Tærte med chokolademousse og saltkaramel

Denne tærte med chokolademousse og saltkaramel har tårnhøj imponeringsfaktor – både på smag og udseende. Men du kan være helt rolig, for den ser langt mere avanceret ud, end den er. Faktisk er den super nem.

Men hvis man vil have, at den har samme form som på billederne, kræver det selvfølgelig noget udstyr.

De små tærteforme, jeg har brugt, fås fx i Kunst og Køkkentøj og er perforerede ringe. Halvkugleformen kan fås flere steder, men blandt andet også der.

Orker man ikke nyt udstyr, kan man også lave en stor tærte og så smøre/sprøjte moussen ovenpå ved servering. Det vil være en nemmere løsning og der kan alle være med.

Smagen er den samme uanset formen og smagen er bare i orden. Kombinationen af den let tørre tærtebund med den mørke chokolademousse og saltkaramellen – jamen jeg er nærmest i himlen.

Taber du lidt pusten ved tanken om både udstyr og flere elementer, så lav Gateau Marcel i stedet.

Den franske chokolademousse-kage er ultranem at lave og måske den chokoladekage, der imponerer mest i smag.

Tærte med chokolademousse og saltkaramel - glutenfri opskrift

Tærte med chokolademousse og saltkaramel

Udskriv Pin
4
|
2 t

Ingredienser

Bund

  • 120 g mandelmel
  • 60 g smør , koldt i tern
  • 1 æg
  • 2 spsk pofiber
  • 1 tsk guargummi kan udelades
  • 1-2 spsk sukrin gold eller sukker, hvis du er ok med det
  • 1 knsp salt

Saltkaramel

Chokolademousse

  • 100 g mørk chokolade gerne fx fra Valhrona
  • 2 æg delt i blommer og hvider
  • 1 spsk Sukrin eller sukker
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

Bund

  • Kom alle ingredienser til tærtebunden i en foodprocessor og kør til dejen er akkurat sammenhængende. Du kan også ælte den godt sammen med hænderne.
  • Form den til en kugle, pak den ind i bagepapir og lad den hvile på køl i en times tid.
  • Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir og skær stykker ud, der er lidt større end formene.
  • Kom dejen i forme på 5,5 cm i diameter og skær overskydende dej væk, så du får en jævn overflade.
  • Læg et lille stykke bagepapir i bunden af formen og læg tørrede bønner eller lignende deri og bag bundene i 13-15 minutter ved 160 grader, til de er gyldne.
  • Lad bundene køle helt af og fjern bønnerne.

Chokolademousse

  • Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Pisk blommerne med sukrin og salt til æggesnaps
  • Rør lidt af æggesnapsen i chokoladen og derefter resten lidt efter lidt.
  • Vend forsigtigt massen med de piskede hvider.
  • Fordel moussen i en halvkugleform på 5 cm i diameter.
  • Sæt formen i fryseren til desserten skal serveres. Moussen kan sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares på frost.

Selve tærterne

  • Fyld tærtebundene med karamelsauce og lad dem gerne hvile på køl i en times tid.
  • Ved servering lægges en halvkugle ovenpå tærten og pyntes fx med lidt skovsyre og bladguld.
Tærte med chokolademousse og saltkaramel - glutenfri opskrift
Tærte med chokolademousse og saltkaramel - glutenfri opskrift

Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

18 kommentarer til “Tærte med chokolademousse og saltkaramel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Hvor hurtig er moussen om at optø?
    Vil den ikke være helt hård på kagen hvis den tages ud kort før servering? ?

    Godt nytår ?✨

    Svar
    • Selve moussen er nemmest at få ud af formen imens den er frossen, så jeg vil tage den op af fryser, lægge den på kage og servere 15-20 min senere. Giver det mening?

      Svar
  2. De ser lækre ud! Sker der noget ved at samle kagerne nogle timer før, de skal spises og bare lade dem stå på køl, så chokolademoussen tør op?

    Svar
  3. Har kigget på den hjemmeside hvor du skrev, at man kunne købe formene, men de har dem ikke i de små størrelser. De mindste er 8cm i halvkugleform og 7 eller 8 cm i tærteformene. Ved du hvor man kan få de små forme på henholdsvis 5 og 5,5 cm?

    Svar
  4. Hej.
    Vi vil gerne lave desserten til nytår, men tror du vi skal lave dobbelt portion hvis vi laver det i en tærteform?

    Og kan man lave den dagen før?

    Kh. Miriam

    Svar
    • Du kan bare udelade det. Jeg kender ikke lige noget, der har samme funktion. Jeg har opdateret opskriften også. Så lige at jeg ikke havde fået skrevet at det kunne udelades :)

      Svar