Grøntsagsspaghetti

Grøntsagsspaghetti er en super erstatning for pasta, spaghetti eller nudler. Du bytter noget næringsfattigt og kalorie- og kulhydratrigt med noget næringsrigt og kulhydrat- og kaloriefattigt. Det er da kæmpe win!

Jeg har ikke spist almindelig pasta i mange, mange år. Jeg er fint tilfreds med grøntsagsspaghetti og det er et bytte, jeg ikke har lyst til at lave om.

Det skøre er, at der med årene er opstået sådan et yrk-forhold til almindelig pasta. Jeg laver det nogle gange til mine børn og kigger nogle gange på det og tænker: Det er jo ikke mad! Tørre, mærkelige melskruer. Er det ikke skørt?

Det er sjovt, som tankerne om det, man spiser, ændrer sig. Det sniger sig ind på en, uden man opdager det.

Og jeg har ellers bare spist meget pasta i mit liv. Måske min livskvote bare er fyldt. Det kunne jo også være en forklaring.

Grøntsagsspaghetti – mange forskellige muligheder

Grøntsagspaghetti kan laves på et utal af måder.

Squash er rigtigt populært hos Low Carb/Keto-folket, fordi det er så kulhydratfattigt.

Kinaradise fungerer rigtig fint i asiatiske retter som erstatning for nudler, synes jeg.

I den lidt højere ende af kulhydratspektret ligger gulerodspasta og græskarspaghetti, som jeg laver af butternut squash. Mine børn kan bedst lide de to sidste. De er mere faste i det og har mere bid. Jeg synes egentlig også, de er meget dejlige.

Ofte blander jeg dem lidt sammen. Det ser festligt og farverigt ud.

Spaghettisquash, altså det græskar, som hedder sådan, skal også nævnes. Se hvordan du tilbereder det her: Spaghettisquash

Strimlet kål falder måske lidt udenfor her, men jeg synes, de fortjener at blive nævnt. Lidt fintsnittet spidskål eller hvidkål under en kødsovs smager da super lækkert. Og i vinterhalvåret bruger jeg det oftere end jeg bruger squash.

Grøntsags-spaghetti - se de mange muligheder for at lave spaghetti af grøntsager her

Grøntsagsspaghetti

Føj til favoritter Udskriv Pin
Nem, grøn og sund erstatning for spaghetti og pasta
2
|
5 min

Ingredienser

 • 400 g squash eller kinaradise, gulerod eller butternut squash
 • noget til at strimle dem med – fx en julienneskærer en spiralizer eller en god gammeldags gulerodsskræller

Sådan gør du

 • Skær din valgte grøntsag i strimler med dit valgte instrument.
 • Beklager at jeg er så upræcis her – haha!
 • Du kan spise dem rå, det gør jeg oftest. Men du kan også lune dem ved at overhælde dem kortvarigt med kogende vand og straks dræne vandet fra.
 • De fastere typer som gulerod og butternut squash kan også svitses på panden i smør. Det smager også super dejligt.
 • Squash synes jeg bliver lidt for vandet ved opvarmning men det er måske en smags sag.

Hvilket instrument laver man grøntsagsspaghetti med?

Jeg laver det enten med en lille håndholdt julienneskærer eller med en decideret ‘spiralizer’. Jeg har sådan en lille håndholdt en fra GEFU, som virkelig gør et godt job. Jeg ved faktisk ikke om man kan få den længere. Begge fylder minimalt i skuffen.

De der store maskiner til grøntsagspiraler er jeg aldrig faldet for. Skabsplads er bare altid et issue for mig ;-)

Vil jeg have brede/flade grøntsagsspaghetti, bruger jeg gulerodsskrælleren eller en tyndskræller. Det er lidt en smagssag.

Grøntsags-spaghetti - se de mange muligheder for at lave spaghetti af grøntsager her
Grøntsags-spaghetti - se de mange muligheder for at lave spaghetti af grøntsager her

Men det var sådan set bare det.

Er der noget grøntsagsspaghetti, jeg har overset, som burde være med også?

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

5 kommentarer til “Grøntsagsspaghetti”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. I vores familie elsker vi dine mozzarella kødboller i tomatsovs, med dertil hørende grønsagsspaghetti.
  Vores favorit er faktisk en du har introduceret for os og det er spaghetti squash. Da du havde den på for et års tid siden var den ikke så udbredt, men i dag kan man bl.a. få den i fakta. Den er så nem kræver ingen specielle remedier bare en tur i ovnen, og så smager den skønt.

  Svar