Millionbøf med blomkålsmos

Er der egentlig stadig nogen, der spiser millionbøf? Jeg husker, hvor tit jeg spiste det som barn og jeg er jo født i 1977 og jeg tænker, om den måske er gået helt i glemmebogen? Dengang husker jeg millionbøf som en af de gode retter. Jeg kunne nemlig ikke lide kartofler, men jeg kunne godt lide kød (true story) og med millionbøffen kunne jeg snige et par skefulde kartoffelmos med ind sammen med kødet, uden at det voksede i munden på mig og på den måde få det til at se ud, som om jeg havde spist noget af kartoffelmosen. Jaja, virkelig kræsent barn, var jeg…

Millionbøf med blomkålsmos

I dag laver jeg millionbøf med blomkålsmos. Jeg kan stadig ikke lide kartoffelmos, så det er en god byttehandel for mig. Og det er bare god og ærlig hverdagsmad, der smager dejligt og som mætter godt og længe. Og så er det jo ikke helt skidt at familien får lidt ekstra grøntsager ind den vej.

Hvis du er ok med en anelse flere kulhydrater, smager sellerimos også virkelig dejligt til.

Men ellers ikke så mange dikkedarer. Prøv opskriften herunder.

Millionbøf med blomkålsmos - den sunde opskrift på den populære familiefavorit

Millionbøf med blomkålsmos

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

 • 500 g hakket oksekød 10-12%
 • 2 små løg finthakket
 • 2 fed hvidløg finthakket
 • 3 dl mørk oksefond
 • 2 laurbærblade
 • En lille dusk frisk timian
 • 1 spsk koncentreret tomatpure kan evt. udelades
 • 40 g smør
 • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

Sådan gør du

 • Smelt smørret i en gryde.
 • Tilsæt løg og hvidløg og sauter til de bliver klare i farven.
 • Tilsæt kødet og brun det godt af.
 • Hæld fond på og evt. tomatpure og tilsæt laurbærblade og timian.
 • Skru ned til lav varme og lad retten simre i 15-20 minutter.
 • Smag til med salt og peber.
 • Server retten med blomkålsmos.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Millionbøf med blomkålsmos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,
  Har lige hentet din nye bog. Den er let at gå til, med lækre opskrifter med almindelige madvarer, og så er den flot udformet med rigtig gode billeder. Glæder mig til at komme i gang. Til Lykke til dig, godt gået.
  Mange hilsener fra Catja

  Svar
 2. Hej
  Et spørgsmål til kalorier og fordeling
  Jeg har ikke spist frokost idag hvilket gør at jeg ikke indtager nok fedt og proteiner som er beregnet udfra ligevægtsindtaget mv – kan det have betydning for vægttab ?
  Er det vigtigere at nå det beregnede kalorier eller at fordelingen af de kalorier man får er korrekt ?

  Svar
  • Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår spørgsmålet.

   Man kan godt tale om at der er en vist proteinindtag, man helst skal nå (overordnet – ikke slavisk på dagsbasis) men fedt er jo en variabel og man skal ikke spise en bestemt mængde fedt. Fedt har du jo på din krop.

   Måske forstår jeg dig forkert, men hvis målet er vægttab, skal du jo ikke spise dit ligevægtsindtag. Så skal du være i negativ energibalance (kalorieunderskud).

   Fordelingen af makronæringsstoffer betyder ingenting for vægttab. Det gør kun kalorier.

   Spørg evt. lige igen, hvis det er helt uklart.

   Svar
 3. Kære Jane.
  I dag har jeg skrevet om dig på min insta (Camirind). Og jeg vil gerne have lov at dele den tekst med dig!

  Madbanditten, Jane Faerber har haft en KÆMPE betydning for, hvor jeg er i dag.

  Siden jeg var barn, har jeg været tyk. Og jeg fik meget hurtigt at vide, at det måtte jeg ikke være. Jeg skulle tabe mig. Jeg tænker det har været velment, men det eneste jeg forstod var at jeg var forkert.
  Dette blev bekræftet utallige gange. Hver gang jeg blev mobbet. Hver gang fremmede folk, råbte efter mig på gaden. Hver gang den ene diætist efter den anden, gav mig en madplan som jeg helt sikkert ville blive mæt af.

  1 dl havregryn med minimælk til morgen

  1 1/2 rugbrød med minarine og mager pålæg + gnavegrønt til frokost

  1 dl kogt pasta med mager kødsovs til aften.

  2-3 mellemmåltider bestående af f.eks 1 knækbrød med minarine og mager pålæg.

  Jeg blev IKKE mæt. Og efter få dage, endte jeg ALTID med at grovæde alt muligt. Jeg var SÅ sulten. Men jeg var stadig sikker på, JEG var forkert. Og at jeg ikke blev mæt, fordi jeg var tyk.
  Jeg var altid på slankekur, men blev alligevel tykkere og tykkere.

  Så begyndte jeg at følge Madbanditten. Her var en kvinde, der aldrig havde haft problemer med vægten, og hun fortalte at hun heller ikke blev mæt af havregryn! Hun kunne spise mange havregryn, og alligevel være sulten.

  Langsomt begyndte det at gå op for mig, at det ikke var MIG der var forkert, det var MADEN. Det var ikke MIG der var forkert, det var dem som mobbede. Og det var IKKE MIG der var forkert, men de personer der følte det var ok, at råbe Fede svin efter en fremmede pige på gaden.

  Så 1000 tak til Jane. Din beslutning om at dele DIT liv, har været med til at ændre MIT.

  Svar
 4. Tak for opskriften på en rigtig barndomsklassiker.
  Jeg må introducere retten for mine døtre, for de har aldrig fået millionbøf, til gengæld får de masser af bolognese.

  Svar