Pia sagde farvel til eksem og 15 kg med Keto

Mange af jer kan huske Pia. Hendes historie om hvordan hun på bare én uge spiste sig væk fra et fuldstændigt umenneskeligt udslæt i ansigtet efter ellers at have prøvet alverdens læger, lægemidler, cremer, behandlinger osv. gjorde indtryk på mange. Ikke mindst mig. Historien bragte jeg her på bloggen tilbage i 2016 og i dag har jeg inviteret Pia tilbage med en opdatering. Udslættet er stadig væk men med Keto og Keto-bogen har hun nu også knækket koden til vægttabet og 2019 bød på et vægttab på 15 kg.

Men for at forstå, hvor det her startede, er vi nødt til lige at mindes Pias første historie.

Det første billede herunder er fra 2016 før Pias kostomlægning. Jeg er sikker på, du godt kan forestille dig hvor fuldstændigt invaliderende, det må være at have eksem i ansigtet på den måde.

Billede til højre er nyt og taget i julen 2019. Stadig ingen eksem og nu 15 kg slankere efter Keto kom ind i billedet.

Pia hudlidelse, eksem, Keto

Jeg så farlig ud, lignede mest af alt et voldsoffer, og jeg havde ikke mindst store smerter. Jeg viste mig kun på mit arbejde og blandt familie og de nærmeste venner. Diverse hudspecialister og allergilæger måtte give op. ”Bedste” og mest trøstende råd var, at ”Det forsvinder nok, når du går på pension!” samtidig med, at jeg fik udleveret endnu en recept på en eller anden giftig og ubrugelig salve.

Læs Pias første historie her: Pias udslæt/eksem forsvandt med LCHF

Vægttabet kom med Keto

Med kostomlægningen til LCHF i 2016 fulgte flere gode bivirkninger. Foruden at huden blev pæn og glat igen, blev maven gladere og toiletbesøgene mere regelmæssige.

Men det gik knap så godt med vægttabet, som udeblev på trods af en fin og ihærdig indsats.

Da Keto-bogen udkom i december 2018, gik Pia i krig med den og så hurtigt, hvor der skulle rettes til for at få succes.

Et år senere sagde vægten minus 15 kg. Vægten er gået fra 86 kg til 72 kg, og tøjstørrelserne fra str. 46/48 til 42.

Pia er i øvrigt i mellemtiden blevet 51. En alder, hvor mange beskriver det som svært at gå ned i vægt.

Målet er at komme under 70 kg i 2020, fortæller Pia. Og eksemet? Det er aldrig kommet tilbage.

PIa tabte 15 kg med keto

Her fortæller Pia selv:

Udslaget for mig ift. at få succes med vægttabet har helt klart været, at jeg den første måned vejede min mad, og så i øvrigt fulgte Keto-bogen slavisk mht. mængde mv.

Opskrifterne er ernæringsberegnede, og det var også en kæmpe hjælp for mig, da det gav mig et fint billede af, hvor meget kulhydrat jeg indtog til de forskellige måltider. Desuden var principperne om fedtforbrænding osv. beskrevet på så fin vis, at det gav bedre mening for mig at overgå til KETO.

Jeg har nok (desværre) brug for lidt mere faste regler. For hvor er det dog bare nemt, når man har fået det ind under huden!

Grønt, fisk/fjerkræ/kød og fedt. Det er virkelig ikke sværere end det! Dér kan de fleste være med.

Jeg spiser fx et stort morgenmåltid bestående af en eller anden form for æg, grønt, kødpålæg/kødrest fra aftenen før og kaffe/m. øko-piskefløde, og så er jeg dejlig mæt og tilfreds, til jeg skal spise til aften. Jeg spiser aldrig frokost og føler ingen sult i løbet af dagen.

Jeg har nu tabt mig små 15 kg på et år og har aldrig befundet mig bedre.

Alle blodprøver fine – inkl. kolesterol

At der er åbenlyse fordele ved at spise efter LCHF-principperne eller en ren KETO-kost, kan jeg derfor skrive tykt under på.

Jeg får taget blodprøver én gang om året i anden anledning, og alle mine tal er fine, lige fra sukkertal til kolesteroltal. Der er således ikke noget at komme efter dér.

At jeg samtidig er sluppet af med et grimt eksem, og min vægt er mindsket betragteligt, kan jeg kun klappe i hænderne over.

Det sværeste er andre folks fordomme

Jeg er SÅ taknemmelig for, at jeg har fundet ”de vises sten”. For mig har det virkelig betydet en kæmpe personlig omvæltning.

