Laks med blomkålshollandaise er jo et super eksempel på hvor utroligt nemt og enkelt, det kan være at lave et sundt Keto-måltid. Og selvom arbejdstiden er kort og det hele føles næsten for nemt, så er smagen jo bare stadig i top. Og det er realistisk, selv i et travlt hverdagsliv.
Nem og sund aftensmad
Som du ved, er det meget vigtigt for mig at illustrere, at Low Carb eller Keto ikke behøver betyde, at man skal tilbringe sit halve liv i køkkenet. Vil man gerne det, er det selvfølgelig fint, men man kan lægge snittet lige der hvor man synes, det fungerer bedst.
For mig fungerer det bedst sådan, at de fleste måltider er super enkle og med få ingredienser og kort tilberedningstid og så engang imellem maxer jeg ud og laver noget mere vildt.
Men hvis man sammenligner det med et almindeligt rugbrøds- og kartofler-og-sovs-liv, er det vel ikke så meget anderledes. Der er jo også mange havregryn- og rugbrødsmåltider og så er der de fine, lækre og mere indbydende måltider. Hverdag og fest. Sådan kan jeg godt lide det.
Laks med blomkålshollandaise
Og selvom laks med blomkålshollandaise er et af de enkle måltider, virker det alligevel lidt luksus-agtigt at spise. Og blomkålshollandaise er netop som ordet antyder. Den kendte hollandaise tilsat blomkål. Indbygget grønt og faktisk nemmere at lave en originalen.
LAKS MED BLOMKÅLSHOLLANDAISE – 2 PERSONER
- 300 g laks
- 300 g grønne asparges
- lidt citron
- salt og friskkværnet peber
BLOMKÅLSHOLLANDAISE
- 150 g blomkål
- saften fra ½-1 citron
- 2 æggeblommer
- 60 g smør, smeltet
- salt og friskkværnet peber
- 1 knsp cayennepeber
SÅDAN
2. Nip enderne af asparges og læg dem i en skål. Overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge der i ca. 5 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand.
3. Del blomkålen i mindre buketter og kog dem i letsaltet vand til den er mør, ca. 7-10 minutter.
4. Hæld vandet fra og blend blomkål og citronsaft med en stavblender til en helt glat puré.
5. Tilsæt æggeblommerne og det smeltede smør i og blend igen.
6. Smag til med salt, peber og cayennepeber.
7. Anret laksen på en tallerken med asparges og blomkålshollandaise.
Mums hvor lækket!
Tak for tippet om blot at hælde kogende vand over aspargesene – det vil jeg helt klart gøre fremover 🙂
Hvor ser det sommerligt og lækkert ud. Original retten var min farfars hofret, som jeg værdsatte deroppe – og er sikker på, jeg også ville elske den her 😀
Denne enkle og umådeligt lækre ret har jeg (vi) fået i dag. Det smagte af forår og sommer 🌞👌
Det var bare slet ikke til at støve blomkål op i dag, så efter at have været i 5 forskellige supermarkeder, besluttede jeg mig for at prøve at lave hollandaisen med broccoli i stedet for. Og det fungerede helt perfekt! 🙌
Nøjagtig ligeså cremet og lækker som med blomkål. Det kan virkelig anbefales. Så anbefalelsesværdigt, at jeg må indrømme, at jeg spiste al sovsen selv… 🙊 Så jeg har vist fået min ration af fedt i dag. Og mere til 😅
Heheee hvor skønt. Og fantastisk med broccolisovs. Jeg kan faktisk bedre lide broccoli end blomkål, så det skal jeg da prøve 🙂