Lakselasagne med spinat og ost

Lakselasagne eller måske rettere lasagnefad med laks og spinat er dejlig aftensmad, som er virkelig nemt at lave. Måske er det endda en tilsnigelse at kalde det lasagne, for jeg har ingen plader i. Det kunne man godt putte i, enten ved at lave de fyldige og mættende Low Carb lasagneplader eller ved at bruge skiver af squash, aubergine eller knoldselleri, hvis man er ok med lidt rodfrugt. Dampede blade af hvidkål eller spidskål fungerer også super godt. Men her er den altså uden.

Lakselasagne eller laksefad

Jeg har fyldt godt med spinat i min opskrift på lakselasagne, for det går så fint i tråd med både laksen og den lækre flødesovs. Og det er som om at selv familiens yngste glemmer, at spinat ikke ligefrem topper hitlisten. Utroligt hvad en god sovs kan gøre, ikke?

Som vi har talt om flere gange, undgår jeg norsk laks fra opdræt og køber i stedet islandsk eller færøsk laks fra min lokale fiskehandler eller fra min yndlingsmadklub.

Lakselasagne - Keto opskrift på lasagnefad med laks og spinat

Lakselasagne med spinat og ost

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
5
|
30 min

Ingredienser

 • 400 g laks
 • 400 g spinat frisk eller optøet spinat hvor vandet er knuget fra
 • 50 g løg finthakket
 • 2 fed hvidløg finthakket
 • 100 g artiskok grillede eller i vand (kan udelades)
 • 2 dl fløde
 • 100 g flødeost naturel
 • 0,25 tsk muskatnød
 • citronsaft
 • salt og friskkværnet peber
 • smør til stegning
 • 100 g ost revet fx mozzarella/emmentaler/gouda

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader.
 • Skær laksen i tern.
 • Smelt smørret i en lille gryde og sauter løg og hvidløg, til de bliver klare i farven.
 • Tilsæt fløde og flødeost og kog op.
 • Smag til med salt, peber, muskatnød og evt. lidt citronsaft.
 • Tilsæt spinaten og lad den akkurat falde sammen.
 • Fordel laksen i et ovnfast fad og fordel artiskok ovenpå laksen.
 • Hæld saucen over og drys med revet ost.
 • Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min til laksen er gennemstegt og osten er gylden.
 • Server fx med grønne bønner for ekstra grønt.
Lakselasagne - Keto opskrift på lasagnefad med laks og spinat

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

9 kommentarer til “Lakselasagne med spinat og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det er et godt spørgsmål. Både for smag og konsistens. Jeg synes, det kræver en ret fast fisk ikke at ‘smuldre’ helt.

   Vil du ikke melde tilbage hvis du tester det? Det ville være fedt at høre om :)

   Svar
    • I aftes forsøgte jeg med hellefisk. En pakke frossen, som jeg selvfølgelig havde tøet op først, og skåret i mindre stykker. Krydrede kun med salt og peber og citronsaft. Spinaten jeg havde så ikke spor pæn ud, så jeg smed en omgang frosne grønne bønner på panden i olivenolie, og kom dem i, i stedet. Det smagte dejligt, og fisken smuldrede ikke spor. Næste gang vil jeg nok krydre lidt mere.

     Svar
 1. 5 stars
  Nøøøj, hvor var den god. Den skulle lige smages til, men da den første bid var kommet ned, var jeg hooked. Den skal klart laves igen, også fordi, den er super nem at lave.

  Svar
 2. Kære Jane.
  Jeg tænkte bare, at jeg lige ville smide endnu en ros til dine opskrifts-udviklings-skills ! Fordi der er simpelthen ikke én eneste af dine opskrifter der ikke har været en favorit hos os. Og dét, både små og store, kulhydratspisende og ikke kulhydratspisende..
  Sådan en opskrift er denne også og den bliver meget ofte smidt på madplanen ‘fiske-dag’ på dage det skal være nemt og lækkert. Jeg laver gerne dobbelt op på sauce (fordi: Sauce, hihi) også bruger jeg en god vintage cheddar som topping og endelig serverer jeg en gang frisk tagliatelle (den hurtige købe variant) til de som er på den vogn samt lidt sprødt ruccolasalat. Sund og rar hverdagsmad på lige knap 30 minutter og endda et flueben ved én af ugens fiskerationer.

  Svar