Spansk mørbradgryde med chorizo

Gryderetter er i høj kurs her på bloggen og denne spanske mørbradgryde med chorizo kan du glæde dig til. Alle elsker en god gryderet og denne har masser af smag, som toppes af med de ristede stykker chorizo. Ristet chorizo pynter jo på de fleste retter. Prøv denne næste gang du har en svinemørbrad, du er i tvivl om hvad du skal bruge til. En ægte familiefavorit.

Spansk mørbradgryde med chorizo

Der er efterhånden mange opskrifter på både forskellige gryderetter og også på forskellige mørbradgryder her på bloggen og det er nok mere end noget andet udtryk for, at det er en tilbagevendende gæst på vores middagsbord. Ofte er det små twist, der skiller dem fra hinanden så du kan prøve lidt forskellige indtil du finder din favorit.

De ristede chorizotern gør denne ekstra lækker, synes jeg.

Jeg serverer den med blomkålsris til de voksne og hvide ris til de to teenagere. Silas vokser 1 cm i måneden i øjeblikket og det kræver da godt nok noget energi indenbords. Det er så sindssygt at se sine unger pludselig skyde i vejret på den måde. Og samtidig se sit køleskab tømmes så hurtigt. Nogen teenageforældre på linjen, der kan genkende det?

Spansk mørbradgryde - opskrift på lækker gryderet

Spansk mørbradgryde med chorizo

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad ca. 600 g
  • 100 g chorizo
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl fløde
  • 1 dl bouillon eller vand
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær mørbrad og chorizo i tern.
  • Steg chorizoen sprød i en gryde og læg til side.
  • Sauter løg og hvidløg i gryden, til de er klare i farven.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med i et minut.
  • Hæld fløde, bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på og lad det koge op. Skru ned til medium varme og lad retten simre i ca. 15 minutter.
  • Smag til og juster evt. med ekstra krydderier.
  • Vend chorizoen i inden servering - gem en smule til at drysse på toppen.
  • Server fx med blomkålsris.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Spansk mørbradgryde med chorizo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg kender SÅ godt det med teens i huset ??
    Har en på 19, som træner styrketræning hver dag. Nu er fodbold så lige startet op igen, så tænker at gennemtrækken i køleskabet vil gå endnu hurtigere ?
    I øjeblikket arbejder vi begge hjemme og jeg kan stort set høre det hyle en gang hver/ hver anden time, når han igen står og kigger ind i det ?
    Gryderetter gør godt det godt her hos os også. Serverer ofte med mos eller de får brune ris til – det fylder så godt – rigtig ofte toppet med ristet broccoli ???
    Sådan var det den lækre butterchicken, jeg lavede her til aften feks. ?
    Jeg har måtte tage konsekvensen og har givet ham et par indkøbsdage om måneden, hvor han fylder køleskabet for egen lomme og også laver aftensmaden ??
    Udover at det hjælper til i husholdningen, er han blevet ret ferm til at kokkerere og så har han pludselig opdaget hvad avocado, æg, kød og ost faktisk koster ? Godt at tage med sig på sigt.
    (Og så er det bare rigtig skønt, når andre laver mad til én ikk’?
    Kh og god aften.

    Svar
    • Åh gud, jeg er slet ikke nået til at overveje at jeg en dag skal bo med mine voksne børn? Det er sjovt som ens fatteevne slet ikke rækker til det.

      Men ja for pokker, god idé at give dem en følelse af hvad mad faktisk koster ❤️

      Svar
    • Jeg plejer at bruge enten en grøntsagsbouillon eller en hjemmekogt af enten okse eller kylling. Men brug den du har. Det er ikke så afgørende :)

      Svar
  2. Hej..
    Jeg elsker dine opskrifter. Og bruger dem hver dag. Så vil virkelig sige tak for dig ?. Men savner lidt at der står om det er fryseegnet. ?

    Svar
  3. Ang. teenagere, så husker jeg tydeligt hvor lang tid det tog før jeg stoppede med at lave for meget mad eller købe alt alt for meget ind??? Og min yngste er nu 24 og ingen har boet hjemme de sidste tre år?

    Svar