Men samtidig skal det også siges, at man indimellem skal høre på meget, for der eksisterer virkelig mange fordomme om LCHF/keto. Det har næsten været det sværeste.

For mig handler det dog efterhånden mest om, at mine valg bliver accepteret, ligesom jeg accepterer andres valg.

Når jeg er gæst ude, spiser jeg dét, der bliver serveret, men jeg kan en sjælden gang godt finde på at forespørge, om jeg fx må tage mit eget brød med, hvis det nu er frokost mv., hvor andet måske vil se mærkeligt ud for andre.

Jeg har ikke oplevet endnu, at det ikke bliver accepteret.

Jeg vælger mine kampe med omhu, og jeg skal ikke prædike for nogen.

Heldigvis oplever jeg også, at de fleste restauranter i dag har fået en langt større forståelse for, at vi bliver flere og flere, der ikke spiser/tåler ”konventionel kost”. Der findes derfor rigtig mange muligheder, når man går ud og spiser, og så længe man spørger på forhånd, kan man næsten kun få et “ja”! Jeg har i hvert fald ikke oplevet at få et ”nej” endnu ;o).

Varm anbefaling til LCHF/Keto

Så til alle jer, der sidder derude og tænker: “Er Keto mon noget for mig?” eller “Nej, jeg kan ikke undvære brød!” eller “Det er ALT for meget fedt!”: Giv det en chance!

Jeg ved godt, at det for de fleste vil betyde et opgør med års indoktrinering om at leve kulhydrat-rigt og fedtfattigt.

Men jeg tør næsten godt garantere, at I ikke vil fortryde det, for det kræver faktisk ikke den store tilvænning, og I vil opleve, at kroppen får det meget bedre. Også på den lange bane.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle Madbandittens opskrifter, egen favoritside, færdige madplaner med indkøbsliste og slip for forstyrrende annoncer.

Start 7 dages gratis prøveperiode nu

 

9 kommentarer til “Pia sagde farvel til eksem og 15 kg med Keto”

Skriv en kommentar

 1. Jeg har været på keto (har fulgt planen fra bogen nøje) i 2 uger. Jeg har nu fået 4 store bumser i ansigtet – er 50 år og har ikke haft bumser i mange, mange år – hvorfor og er det noget som forsvinder?

  Svar
  • Bedste gæt er pga. en midlertidig ubalance i kønshormonerne forbindelse med overgangen til fedtforbrænding. Østrogen lagres jo i fedtvævet og frigives herfra. Mange, også i din aldersgruppe, oplever faktisk også at få en blødning, selvom de troede, den slags var forbi.

   Men ja, jeg kender ikke til at det er andet end forbigående. Irriterende men forbigående.

   I sjældnere tilfælde afslører kostomlægningen intolerancer, som man ikke tidligere har kendt til/bemærket. Hyppigt mælkeprodukter eller æg. Men det ser jeg ikke nær så ofte.

   Svar
 2. Jeg overvejer meget kraftigt af give keto et forsøg, men orker ikke tælle kalorier, kan jeg undgå det..??
  Da jeg har kantineordning på mit job gør det besværligt for at veje min mad, jeg har gode muligheder for kød og grønt, kan jeg gøre andet..
  Hilsen
  Lone

  Svar
 3. Jeg har også oplevet en fin “bivirkning” ?
  Jeg har været på LCHF/Keto siden min diabetesdiagnose medio november, og alle mine tal incl. kolesterol falder fint ?

  Jeg har haft Lichen Simplex i nogle år, og det medfører tynd hud, der revner og klør helt vildt (i skridtet), og jeg har haft et kraftigt angreb siden en gang i forsommeren sidste år og var ved at blive idiot af det..

  Men efter de første tre uger på den nye kost kunne jeg mærke en bedring, og nu er det så fint, at jeg håber på at kunne finde cyklen frem igen til sommer! Det har jeg ikke kunnet i snart 5 år, så det ville være helt fantastisk ?

  Så jeg kører videre med alle lækkerierne – har netop købt en Tefal Snack Collection, så repertoiret skal udvides!

  Jeg har også tabt en smule, så det virker også der…

  Svar
  • Ej sikke dog en fantastisk bivirkning. Er det ikke utroligt som kroppen pludselig bliver i stand til at reparere sig selv? Det stopper aldrig med at forbavse mig. Hvor er det dejligt for dig. Tak fordi du skrev <3

   Svar
 4. Det er så imponerende hvad den rette kost kan udrette for kroppen, der er ren magi på den naturlige måde. Super flot resultat du har opnået med dit eksem og vægttab

  Svar