Spaghetti med kødboller (på den grønne måde)

Spaghetti med kødboller à la Lady & Vagabonden. Eller bare kødboller i lækker hjemmelavet tomatsovs. Held og lykke med at lade squashspiralerne føre til et kys med din udkårne. Men man kan ikke vinde på alle parametre, vel?

Til gengæld er det ærlig og dejlig mad, det her, og hvis du en dag skal invitere mig på en date, hvilket jeg håber, du aldrig skal, for jeg er temmelig godt gift, så ville du vinde mit hjerte med sådan en servering her.

Middelhavskødboller havde jeg egentlig kaldt dem. De har masser af smag af hvidløg, parmesan og urter og sovsen smager bare virkelig dejligt. Jo mere tid, du har til at lade den simre, jo bedre smager den. En sjat fløde i henimod slutningen gør den ikke dårligere.

Prøv denne lækre opskrift på spaghetti med kødboller – uanset om du er Disney-fan eller ej.

Spaghetti med kødboller à la Lady og Vagabonden på den grønne måde. Nem og lækker opskrift med få kulhydrater.

Spaghetti med kødboller à la Lady og Vagabonden på den grønne måde. Nem og lækker opskrift med få kulhydrater.

Spaghetti med kødboller (på den grønne måde)

Udskriv Pin
Lady & Vagabonden - på den grønne måde
2
|
25 min

Ingredienser

  • 300 g hakket oksekød
  • 1 håndfuld blandede krydderurter fx oregano persille, basilikum
  • 2 hvidløg finthakket
  • 30 g revet parmesan
  • 1 æg
  • 1 spsk pofiber
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Tomatsovs

  • 200 g flåede hakkede eller mosede tomater
  • 1 dl bouillon grøntsags- eller kyllingebouillon
  • 30 g løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk frisk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sødning
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt smør til stegning

Tilbehør

  • en god klat ekstra smør til smagen
  • 1-2 squash revet med julienne, gulerodsskræller, spiralizer el. lign.
  • revet parmesan til drys

Sådan gør du

  • Hak krydderurterne og bland dem sammen med resten af ingredienserne.
  • Form farsen til kugler.
  • Steg kødbollerne på en pande i smør.
  • Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie til de er klare i farven.
  • Tilsæt krydderier, tomater og bouillon og kog op.
  • Lad tomatsaucen simre i ca. 15 minutter ved lav varme, gerne længere.
  • Smag til med salt, peber og evt. sødning. Prøv at røre en god klat smør ud i sovsen også. Det gør smagen endnu bedre!
  • Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med i et par minutter inden servering.
  • Server med squashspaghetti (rå eller lynhurtigt overhældt med kogende vand) og et drys parmesan.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Spaghetti med kødboller (på den grønne måde)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?