Tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing

Hold fast, sådan en portion tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing smager godt. Tømmermænd go home, siger jeg bare. Og har man været bare en anelse smart og været sådan en, der fx foodprepper bundene og har dem i fryseren, tager den oven i købet ingen tid at lave.

Og her er vi bare kæmpe fans af nemme løsninger.

Den rørte dressing smager super til men det kunne også være den lækre shawarmachili, man lige dryppede over eller det kunne slet og ret bare være en ren chilisovs som fx harissa eller Sambal Oelek. Virkelig lækkert også.

Lad dig ikke skræmme af den lange liste krydderier. Du kan fint bytte ud i dem, så de matcher din krydderiskuffe. Dog vil jeg sige, at et lille drys kanel altså gør sig rigtigt godt i, så lad være med at udelade det. Og ellers går det ret hurtigt og er nemt.

Tyrkisk pizza med krydret oksekød og chilidressing - opskrift på den lækreste Keto pizza

Tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

Fathead pizzabund

  • 50 g flødeost
  • 150 g mozzarella revet
  • 1 æg
  • 1 dl Pofiber reklamelink
  • ½ tsk salt

Krydret oksekød

  • 200 g hakket oksekød
  • 1 lille løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • ½ dl vand
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk koriander
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk kanel
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • frisk persille og mynte
  • 1/4 rødløg
  • evt. en håndfuld cherrytomater
  • citronsaft

Dressing

  • 1 dl græsk yoghurt eller cremefraiche
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 2 tsk harissa
  • lidt salt og peber friskkværnet

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Smelt flødeost og mozzarella i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i.
  • Del dejen i to og tryk den flad og evt. aflang på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Smelt smørret på en pande og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
  • Tilsæt kød og krydderier og brun det godt af.
  • Hæld vandet på og lad det koge væk.
  • Smag til.
  • Fordel kødet på pizzabundene og sæt bagepladen i ovnen i 10-15 minutter, til dejen er gylden.
  • Rør imens en dressing af yoghurt/creme fraiche, harissa, hvidløg, salt og peber.
  • Snit rødløget fint og skær tomaterne i kvarte.
  • Fordel grøntsager og krydderurter på pizzaerne og server med dressingen.

Tyrkisk pizza – svimlende lækkert

Spis denne med en frisk grøn salat til og du har et svimlende lækkert måltid.

Den lækre opskrift her har selvfølgelig også fået plads i De bedste fra Madbanditten. Vil du have alle Madbandittens favoritter med i køkkenet, finder du bogen her: De bedste fra Madbanditten

Tyrkisk pizza med krydret oksekød og chilidressing - opskrift på den lækreste Keto pizza

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

54 kommentarer til “Tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    I mange af dine opskrifter bruger du revet ost, fx mozzarella eller cheddar. Jeg har læst, at der er kartoffelstivelse i meget af den færdig revet ost, man køber. Derfor vil jeg bare være hel sikker, river du den selv???
    Mange hilsner

    Svar
    • Det er lidt forskelligt alt efter hvad jeg skal bruge det til. I pizzabunden her køber jeg færdigrevet mozzarella. Der er tilsat kartoffelstivelse for at det ikke klumper sammen i posen. Der er tale om 2-3 g kulhydrat/100 g. Hvis jeg bruger ost til gratinering, foretrækker jeg at rive selv.

      Svar
  2. Har du beregning på indhold i sådan en pizza – lige som i dine Keto bøger, hvor der så fint står, hvor meget fedt, kulhydrater mv…?

    Svar
  3. Hej Jane,
    Hvad er forskellen på dejen i denne opskrift og den du bruger til mini pizzaerne – altså hvad gør flødeosten. Har pizzaer på programmet i dag og har svært ved at vælge -:)
    Mange hilsner
    Dorthe

    Svar
  4. Pizza smagte dejligt men bunden blev en tør konsistens og så slet ikke så lækker, hævet og sprød ud som den ser ud på billedet, nogle gode tips ?

    Svar
      • Nej jeg ved godt den ikke hæver, det er bar sådan den ser ud på billedet, min lignede slet ikke noget i nærheden af det og min blev ret tør :) Jeg tænkte om der noget specielt ift. når man blander den smeltede osten med pofiber og æg skal osten være lidt afkølet eller trækker du dejen ud i stedet for at trykke den, for at give den, den fine gyldne “skorpe- lignende” som det ser ud på billedet ? Ellers må jeg bare prøve mig frem :)

        Svar
  5. For dælen da det var en rigtig lækker pizza. Vi var 3 der delte og det var lige præcis nok til at vi var så tilfredse og ligger nu i hver vores ende af sofaen .. mætte og glade:) tak for mad

    Svar
  6. Det lyder lækkert :-)
    Indkøbssedlen er skrevet og jeg er klar til at afprøve i weekenden.

