Tærte med kylling og bacon

Denne lækre tærte med kylling og bacon lavede jeg forleden, da jeg havde en rest kylling, som trængte til at blive brugt. Er det ikke utroligt at en tør rest kylling kan ende med at blive til en lækker tærte? Jeg synes, det er fantastisk brug af rester.

Tærte med kylling og bacon – skøn restemad

En anden pudsig ting er, at jeg faktisk aldrig har været vild med madtærter af denne her art. Altså før jeg begyndte at spise Low Carb. Jeg kan bedre lide tærtebunden her end en almindelig. Og det er jo lidt omvendt. Jeg har serveret denne tærtedej til mange almindelige brødspisere og jeg har aldrig fået klager. Måske er det smørret, der gør det, som man siger.

Et stykke tærte med kylling og bacon og en grøn salat med lidt vinaigrette ved siden af er en dejlig frokost, synes jeg. Det minder lidt om Frankrig. Med lidt god vilje, ikke?

Tærte med kylling og bacon - Low Carb & glutenfri opskrift

Tærte med kylling og bacon

Udskriv Pin
Lækker og glutenfri tærte – prøv den til frokost med en grøn salat.
4
|
40 min

Ingredienser

Tærtebund

 • 120 g mandelmel reklamelink
 • 17 g Pofiber reklamelink
 • 80 g smør gerne stuetemperatur
 • 1 æg
 • 1 tsk salt

Fyld

 • 100 g bacon
 • 100 g kylling gerne tilberedt, fx rest fra aftenen før
 • 3 æg
 • 200 g græsk yoghurt normalt ville jeg bruge cremefraiche, men jeg var løbet tør
 • 50 g revet ost jeg brugte Emmentaler
 • 1 tsk salt
 • lidt timian

Sådan gør du

Tærtebund

 • Bland mandelmel, Pofiber, smør, æg og salt i en skål og masser det sammen til en fast tærtedej med hænderne.
 • Pres tærtedejen i en smurt form (tærteform eller springform, ca 22 cm). Prik huller i bunden med en gaffel. Lad hvile i køleskab eller spring det over.
 • Opvarm ovnen til 180 grader og forbag tærtebunden heri i ca. 10 minutter eller til den er blevet let gylden.

Fyld

 • Skær små tern af bacon og steg dem sprøde på en pande. Skær små tern af kyllingen (som er tilberedt).
 • Pisk æg med græsk yoghurt/cremefraiche, revet ost og salt.
 • Tag den forbagte tærtedej ud af ovnen og fordel de stegte bacon- og kyllingestykker i bunden. Hæld æggemassen ud over og fordel det godt.
 • Bag tærten i ca. 15-20 minutter, til æggemassen er fast. Tag ud og lad afkøle.
 • Server med en dejlig grøn salat med vinaigrette og lidt ekstra timian til drys.
Tærte med kylling og bacon - Low Carb & glutenfri opskrift
Tærte med kylling og bacon - Low Carb & glutenfri opskrift

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

25 kommentarer til “Tærte med kylling og bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Denne opskrift svarer ikke til den i bogen
  Keto på 4 uger ?
  Godt nok ikke samme fyld men er tærtedejen ikke den samme ?
  Der står
  1 dl mandelmel
  3 dl pofiber
  1 æg
  1 tsk guargummi
  50 g smør

  Svar
  • Når jeg skal nedbringe kulhydratindholdet, fx for at bruge opskrifter i specifikke Keto-sammenhænge, justerer jeg nogle gange i opskriften. Denne her på bloggen er efter min mening bedst.

   Svar
  • Nej ikke i de her mængder. Når der er brugt små mængder som fx 1 spsk Pofiber, kan man som regel godt. Ved større mængder, hvor Pofiber er brugt som ‘mel’, kan loppefrøskaller ikke bruges.

   Svar
 2. Rigtig dejlig tærte!
  Jeg tilføjede en svitset peberfrugt i tern, så den blev lidt mere ‘quiche Lorraine’-agtig.
  Vi var yderst positivt overraskede over, hvor god bunden var! Har ellers holdt mig tilbage fra at lave tærter “på keto”, fordi jeg hos andre har fået tærte, hvor dejen var baseret på mayonnaise og husk – ikke lige mig…

  Svar
  • Ja ikke? Det er godt nok virkelig mange år siden jeg har spist en ‘ægte’ tærte, men jeg synes virkelig også denne her er vellykket.

