Broccolimos – 2 varianter

Broccolimos er jo sådan en hverdagsfavorit, som vi spiser utroligt ofte og som jeg nu først bringer en opskrift på. Det smager megagodt, synes jeg, bedre end blomkålsmos og fordelen ved disse grøntsagsmos er jo desuden, at de er superkilder til lige at gemme lidt smør. Og det er vigtigt for mætheden, når man spiser Keto.

I de sidste par år er der sket det her på min side af skærmen, at jeg er begyndt at spise færre og færre grøntsager. Ja, det lyder måske ikke som et særligt godt bytte, og det er heller ikke nødvendigvis et valg, jeg føler mig superstolt af, men jeg er efterhånden ved at have fundet fred med det. Sagen er, at jeg har det hundrede gange bedre uden og at det vægter tungere hos mig at have det godt end at leve op til et eller andet arbitrært mål om X antal gram grønt om dagen.

Min kost er rigeligt næringsrig, idet jeg spiser kød, fisk, æg, fede mejeriprodukter og jeg tager min torskelevertran så godt som hver dag og prøver at spise lever(postej) et par gange om ugen. Jeg ved godt, at de fleste tror, at vi kun får vitaminer og mineraler fra grøntsager og frugt men det er simpelthen så langt fra sandt.

Især rå kålsalater giver mig problemer, men jeg kan faktisk virkelig godt lide broccoli. Jeg spiser det derfor i mindre mængder kogt eller endnu bedre som her som broccolimos. Stadig ikke i store mængder men måske ca. halvdelen af, hvad jeg ville estimere var en ‘normal’ portion.

Broccolimos – to varianter

I dag vil jeg dele to forskellige typer broccolimos med dig. En med mælkeprodukter (smør) og en lavet med cashewnødder. Sidstnævnte giver en fin og sødlig smag. Find opskriften under billedet.

Broccolimos - opskrift på grønt Keto tilbehør, der er nemt og hverdagsegnet

Broccolimos - opskrift på grønt Keto tilbehør, der er nemt og hverdagsegnet

Broccolimos

Udskriv Pin
To varianter af lækker broccolimos - find din favorit!
3
|
20 min

Ingredienser

Broccolimos med smør

 • 1 broccoli ca. 500 g
 • 50 g smør
 • salt og friskkværnet peber

Broccolimos med cashewnødder

 • 1 broccoli ca. 500 g
 • 100 g usaltede cashewnødder
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Skær broccoli i buketter og kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter eller til de er bløde nok til at mose.
 • Mos buketterne med smør/cashewnødder med en gaffel eller blend det hele sammen, hvis du vil have en finere puré.
 • Smag til med salt og peber.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Broccolimos – 2 varianter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane.
  Tak for din seneste bog, nyder den virkelig! Den kunne ikke være udkommet på et bedre tidspunt, nu da vi har fået coronadeller på maven og skal stramme op på fødeindtaget. Skriver også for at sige KÆMPE TAK for dén med det mosede broccoli/smør. Du burde lave en liste over opskrifter, som folk har KÆMPE positive opdagelser ud af og denne skal helt sikkert på, sammen med blomkålssteaks´ne og også kaffe/æg/smør/krydderier, som jeg har glædet mig til at drikke næsten hver dag i 1,5 år <3

  Svar
  • Hvor er du sød :)
   Og du har ret, jeg burde have et rating system, så folk kunne stemme på opskrifterne.

   Svar
 2. Super interessant med færre grøntsager; jeg har konstateret det samme, at min mave har det klart bedst med kun kød/ æg/ lidt ost. Det krævede en ommøblering af mine overbevisninger omkring hvad der er “sund mad” at acceptere det :)

  Svar
  • Tak Liv. Det havde jeg lige brug for at høre i dag, hvor jeg igen-igen sidder og har det elendigt og ligner en, der er gravid i 8. måned, fordi jeg synes, det gode vejr indbød til en dejlig smoothie bowl. For fanden altså. Jeg har åbenbart ikke helt sluttet fred med det endnu, siden jeg bliver ved med at prøve :)

   Svar
   • Desværre koster det 200 i fragt at få dem sendt til Grønland selvom portoen ellers er på 50kr hvis man selv sendte dem (via saxol

    Kan man købe dem som e-bog?

    Svar
    • Årh pokkers med den dyre fragt. Men ja, begge bøger findes som e-bøger også. Bare søg på dem på saxo.com så kommer alle udgaver af bøgerne frem??

     Svar
 3. Hej Jane.
  Jeg har lavet en variant i gennem mange år, som vi kalder “broccolipesto”.
  Jeg koger dem på samme måde, men kommer hvidløg, parmesanost, peanuts eller cashewnødder, salt og peber i og tilfører lidt olie mens jeg blender til den har en dejlig blød konsistens. Det er superlækkert og vi spiser det både varmt og koldt som rest.
  Kærlig hilsen
  Ulla

  Svar
  • Åhh ja jeg har tit lavet noget lign. dette. Blendet broccoli på samme måde, og så tilsat lidt friskost. Det giver en dejlig cremet konsistens, og når det er koldt smager det fantastisk på et stykke rugbrød ( til barnet) eller som dip.

   Svar
 4. Hej Jane
  Absolut 2 dejlige opskrifter (jeg er især vild med smørvarianten). Tak for den megaflotte bog – der er en del opskrifter jeg nu skal afprøve, om falder i mandens smag herhjemme. Hils! KH

  Svar
 5. Kære Jane !
  Tak for alle de gode indlæg !
  Jeg bliver meget nysgerrig på det du skriver, ift. at spise mindre grønt. Jeg har nemlig observeret det umiddelbart samme hos mig selv.
  Er det noget du kunne overveje at skrive mere om? Og i sammenhæng, hvad du så (ellers) spiser, eller blot hvordan en typisk dag/uge ser ud kostmæssigt?

  Alt det bedste

  Svar
  • Mjaaah måske. Det er lidt et ømtåleligt emne for mig og jeg har faktisk lidt svært ved at beskrive, hvorfor jeg oplever det sådan. Måske fordi bloggen her læses af rigtig mange og ikke alle kommer med samme kendskab til mig og så bliver det nemt taget ud af kontekst. Men jo, jeg vil i hvert fald gerne overveje at skrive lidt mere om det.

   Jeg har faktisk luftet det lidt her, kommer jeg lige i tanke om: https://www.madbanditten.dk/keto/forskellige-typer-keto/

   Svar