Okonomiyaki

Okonomiyaki en japansk madpandekage lavet med spidskål, som kan toppes med alt fra rejer til bacon. Normalt indeholder den mel men jeg har lavet en melfri og Low Carb variant her. Den smager skønt og fungerer fantastisk til både frokost og aftensmad.

Okonomiyaki uden mel

Fordi der ikke er mel i min opskrift på okonomiyaki, er den noget mere porøs end originalen. Den er derfor også nemmere at stege i mindre pandekager end i to store. Hvis ikke det er for blasfemisk, ville jeg også godt turde at putte den i vaffeljernet i stedet. Det tror jeg, jeg vil prøve næste gang. Om ikke andet så til variation.

Okonomiyaki kan spises, som den er, men den kan også bruges som en bund under fx kødsovs eller hvad man nu får til aftensmad i børnefamilien.

At den har lidt indbygget spidskål er der jo ingen, der behøver vide ;-)

Okonomiyaki

Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

 • 300 g spidskål
 • 4 forårsløg
 • 6 æg
 • 2 spsk mandelmel
 • 2 spsk kokosfibermel
 • 2 spsk loppefrøskaller
 • 2 spsk soja/tamari
 • 1 spsk sesamolie
 • ½ tsk havsalt
 • friskkværnet peber
 • smør til stegning
 • fx mayo og chilisauce og lidt ekstra forårsløg til topping

Sådan gør du

 • Snit spidskål og forårsløg fint.
 • Pisk æg med resten af ingredienserne og vend kål og forårsløg i, så det bliver dækket godt.
 • Steg massen i smør ved middel varme. Det er lettest at håndtere med flere små pandekager end én stor.
 • Server med ekstra forårsløg på toppen og med mayo og chilisauce. Evt. lidt soja til.

Okonomiyaki - opskrift på japansk madpandekage uden mel

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

12 kommentarer til “Okonomiyaki”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane, for noget tid siden, så jeg en gut fra Meyers lave disse lækre japanske pandekager live på FaceBook. Jeg tænkte: de må kunne konverteres til LCHF/Keto og et par dage efter smed du denne opskrift op. Tak for det ?
  Jeg har lavet den i pande, men da vi står foran et længere road trip, vil jeg have dem med i madpakken. Derfor har jeg lavet dem i vores toaster, og de blev super gode. Så at bruge vaffeljern el. lign. kan anbefales.
  Tak for inspiration.
  God sommer.

  Svar
  • Ja, det tror jeg sagtens. Jeg er egentlig ikke så begejstret for kokosfibermelet men jeg ville gerne have den sødlige smag her.

   Svar
 2. Ej altså, hvor nemt kan det blive? :-)
  Jeg har ingen planer for aftensmaden i dag så mon ikke denne jeg-kan-ikke-udtale-navnet-på-retten skal på bordet i aften? Det tror jeg :-D
  Tak for endnu en god opskrift og som sædvanligt et flot billede :-)

  Svar
 3. Tak for god opskrift. Har du forslag til alternativ form for mel da mandler, nødder , kerner ikke tåles ? Helst ikke Pofiber

  Svar
  • Nej altså hvis hverken nødder, kerner eller pofiber kan bruges er vores muligheder jo udtømt. Jeg ville bare hoppe opskrifter som denne over og fokusere på at spise retterne med kød, grøntsager og fedt :)

   Svar