Chili con carne – på den rigtige måde

Denne opskrift på chili con carne er den ægte vare. Dvs. at det ikke bare er en udvidet kødsovs lavet med hakket oksekød men derimod en simreret lavet med langtidssimret oksebov eller tykkam. Udover at det smager fænomenalt godt, er det en glimrende anledning til at få brugt nogle af de mindre populære udskæringer, der ofte ligger tilbage i køledisken.

Chili con carne – på den rigtige måde

Jeg har jo lavet masser af opskrifter på chili con carne med hakket oksekød også og er bestemt ikke for fin til det. Men jeg synes, du skal give denne en chance også.

Tiden, vi befinder os i lige nu, er lidt speciel og måske er det et godt tidspunkt til at leve lidt langsommere og give plads til madretter, der kræver lidt længere tilberedningstid. Det gode ved en chili con carne som denne er jo, at den passer sig selv det meste af tiden. Og du får masser af smag til gengæld for din tålmodighed.

Helt ægte er den dog ikke, for jeg har ikke puttet bønner i. Det er af hensyn til, at jeg virkelig tåler bønner dårligt og også for at bringe kulhydratindholdet ned. Vil du gerne have bønner i, kan de dog fint tilsættes.

Chili con carne - opskrift på en ægte chili med oksebov eller tykkam

Chili con carne – på den rigtige måde

Udskriv Pin
Ægte chili – ikke bare en mexi-kødsovs
5
|
4 t

Ingredienser

  • 700 g oksekød fx bov eller tykkam
  • 1 stort løg finthakket
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk chipotle chili
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 dåser hakkede tomater eller en flaske Passata ca. 700 ml
  • 5 dl oksefond
  • 30 g mørk chokolade
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • evt. en smule sødning til at afrunde smagen

Sådan gør du

  • Skær kødet i store tern og brun dem af i smør i en gryde. Læg kødet til side et øjeblik.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra smør og sauter løg og hvidløg til de er klare i farven. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i et minuts tid.
  • Kom kødet tilbage i gryden og hæld tomat/passata og oksefond på.
  • Lad det koge op og skru derefter ned for varmen, så retten kun simrer.
  • Lad retten simre i 3-4 timer til kødet er helt mørt.
  • Tilsæt chokoladen og lad den smelte og smag til med flere krydderier og evt. lidt sødning.
  • Server med blomkålsris og rigtig gerne med en klat fed cremefraiche og evt. salsa, guacamole og frisk koriander.
Chili con carne - opskrift på en ægte chili med oksebov eller tykkam
Chili con carne - opskrift på en ægte chili med oksebov eller tykkam

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Chili con carne – på den rigtige måde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Ufattelig lækker. Jeg lavede den i crockpot efter at have gjort punkt 1 og 2 som beskrevet.
    Resten foregik i crockpot på high i 3 t og 1 t på low.
    Vil nok reducere væsken (tomaterne) en anden gang så jeg får en tykkere sauce.
    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Svar