Fransk omelet med skinke og emmentaler

Noget af det bedste I Frankrig er at bestille en omelet med skinke og emmentaler på et brasserie eller en almindelig café. Lad mig bare sige, at de ikke sparer på osten på de kanter. Det er i virkeligheden helt enkelt. Æg, god skinke og godt med ost. Helst emmentaler. Drys med godt med frisk peber og purløg. Spis en salat med vinaigrette til.

Har jeg nævnt, at jeg elsker Frankrig? Ja, det har jeg vist en gang eller to.

Indtil videre byder mit næste år på hele tre besøg i Frankrig. Min årlige solotur til Paris i foråret og en pigetur, kun Vega og jeg, til Paris til efteråret,  og så skal jeg fejre min fødselsdag hos min far i Sydfrankrig. Jeg glæder mig til dem alle sammen.

Hvad siger I til, at vi flyttede til Frankrig, spørger jeg nogle gange familien og jeg bliver mødt med et GIGANTISK NEJ TAK hver gang. Suk…

Well, well, jeg laver bare selv en fransk omelet med skinke og emmentaler og selvom det bare overhovedet ikke føles som at være i Frankrig, smager det dejligt og er er et skønt og mættende måltid, der faktisk går til både morgen, frokost og aften.

Fransk omelet med skinke og emmentaler opskrift

Fransk omelet med skinke og emmentaler

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 min

Ingredienser

 • 3 æg
 • 1 spsk fløde
 • 30 g emmentaler revet
 • 50 g skinke
 • smør til stegning
 • salt og friskkværnet peber
 • purløg friskklippet til drys

Sådan gør du

 • Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen med fløde.
 • Smelt smørret på en pande ved lav varme.
 • Når smørret er akkurat smeltet hældes æggene på panden.
 • Rør i æggene med en dejskraber til de begynder at sætte sig.
 • Drys med osten og krydr med salt og peber.
 • Rul omeletten sammen, imens den stadig er lidt våd i midten.
 • Læg skinken ovenpå omeletten.
 • Drys med purløg og evt. lidt ekstra ost.
 • Server evt. en god grøn salat med fransk vinaigrette til.
Fransk omelet med skinke og emmentaler opskrift

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

2 kommentarer til “Fransk omelet med skinke og emmentaler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Så fin tallerken <3 Og omeletten ser heller ikke dårlig ud. Elsker også sådan en fransk omelet, men af en eller anden grund laver jeg det aldrig herhjemme – det er jo dumt. Så tak for at minde mig om denne simple herlighed :-)

  Svar
  • Præcis sådan har jeg det også. Jeg tror, en del af mig synes, at omelet er for meget arbejde ift. bare at lave røræg eller lign. Og der er jeg nok lige nødt til at styre mig med dovenskaben – haha!

   Svar