Grønkålssalat med røget andebryst

Denne grove grønkålssalat med røget andebryst kunne egentlig gøre sig fint, hvis man ville servere et frisk og grønt måltid til Mortens Aften. Men den ville smage nøjagtigt lige så lækkert alle andre aftener også.

Jeg var lidt heldig at finde røget andebryst i skiver en dag jeg snusede rundt nede i Magasin’s Mad&Vin (please, kan jeg få lov at flytte ind og bo der??). Men jeg har set hele røgede andebryster i Meny også. Så skal man bare lige selv skære det i tynde skiver.

Grønkålen har jeg i haven og foruden gulerødder og krydderurter er det det eneste, jeg har haft rigtig succes med i min have.

Men altså 1 sæson er gået og jeg planlægger at bo her resten af mit liv (kun lige med enkelte længere afstikkere til Paris og varmere destinationer), så jeg regner med at komme stærkt igen.

De kloge fortæller mig desuden, at grønkålen smager bedre, efter den har fået frost, og det kan jeg jo så glæde mig til.

Leder du efter en mere traditionel slags and til Mortens Aften har jeg den helt klassiske andesteg men også den lækre opskrift med stegt andebryst, sellerirøsti og svampesovs med peberrod. Yes please!

Se også: 8 idéer til grønt tilbehør til Mortens Aften

Grønkålssalat med røget andebryst - lækker grov og mættende salat til det kolde vinterhalvår

Grønkålssalat med røget andebryst - lækker grov og mættende salat til det kolde vinterhalvår

Grønkålssalat med røget andebryst

Udskriv Pin
2
|
15 min

Ingredienser

 • 200 g røget andebryst
 • 300 g grønkål
 • 50 g granatæblekerner
 • 30 g ristede valnødder
 • 1 stor spsk dijonsennep
 • 2 spsk æbleeddike
 • 1-2 tsk valgfri sødning fx fibersirup
 • 2 spsk olivenolie
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Fjern grønkålen fra de grove stilke og bræk det i mindre stykker.
 • Masser kålen med lidt olie eller eddike til grønkålen bliver blødere i konsistensen og bliver mørkere i farven.
 • Hak valnødderne groft.
 • Rør sennep, eddike og sødning sammen og tilsæt olien lidt ad gangen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
 • Anret kålen i to skåle og fordel and, granatæble og valnødder ovenpå.
 • Server med dressingen.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Grønkålssalat med røget andebryst”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Åh for pokker. Kan du fortælle mig om du besøger siden fra mobil, iPad eller computer? Så kan jeg bedre fejlmelde det hos mit mediebureau (jeg har nemlig ingenting, der dækker for tekst så jeg kan ikke selv se fejlen)

   Svar