    Jeg kan godt blive i tvivl når der i en opskrift står “paprika”. Er det så stærk paprika eller sød paprika?

    Svar
    • Uh glæd dig!

      Den, jeg har er sød paprika, tror jeg. Der står faktisk bare paprika på men ville de ikke skrive det, hvis den var særligt stærk? Det tror jeg næsten..

      Svar
      • Jeg har paprika fra Urtekram. Den ene hedder Stærk paprika og den anden hedder Sød paprika. Derfor jeg spørger ??

        Svar
  7. De var skønne! Jeg lavede dobbelt portion af kødet og tog halvdelen fra inden jeg lavede pizzaerne.
    Den halvdel jeg tog fra kogte jeg op med flåede tomater til en krydret kødsovs der blev brugt til en poke/taco-bowl:
    Grøn salat i bunden. Lidt fint snittet rød spidskål. Rå salsa på.den ene halvdel af skålen, kødsovs på den anden halvdel. Toppes med revet cheddar og en klat cremefraiche.

    Rå “salsa”:
    Cherrytomater
    Agurk
    Peberfrugt
    Rødløg
    Hvidløg
    Saft og skal fra en lime
    Chilli (frisk eller pulver eller sambal olek)
    Olivenolie
    Alle grøntsagerne hakkes fint og der laves en dressing af lime/limeskal, Chilli, hvidløg og olivenolie.
    Dressing og grøntsager vendes sammen.

    Svar
  8. Hejsa, jeg har i går brugt denne dej til at lave pølsehorn af. Det blev 4 store pølsehorn, hvoraf jeg fik en til aftensmad med græsk salat. Det smagte himmelsk og kan klart anbefales.
    Resten er nu i fryseren.

    Svar
  9. Hej Jane,
    Denne her skal helt sikkert afprøves hurtigst muligt!
    Dertil har jeg spørgsmålet om jeg evt kan bruge cheddar ost i stedet for mozzarella? Jeg prøver så vidt muligt at være laktose fri, så hvor laltosefri flødeost er fundet, overvejer jeg at bruge en ost der så er så lav på laktose som muligt. Tror du det kan lade sig gøre?

    Svar
  10. Manner, den var god! ??

    Bunden er klart din bedste pizzabund, jeg har prøvet indtil videre. Sprød i kanterne og virkelig velsmagende.
    Lige da jeg blandede æg og pifiber i den varme ost, tænkte jeg: Ååh nej, det går galt det her.. Men den blev intet mindre end perfekt. Tusind tak for den opskrift – den kommer snart på menuen igen.

    Krydderiblandingen er virkelig også genial.
    Persille, citron, cherryttomater og rødløg fuldender det hele. Og dressingen kunne jeg heller ikke holde mig fra.

    Alt i alt en yderst lækker og smagfuld pizza.
    Det har du i den grad gjort godt, Jane ?

    Jeg har også lavet din mokkamousse, som står klar i køleskabet sammen med iskaffe med koldbrygget kaffe. Jeg er godt nok stopmæt – måske jeg gemmer de to mumserier til i morgen. Selvom jeg næsten ikke kan vente ?

    Tak for den bedste inspiration, man kan forestille sig ?

    Svar
    • Ej hvor fedt! Og jeg kan bare så godt genkende den der tanke om at det her da er for underligt til at komme til at smage godt. Og så pludselig har man en pizza, der faktisk smager utroligt lækkert :)
      Lyder som en fantastisk menu, I fik der :)

      Svar
  11. Hej Hvad kan man bruge stedet for ost i dine brød. Kan simpelthen bare ikke lide ost. Det er efterhånden i alt mad.

    Svar
  12. Hejsa
    Kan jeg mon bytte pofiber ud med noget andet….får ondt i maven af for store mængder pofiber?

    Tak for em fantastisk blog ??

    Hilsen Lotte

    Svar
    • I et andet svar foreslår jeg 1 spsk fiberhusk. Tænker det vil give samme resultat.

      Jeg har det pudsigt nok omvendt. Pofiber går nogenlunde i min mave, fiberhusk/loppefrøskaller not so much. Suk…?

      Svar
  13. Hei,

    Takk for masse inspirerende oppskrifter :)
    Spørsmål til oppskriften: Er Profiber det samme som Fiberhusk og kan man evt nytte profiber med fiberhusk?

