Gurkemejevafler med laks

Disse fine gurkemejevafler med laks og avokado er en dejlig, mættende og sund frokost. Vaflerne giver en god bund og god fylde i maven. Jeg har jo tusindevis af vaffelopskrifter her på bloggen og ofte laver jeg dem bare lige af hvad jeg har ved hånden. Har du en favorit? I disse dage løber chafflerne jo med al taletiden som de ultrakulhydratfattige, keto-venlige vafler.

Nuvel, disse er også pænt kulhydratfattige og måltidet som helhed kan ikke indeholde mange kulhydrater. Og det er jo vigtigt for mange – inkl. mig selv.

Det er dog faktisk sjældent noget, jeg tænker over, må jeg indrømme. Jeg vælger helt uden at tænke low carb til og når jeg en gang imellem ikke gør, er der ingen ballade over det. Jeg husker i gamle dage, hvor jeg syntes, jeg fik negative virkninger af at spise kulhydrater en dag. Nu sker der enten ingenting eller også er jeg måske lidt ekstra sulten/sukkertrængende. Men ikke noget jeg ikke kan vifte af mig eller spise væk i god low carb-mad.

Måske er jeg omsider blevet mere metabolisk fleksibel – dvs. dygtigere til at veksle mellem energikilderne. Det er jo hele målet med det hele, hvis du spørger mig.

Men nu til de lækre gurkemejevafler. Enjoy!

Gurkemejevafler med laks og avokado Gurkemejevafler med laks og avokado

Gurkemejevafler med laks og avokado

Gurkemejevafler med laks

Udskriv Pin
4 styk
|
10 min

Ingredienser

 • 2 æg
 • 130 g hytteost
 • ½ tsk gurkemeje
 • 1 tsk løgpulver
 • ½ dl pofiber
 • 100 g revet squash
 • salt og friskkværnet peber
 • Evt lidt smør til stegning TOPPING
 • 1 avocado
 • 100 g røget laks
 • 1 klat cremefraiche kan undlades

Sådan gør du

 • Blend æg med hytteost.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen.
 • Bag i vaffeljernet til vaflerne er gennembagte.
 • Top med avocado, røget laks og evt. en god klat cremefraiche.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

18 kommentarer til “Gurkemejevafler med laks”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Nej det synes jeg ikke rigtigt. Eller det bliver i hvert fald noget helt andet og mere sådan pandekage/omelet-agtigt.

   Svar
 1. Kære Jane, jeg har lige købt din nyeste bog, Keto på 4 uger, og den er et meget godt og brugbart redskab sammen med din første keto bog. Tak for det.
  Kan du anbefale et godt vaffeljern? Så vil jeg nemlig kaste mig ud i alle de spændende opskrifter med alskens forskellige vafler.
  Venlig hilsen Jytte

  Svar
  • Dejligt du kan lide den nye bog :)

   Jeg har et Tefal Snack Collection. Det er sådan et multi-jern, hvor man kan købe forskellige plader til. I bogen har vi primært det men til halloumivaflerne har vi brugt et gammelt vaffeljern af ukendt mærke. Men det var mest for variationens skyld.

   Svar
 2. Ad gurkemejevafler
  Kære Jane
  Jeg var meget omhyggelig med at veje af til vaflerne, da det var første gang jeg prøvede opskriften. Men vaflerne kan slet ikke binde sammen, de måtte skrabes ud af hullerne i småbidder! Smagen er selvfølgelig god nok!
  Hvad gør jeg for at få vaflen til at følges som en vaffel I stedet for en mislykket omelet..
  Vh Lene

  Svar
  • Mit gæt er at du ikke har bagt vaflerne længe nok. Jeg begik selv den fejl hundredevis af gange før jeg indså at det handlede om bagetid. Mit vaffeljern har et rødt/grønt lys og vaflerne er først færdige, når den lyser grønt. Ofte tager det dobbelt så lang tid som jeg spontant ville tro, de skulle bage. Så mit bud er at du skal fordoble bagetiden.

   Svar
 3. Lækkert , jeg kan ikke få dem samlet så de kan bruges i vaffeljernet uden det bliver noget snask. Dejen har trukket et stykke tid inden jeg bager dem

  Lækkert ellers
  Annette

  Svar
 4. Hej Jane. Blot en tanke. Har haft problemer med at dejen slipper vaffeljernet, og i stedet for at smøre for hver portion, kan man så tilsætte smeltet smør til vaffeldejen?
  Bedste hilsner
  Julie

  Svar
  • Hej Julie

   Jeg må indrømme at min hemmelighed til vafler der altid slipper er at man bager dem længe nok. Og det er ret længe. Mit vaffeljern har sådan en rød/grøn lampe og det var først da det gik op for mig, at den lyste grønt, når de var færdige, at jeg oplevede at de aldrig klistrerede. Måske er det et bedre tip.¨

   Og eller jo, du kan fint tilsætte smør til dejen.

   Svar
 5. Hej Jane.
  Dette har intet med din opskrift at gøre, MEN:
  Din KETO-bog er med i søndagens GO-MORGEN (søndag 19/01 2020) i forbindelse med dagens søndagsgæst , Molly Egelind.
  Ville bare lige nævne det.

  Niels Odgaard
  Vordingborg

  Svar
   • Ja, det synes jeg.
    Molly betonede vigtigheden af at forholde sig til kulhydraterne.
    En fin lille ambassadør for dit projekt !!!
    Sad og klappede i mine hænder.

    Hav en god dag.

    Svar
    • Ej hvor skønt at høre. Jeg må se om jeg kan fange klippet på nettet. Tusind tak fordi du lige gjorde mig opmærksom på det :)

     Svar
  • Måske en smule fiberhusk og faktisk måske også slet ingenting. Jeg tror mest at fibrene giver dem en smule fastere konsistens..

   Svar
 6. Hvor ser de lækre ud. Dem vil jeg i hvert fald give mig i kast med :) Jeg har dog ikke noget vaffeljern. Ved du om man eventuelt kan bage dem i ovnen eller lave dem på en pande som pandekager?

  Svar