   Svar
 3. Kære Jane.
  1000 tak for din skønne inspiration og måden du skriver på. Det hele virker så ægte, og giver en god oplevelse af, at alle kan være med – også uden at dø af sult. Ydermere skal der ikke læses tykke ernærings afhandlinger, for at forstå nogle grundprincipper.
  Jeg har været godt igang med den skønne keto mad i tre uger nu, og holder meget af det. Hovedgrunden til min nye måde at spise på er, at jeg ikke bryder mig om min enorme mad-fiksering – evig og altid! Og at jeg spiser på følelser. Andre mener ikke at jeg har vægtproblemer, men jeg har taget 5 til 10 kg på, og føler mig tung med store svingninger i energien.
  Desværre er jeg meget forstoppet (det har jeg ofte døjet med) og det er ikke blevet bedre med keto. Jeg drikker masser af vand, men det suser bare igennem mit system. Alle hepper på flere fibre, og mere vand – men da jeg ofte er lav på salt (grundet en del medicin) skal jeg helst ikke over 2 liter om dagen. Mit spørgsmål er: er der noget keto mad, der IKKE er spækket med fibre? Eller kan man behandle madens fibre sådan, at det hele ikke sopper mit system, så hårdt?
  Kærlige hilsner fra Heidi

  Svar
  • Hej Heidi

   Jeg ved fuldstændig hvad du mener. Min baggrund for at spise sådan her er også maverelateret og så for at slippe de endeløse cravings og madtanker.

   Du kan sagtens spise Keto uden fibre. Selv har jeg også en mave, der hader fibre, hvilket betyder at jeg spiser en temmelig grøntsagsfattig kost (sammenlignet med hvad jeg anbefaler) og det fungerer simpelthen så fint. Læs fx om den model, jeg kalder animal based Keto – det er mig: Forskellige typer Keto

   Men får du suppleret med nok salt? For lidt salt er en hyppig årsag til forstoppelse på Keto. Jeg kan ikke lige gennemskue hvad der gælder for din situation her :)

   Svar
 4. Hej Jane

  Denne tærte ligger ikke under dine keto opskrifter. Og jeg kan ikke helt gennemskue hvorfor ? Ville den kunne høre ind, hvis man bruger creme fraiche 38% i stedet for græsk yoghurt?

  PS. Jeg ved godt, du ikke tilbyder udregning af kulhydrater her på bloggen. Og jeg HAR læst ‘Er det keto’ ?

  Jeg vil helst ikke over de 20-30 gr kulhydrat på en dag. Har spist 2 æg og noget kålsalat i formiddags.

  Hilsen Christina

  Svar
  • Hej Christina
   Den Keto-kategori er slet ikke udfyldende, så det kan du ikke regne med. Som du selv er inde på, kan alle opskrifter være ‘Keto’, hvis de passer ind i dagens kontekst.

   Som jeg ser det, kan man gøre det på to måder. Man kan tælle sine kulhydrater via madlog.dk eller lign. som også tillader at man opretter opskrifter og får energiberegningen pr. portion. Man kan også turde give slip på tællingen og turde stole på at et overordnet fokus på ‘kød, grøntsager og fedt’ er tilstrækkeligt. I min erfaring er tællingen en fin idé i starten men for langvarigt resultat skal man lande i den sidstnævnte.

   At udskifte græsk yoghurt med cremefraiche ville måske spare dig 1-2 gram kulhydrat i den fulde tærte. Jeg tror ikke jeg ville synes, det var umagen værd. I stedet ville jeg bare bruge det af de to, jeg lige havde i køleskabet.

   Svar
 5. Det er min dreng på 12 års nye livret ? jeg spæder op lidt grønt i form af asparges eller frisk spinat – mums! ??

  Svar
 6. Hej Jane

  Du har tidligere brugt guargummi i tærtebunde for sprødhedens skyld. Er det ikke nødvendigt i denne?

  Svar
  • Jeg glemte det helt enkelt. Det er sandt at guargummi kan give en lidt bedre krumme men vi er et godt stykke ude i detaljen. Og den smager helt fortrinligt uden :)

   Svar
    • Det er et godt spørgsmål og jeg er helt ærligt ikke sikker på hvad forskellen helt præcist er. Min umiddelbare tanke er at det er det samme men jeg havde en læser, der engang meldte tilbage at hun havde brugt det og det var gået galt (jeg husker ikke lige detaljerne). Så nu ved jeg ikke lige…

     Svar
 7. Lyder rigtig lækkert
  Kan man bruge noget andet i stedet for mandelmel ?
  Jeg har et par gange oplevet at få maveproblemer, når jeg har brugt mandelmel i kager.

  Svar
  • Det er kartoffelfibre. De fås i alle større supermarkeder. Rød pakke, der står på glutenfrihylden og koster en 20’er.

   Svar