    Svar
    • Nej det er ikke det samme men nogle gange kan de godt byttes med hinanden. Oftest kun i tilfælde hvor der er brugt mindre mængder. Her ville jeg fx prøve med 1 spsk fiberhusk i stedet. 1 dl ville blive superklamt.

      Svar
  14. Hej Jane.

    Tusind tak for denne opskrift, der tjente til inspiration til endnu et godt måltid, som jeg ALTID bestræber mig på. :) Det er et godt nytårsfortsæt at have; Ingen dårlige eller middelmådige måltider.

    Jeg brugte 200 revede ost i stedet for 150 og fik 2 relativt store pizzaer, der lige kunne ligge ved siden af hinanden på bagepladen. Det er opskrifter som disse, der gør det lidt sjovere, i hvert for mig, at føre et liv på KETO: Ikke fordi jeg har et problem med vægten, men fordi jeg aldrig har følt større overskud i hverdagen, og så er vægten blot et plus. Tilmed spiser jeg kun 1 gang om dagen, og når man kun spiser 1 gang dagligt, skal sanserne i den grad også forkæles.

    Jeg finder stor inspiration i dine opskrifter, og må indrømme, at jeg næsten dagligt bladrer i gennem dine opskrifter, og hvis jeg falder over nogle gode tilbud i supermarkederne, slår jeg altid varene op i din søgefunktion for at se, om der ikke gemmer sig en potentiel opskrift. Det har indtil videre været yderst succesrigt, og snart 1 måned i streg, har jeg dagligt sammensat varme retter med inspiration herfra.

    1000 tak for dit virke :)

    Svar
    • Ej hvor dejligt at få sådan en kommentar. Tusind tak. Det betyder virkelig meget.

      Og jeg er så enig med dig. Faste eller slet og ret idéen i først at spise, når sulten melder sig naturligt gør det både nemmere og vigtigere at kræse lidt ekstra om måltidet. Så skønt :)

      Svar
  15. Hej Jane:-)

    God ide at lave flere bunde til fryseren… Men så skal de jo bages inden de kommer i fryseren og igen når de skal laves, altså en slags dobbelt-bagning… Holder brødet fint til det? Eller er der afgørende smagsforskel?

    Rigtig godt nytår til dig, vi ses til kickstart i foråret, for det er blevet min tradition at være med der;-)

    Svar
    • Ja forbag bundene inden frysning og så vil jeg forkorte tiden senere.

      Og hvor hyggeligt med kickstart. Det vil jeg glæde mig til❤️

      Svar
    • Det er desværre ikke en service, jeg tilbyder gratis her på bloggen men hvis du har adgang til et program som fx madlog.dk kan du hurtigt selv regne det ud.

      Svar
      • Alternativt til madlog vil jeg så kunne bruge Lifesum? De har også en ketoplan..
        Og i din bog står der at 100g romainsalat indeholder 1,2g kulhydrat, men på Myfitnesspal skriver den 3,2g kulhydrat og 1,2 protein
        Så ved ikke hvilken jeg skal regne med ?

        Svar
        • Du kan godt bruge Lifesum, hvis du indstiller den til at følge retningslinjerne fra Keto-bogen. Følger du deres keto-plan, skriver du til mig om tre måneder og forstår ikke, at du tabt muskelmasse og at dit hår falder af i store totter, samtidig med at din fedtmasse er øget, og det synes jeg, vi skal undgå :))
          Læs mere om problemet med Lifesum her: Begynderfejl #9

          Når du bruger databaser, der trækker på udenlandske data, er det vigtigt at du forstår, at de deklarerer kulhydrater på en anden måde end vi gør i DK. I DK opgiver vi kulhydrater i tilgængelige kulhydrater, hvilket vil sige, at fibre er fratrukket. Keto-bogen gennemgår også dette.

          Svar
          • Tak for svar, nej jeg vil helst beholde det hele :)
            Æv har før brugt myfitnesspal i forbindelse med et forløb hos malmgren så troede naivt at den regnede “rigtigt” :(

          • Jeg er ret sikker at du bare kan indstille det. Begge dele. Altså både vælge dine personlige makronæringsstoffer og også at få vist kulhydrat i ‘net carbs’. Så er du ret godt på vej??

    • Jeg tror sagtens du kan finde det i almindelige supermarkeder og ellers kan du finde sambal oelek og bruge det i stedet??

      Svar
  16. Hej ?
    Hvis jeg vil lave et par bunde til fryseren, skal de så forbages eller bare formes og så smækkes direkte i fryseren?
    Hilsen Bente

    Svar