Rygeostecreme med purløg og citron

Rygeostecreme smager jo så skønt og jeg forstår simpelthen ikke hvorfor jeg ikke laver det oftere. Faktisk er rygeost en alt for sjælden gæst i mit køkken og det må jeg jo se at lave om på. Rygeostedippen er skøn både til smørelse på noget sandwich-lignende eller som dip til lyst kød eller fisk eller til et fad med grøntsagsstænger. Har du lagt mærke til, hvor nemt grøntsagerne forsvinder, hvis der er en lækker dip til?

Rygeostecreme med purløg og citron

Denne opskrift på rygeostecreme er holdt helt enkelt og er bare rørt med cremefraiche, purløg og citron. Du kan fint eksperimentere med andre urter også.

Jeg er efterhånden ved at have lavet mig en god samling urter i haven. Lige nu har jeg persille, mynte, løvstikke, purløg,oregano, mere persille, timian og rosmarin. Og rucola. Rucola er jo mere salat end urt men jeg bruger den tit som smagsgiver også. Jeg er vild med den skarpe smag. Og så vokser den jo som ukrudt, hvilket er skønt.

I mine højbede har jeg for første gang sået radiser. Dem går jeg og glæder mig lidt til nu.

Rygeostecreme med purløg og citron

Udskriv Pin
2
|
10 min

Ingredienser

  • 70 g rygeost
  • 70 g cremefraiche 38%
  • 30 g purløg finthakket
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. en smule sødning

Sådan gør du

  • Ja, der er ikke så meget at komme efter her: Rør rygeostecremen sammen i en skål og smag til med citronsaft, salt og peber. Drys evt. lidt fintskårede radiser ovenpå.
  • Server som dip til kylling, fisk eller grøntsager.
Rygeostecreme med purløg - dejlig dip til lyst kød eller grøntsager

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Rygeostecreme med purløg og citron”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?