Gulerodskage med citron-flødeostfrosting

Få ting slår en god gulerodskage med citronfrosting. Jeg har altid haft et blødt punkt for krydderkager og gulerodskage er jo nærmest som en god krydderkage bare med gulerod og gudommelig flødeostfrosting på toppen. Den i sig selv er jo så god, at den kan spises med ske.

Jeg opdagede, at jeg aldrig havde bragt en opskrift på gulerodskage her på bloggen, andet end en raw variant, som i øvrigt også er udmærket men jo meget anderledes. Og med væsentligt flere kulhydrater end denne opskrift.

Gulerodskage med få kulhydrater

Min gulerodskage her er nem og den bliver utroligt vellykket. Den er glutenfri og bruger du Low Carb-sødning som fx Sukrin, lander den på omkring 5 g kulhydrat pr. stykke. Ingen vil ane, at det er en low carb kage. Smagen og konsistensen er god og ikke spor sundhedsagtig.

Denne opskrift på gulerodskage er så god, at den selvfølgelig har fået plads blandt alle mine favoritter i De bedste fra Madbanditten.

Men hvad med Keto?

Jeg er jo lidt kedelig og jeg synes slet ikke, vi skal blande kager ind i Keto. Kagerne og al bagværket blev jo LCHF’s død og jeg vil være så ked af at se et så ekstremt effektivt redskab til vægttab som Keto lide samme skæbne.

Men samtidig handler det jo om helhed. Og kan man presse kage ind i sin kulhydratramme og er man ok med at gå på kompromis med kalorieunderskuddet den dag, er det jo klart bedre end at spise en almindelige gulerodskage.

Og så skal vi heller ikke glemme, at Keto ikke handler om vægttab for alle. Det glemmer vi tit.

I virkeligheden er det selvbedraget, jeg gerne vil have, at vi undgår. Idéen om, at man ‘spiser Keto’, men i virkeligheden spiser skyr med bær og nødder, bagværk med mandelmel og kager til dessert, hvorefter man klager over, at Keto ikke virker.

Gulerodskage - bedste opskrift på gulerodskage med flødeostfrosting - glutenfri opskrift

Gulerodskage med citron-flødeostfrosting

Udskriv Pin
Lækker (og sund), glutenfri kage, der smager som den ægte vare.
10
|
35 min

Ingredienser

 • 6 æg
 • 1,5 dl kokosmælk
 • 100 g sødning fx Sukrin Gold
 • 80 g smør
 • 350 g gulerod groft revet
 • 2 spsk brunkagekrydderi eller lav dit eget af kanel, allehånde, nelliker etc.
 • skal og saft af 1 øko-appelsin
 • 2 dl Pofiber (40 g)
 • 2 spsk loppefrøskaller
 • 100 g mandelmel almindeligt, ikke fedtreduceret
 • 2 tsk bagepulver
 • 70 g valnødder eller pekannødder
 • 1 nip salt

Flødeostfrosting

 • 200 g flødeost naturel
 • 1 spsk SukrinMelis
 • skal fra 1 øko-citron
 • 1 spsk appelsinsaft

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 175 grader.
 • Pisk æg med kokosmælk og sødning. Tilsæt smeltet smør og pisk igen.
 • Pisk eller rør resten af ingredienserne ind i dejen. Lad den lige hvile et par minutter, så fibrene gør dejen tyk.
 • Hæld dejen i en springform (jeg havde bagepapir i bunden og smurt siderne) og glat overfladen. Bag i ca. 35 minutter eller til den er gemmenbagt.
 • Tag kagen ud og lad den afkøle.
 • Pisk eller rør flødeost med melis, citronskal og appelsinsaft og smag til. Smør ud på kagen med en dejskraber.
 • Pynt kagen med lidt hakkede nødder og evt. lidt appelsinskaller inden servering.

Gulerodskage uden sukker (eller hvad?)

Jeg tror, vi har talt om det før, men jeg bager faktisk ofte med sukker, når jeg laver kager til gæster. Eller halv Sukrin, halv sukker. Ærligt talt er jeg ligeglad med en smule sukker og de kulhydrater. Jeg spiser kage så afsindigt sjældent, og jeg har helt styr på min kost til hverdag, så hvad jeg spiser ved sjældne lejligheder er uden betydning for mig.

Men det er selvfølgelig et personligt valg.

Ift. sødning i denne opskrift betyder det, at jeg har skrevet ‘sødning’. For Low carb version vil Sukrin Gold være et godt bud her. Er du ok med det, kan du bruge sukker. Har du andre typer sødning, du foretrækker, vil du bare kunne bruge din foretrukne. Jeg har brugt 100 g til en hel kage og den er ikke så sød. Måske vil du have den sødere. Jeg synes, den var fint sød.

Gulerodskage - bedste opskrift på gulerodskage med flødeostfrosting - glutenfri opskrift Gulerodskage - bedste opskrift på gulerodskage med flødeostfrosting - glutenfri opskrift

Et par ord om melet i denne gulerodskage

Jeg har brugt en blanding af Pofiber og mandelmel (almindeligt, ikke fedtreduceret). Jeg synes, at kombinationen af de to giver en fin konsistens. Pofiber indeholder fibre til at samle dejen og mandelmelet sørger for, at kagen er dejligt svampet.

Jeg løb dog tør for Pofiber midt i projektet og tilsatte 2 spsk loppefrøskaller. De kunne have været byttet med måske 0,5 dl Pofiber mere.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Gulerodskage med citron-flødeostfrosting”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Nøj – hvor ser den kage lækker ud.
  Man skal bruge 1,5 dl kokosmælk – skriver du.
  Er det så kun det tynde – eller en blanding af den fede kokoscreme OG det tynde?

  Svar
 2. Kan man finde denne opskrift et sted hvor energiberegningen fremgår?
  Har bogen KETO på 4 uger, men her fremgår opskriften ikke.

  Svar
 3. Den smager fantastisk! Jeg har gemt den i Lifesum der dog får kulhydrattallet til over ti gram pr stk, såfrem denne Opskrift er til ti mennesker… bare så folk er “advaret” hvis de er helt strikte og kun skal have tyve gram kulhydrat om dagen – så er der ikke plads til sådan to fristende stykker i hvert falde! Men læksi kage?

  Svar
 4. Hej :-) Jeg har hørt så meget godt om denne opskrift. Kunne godt tænke mig at vide, om jeg kan bruge et alternativ til sukrin, pofiber og loppefrøskaller? Så bliver det lidt lettere at lave, med det, der er i huset :-)

  Svar
  • Hej Line

   Hvis du er ok med at bage med almindelig sukker og mel, kan du finde virkelig lækre opskrifter på gulerodskage andre steder. Det vil være lidt skørt, tror jeg, at tage en opskrift, hvor disse bevidst er taget ud og prøve at rette den tilbage til ‘almindelig’. Tjek nogle af mine dygtige bloggerkolleger. Der kan du finde lækre ‘almindelige’ opskrifter :)

   Svar
 5. Nøj hvor ser den lækker ud. Jeg har tænkt mig at bage den i morgen.
  Vil det være muligt at erstatte kokosmælken med hytteost? Skal nemlig også bage dine fiberboller, og så har jeg hytteost i overskud jeg gerne vil have brugt. Tak for fantastiske opskrifter som jeg bruger rigtig mange af, og har tabt de 5kg jeg havde taget på og svært ved at få smidt igen ?

  Svar