Brunet smør

Brunet smør har den lækreste nøddeagtige smag og det er supernemt at lave. Har du først smagt det, kommer du aldrig til at lave smørsovs på anden vis igen. Brunet smør passer især godt til magre proteinkilder som fisk og fjerkræ og så smager det himmelsk dryppet over grøntsager.

Når du bruner smør, er det mælkeproteinerne, der tager farve og som giver den lækre nøddeagtige smag. På fransk kalder man af samme grund brunet smør for beurre noisette (hasselnødde-smør).

Brunet smør og portionsangivelse

Jeg har ikke sat nogen portionsangivelse på i opskriften, for det styrer du jo helt selv. Men mest er det, fordi det er lidt svært at sige præcis hvor meget, der bliver tilbage i den endelige portion. Når jeg laver brunet smør af fx 200 g smør, får jeg ca. 150 g, måske lidt mindre, færdigt brunet smør. Sikkert fordi jeg er lidt for klodset, når jeg afskummer.

Et par skefulde af det færdige brunede smør over din mad, kan virkelig løfte ethvert måltid.

Prøv selv!

Brunet smør - opskrift på den lækre smørsovs, der er perfekt til din keto livsstil

Ingredienser

 • 200 g smør
 • evt. krydderurter som fx salvie eller løvstikke

Sådan gør du

 • Smelt smørret ved middel varme i en kasserolle, til det stopper med at bruse og det begynder at dufte dejligt af karamel og nødder.
 • Fjern skum fra toppen med en ske og hæld den rene smørolie i en skål. Lad bundfaldet være tilbage i gryden og kasser den.
 • Smag evt. til med lidt ekstra salt.
 • Ønsker du variation kan du også tilsætte krydderurter under tilberedningen, som fx salvie, løvstikke eller andet.
Brunet smør - opskrift på den lækre smørsovs, der er perfekt til din keto livsstil

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle Madbandittens opskrifter, egen favoritside, færdige madplaner med indkøbsliste og slip for forstyrrende annoncer.

Start 7 dages gratis prøveperiode nu

 

6 kommentarer til “Brunet smør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. “2. Fjern skum fra toppen med en ske og hæld den rene smørolie i en skål. Lad bundfaldet være tilbage i gryden og kasser den.”

  Det virker da umiddelbart som en ret dyr løsning, hvis det skal koste en kasserolle hver gang :D

  Svar
 2. Åh, jeg kan mærke, dette måske er et dumt spørgsmål, men hvad er forskellen på brunet smør og klaret smør? For processen lyder ret ens?

  Svar
  • Jeg tror forskellen er at man ved det brunede smør brænder mælkeproteinerne lidt på. Det er det, der giver den nøddeagtige smag, som klaret smør ikke har.

   Svar