger ret meget i baggrunden her, hvor den er lun. Jeg synes, du skal kaste dig ud i det. Og ellers vil jeg give en stemme til kinaradise også. Medmindre man er uheldig at få en af dem, der er meget skarpe i smagen, gør de sig godt som kartoffelerstatning her også.

   Svar