Tatar med estragoncreme og friterede kapers

Tatar er en af  mine livretter og noget, jeg ofte bestiller på restaurant. Denne opskrift på rørt tartar med estragoncreme og friterede kapers er perfekt til date night eller til hvis du skal imponere din udkårne. Måske skal du lige sikre dig først, at din udkårne ikke er veganer. Det ville nok hurtigt kunne ødelægge den gode stemning. Altså maden, mener jeg primært – haha!

Det er pudsigt egentlig, slår det mig lige. Jeg er glad kødspiser, men jeg ville ikke på nogen måde tage anstød af at få serveret et kødfrit måltid mad. Anyway…

Jeg tænker, at det i yderpunkterne er bedst, hvis man har nogenlunde samme præferencer, hvad mad angår. Det gør i hvert fald tingene nemmere.

Søren og jeg er begge meget interesserede i mad, vin og kaffe og det er egentlig vigtigt, kan jeg godt se. Vi deler spændende restaurantoplevelser sammen og spiser gode middage sammen.

Og selvom det mest er Søren, der er mad/vin/kaffe-snobben, så smitter det jo af på mig. Og det betyder jo, at jeg altid spiser og drikker godt. Og det klager jeg altså ikke over.

Og vi deler i høj grad også glæden ved en god tatar.

Den rørte tatar her smager superlækkert og estragoncreme er altid et hit herhjemme. De friterede kapers sætter lige prikken over i’et.

Tatar med estragoncreme og friterede kapers

Tatar med estragoncreme og friterede kapers

Tatar med estragoncreme og friterede kapers

Udskriv Pin
2
|
25 min

Ingredienser

 • 300 g okse eller kalveinderlår eller oksefilet
 • 1 spsk worchestershiresauce kan udelades
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 spsk grov sennep
 • 1 spsk hvidvinseddike

Estragoncreme

 • salt og friskkværnet peber
 • ½ dl mayonnaise
 • 1 håndfuld frisk estragon
 • 1 tsk hvidvinseddike
 • 2 spsk kapers
 • olivenolie til fritering

Sådan gør du

 • Fjern eventuelle sener og fedtkanter.
 • Hak kødet fint.
 • Bland kødet med resten af ingredienserne og smag til.
 • Blend mayo med estragon og eddike og smag til.
 • Varm lidt olivenolie op i en lille gryde.
 • Friter kapers i olien i et øjeblik til de er sprøde, vær forsigtig olien sprøjter.
 • Anret tartaren på to tallerkner og pynt med mayo og kapers. Drys evt. lidt hakket estragon eller persille over.
 • Server gerne med en frisk salat med en fransk vinaigrette. Det giver et fantastisk modspil.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Tatar med estragoncreme og friterede kapers”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Vi sidder og kigger efter forret til nytår – som ikke skal være Tapas eller fisk/skaldyr – og har forelsket os i en omgang tatar. Vi har set rigtig mange hjemmesider igennem og jeg trækker jo lidt herover’a ❤️
  Nu kommer så alle varianterne og dertil begrænsningens kunst. Vi er nok mest til at blande lidt forskelligt i – estragon, løg, capers og/eller cornichoner – og en smule rom/cognac (det er jo nytår)
  Og så tænker vi at vi vil hårdstege den kort så den får stegeskorpe og er rå indeni. Og så vil vi anrette med øvrigt tilbehør – peberrod, rødbeder, og flere løg, kapers (og jeg vil prøve de sprødstegte), cornichoner – og så æggeblommen, selvfølgelig.
  Måske – til de andre – sprødstegt rugbrød og jordskokkefritter.
  Vi havde først kigget efter ibérico-/ Sortfodsmørbrad – men det lader sig ikke opdrive lokalt – men avocadodressingen kunne godt gå til Tatar’en – evt suppleret med en rørt mayo med estragon og hvidløg…
  Jeg tænker det er lidt angsprovokerende g men håber det bliver lækkert.
  Har du gode råd/ kommentarer til ovenstående?

  Og så i øvrigt Godt Nytår og tak for alt det du har bibragt 2020

  Svar
  • Hej Pernille

   Jeg synes, det lyder vildt lækkert! Jeg elsker jo en god tatar og jeg tænker at risikoen ved stegning er at I risikerer at ende med noget, der mere minder om en hakkebøf/pariserbøf. Jeg ville gå med den helt rå. Hvis tataren er rørt, behøver du heller ikke alt det tilbehør, som måske mere er egnet til pariserbøf, men kan nøjes med fx friterede kapers.

   Alternativt skal du jo servere tataren urørt og lade gæsterne selv røre den ved bordet – men jeg synes, det er bedre at røre den.

   Rigtig godt nytår til dig også❤️

   Svar
 2. Hej Jane,
  Tak for en skøn blog som læses rigtig meget! Jeg elsker tatar og spiser det altid på restaurant men vil også gerne lave det hjemme men synes det er svært med køb af oksekød til tatar.

  Hvor køber du dit oksekød til tatar?

  Svar
 3. Min søde mand vil elske mig (og dig) for denne lækre tatar. Det må være næste fredags hygge med et glas vin eller to.
  Sikke mangle lækre ting du disker op med for tiden, jeg bliver fuldstændig kulret og vil bare lave det hele og helst lige nu. Det er så lækkert, og gør det “lidt” nemmere at vente på foråret og din nye bog.

  Svar
  • Hehe, ja, jeg har en masse lækre sager på vej her i januar. Og denne er så skøn og perfekt til en hyggelig aften :)

   Svar