Confiterede andelår – confit de canard

Confiterede andelår eller confit de canard, som det hedder på fransk, er uden sammenligning den lækreste måde at spise and på. Den bedste opskrift på andelår får du her og når du først har prøvet den, laver du aldrig andelår på andre måder igen.

Der er selvfølgelig tale om confiterede andelår. Confiteret betyder, at de er langtidstilberedt i fedt, som også er en konserveringsmåde.

Det giver dig de møreste andelår, hvor kødet nærmest vælter af benene. Jeg siger dig, det er godt!

Vi spiser dem året rundt. Til juleaften og faktisk igennem hele vinterhalvåret men også om sommeren, hvor vi slutter dem af med en tur på grillen.

Se også: Sprøde andelår på grill

Andeconfit – confit de canard

At lave confiterede andelår kræver, at du har en masse andefedt. Det kan du købe i de fleste supermarkeder.

Hver gang jeg har lavet andelår, hælder jeg fedt desuden og stegesaft fra og sætter det i køleskab. Næste dag kan jeg så skrabe fedtet fra og opbevarer det for sig. Stegesaften kan blive til en dejlig andesovs.

Efterhånden er der opstået mange muligheder for at købe færdigconfiterede andelår, både hos min yndlingsmadklub, Rigtigmad, og hos Nemlig. Det betyder, at også jeg confiterer lidt sjældnere, for alle gode færdige løsninger hilses velkommen med kyshånd her.

Men du skal ikke snydes for den bedste opskrift på confiterede andelår og den får du her:

Andelår - den bedste opskrift på andelår - confiterede andelår

Confiterede andelår – confit de canard

Udskriv Pin
4
|
10 t 20 min

Ingredienser

  • 800 g andelår 1 pr. person
  • flagesalt
  • tørret rosmarin
  • 300 g andefedt ro på, det skal ikke spises :)

Sådan gør du

  • Gnid andelårene godt med salt og drys dem med rosmarin.
  • Læg dem i en crockpot, slowcooker eller en gryde med låg. Fordel andefedtet ud over dem.
  • Giv dem 5-6 timer på LOW i crockpot ELLER 3-4 timer ved helt lav varme i gryden. Cirka en gang i timen kigger du til dem og hvis de ikke er helt dækket af andefedt, tager du et par skefulde af andefedtet, der sejler rundt i bunden og hælder over andelårene.
  • Når tiden er gået, fisker du forsigtigt andelårene op. Forsigtigt, fordi kødet risikerer at ryge af benene, og du vil gerne grille kødet, imens det sidder på benet, så du kan få sprødt skind.
  • Læg dem forsigtigt i et ovnfast fad.
  • Sæt ovnen til grillfunktion. Sæt andelårene i ovn og grill dem et par minutter under grillen, til skindet er helt sprødt. Du kan selvfølgelig også grille dem på udendørsgrillen. Det smager også fænomenalt godt.
Andelår - den bedste opskrift på andelår - confiterede andelår

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Confiterede andelår – confit de canard”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Er det både 5-6 timer i crockpot + 3-4 timer i en gryde ved lav varme?
    Hvis det er kan den så blive i crockpotten på “hold varme” funktion de sidste 3-4 timer?
    Vh. Mette

    Svar
    • Hov nej, det er enten eller. Kan godt se, det var uklart beskrevet. Præciserer det lige lidt bedre👍🏼❤️

      Svar
  2. Hej Jane
    Ummm lyder virkeligt lækkert…
    Jeg har ikke alle de der smarte koge grejer, men kun en gryde, har du mon en ca. temperatur på andefedtet ? Hvis jeg laver dem i en gryde…
    Kh Morten.

    Svar
    • Åh nej desværre, jeg har aldrig målt temperaturen men jeg har tit lavet dem i gryde med låg. Bare helt lav varme og mange timer. Hæld evt. lidt af fedtet/stegeskyen over dem med en ske en gang i timen eller noget i den retning. Det bliver lige så lækkert :)

      Svar
  3. Jeg har confiterede lår i fryser. I vacuum poser. Brugte sous vide metoden og derfor ikke brug for ek strategi andefedt. Win win. Dejlig hurtig mad.

    Svar
    • Ej ja, kæmpe WIN! Jeg har faktisk købt andelår, der er ‘sous vided’ i fedt og nu ligger i min fryser og venter på jul :))

      Svar
  4. Hvordan bliver man smagstester i dit køkken?
    Skulle en sådan stilling opstå i fremtiden, må du gerne skrive dig bag øret, at jeg var den første, som meldte mig ;-)

    Svar
    • Haha, det ville være et fantastisk job! Og også meget sjovere for mig at lave mad, hvis der sad en tester klar :))

      Svar