Grønne frikadeller med squash, spinat og feta

Jeg overvejede længe, om jeg skulle kalde denne opskrift for grønne frikadeller eller for grøntsagsbøffer men i virkeligheden syntes jeg, at begge dele var skørt, da der ikke indgår kød i dem. Og hvorfor så bruge traditionelle kød-udtryk?

Nuvel, nu har overholdelse af madregler af denne art aldrig været min force. Hvem husker ikke #chokoladekagegate hvor folk blev vrede og læste op af chokoladebekendtgørelsen, fordi jeg kom til at kalde en raw dadel-kakao-kage for chokoladekage? Internettet er i sandhed et specielt sted at færdes.

Grønne frikadeller uden kød

Men altså grønne frikadeller eller kald dem, hvad du vil, som både kan bruges som ‘kød-erstatning’ til et vegetarisk måltid eller som en del af tilbehøret til kød/fisk/fjerkræ.

Vegetarisk madlavning er jo ikke det, jeg gør mig mest i, men ved du, at jeg har lavet en vegetarisk e-bog med vegetariske Low Carb opskrifter? Både til dig, der er fuldtidsvegetar og til dig, der gerne vil spise kødfrie måltider fra tid til anden.

Tjek den ud her: Low Carb Vegetar

Min mave er ikke glad for mange af ingredienserne fra det vegetariske køkken, men i disse grønne frikadeller er det lykkes mig at undgå de værste triggere. Jeg spiser ikke bjerge af dem, men jeg kan godt spise et par stykker sammen med min øvrige mad.

Måske har du lyst til at prøve dem? I så fald kan du nappe opskriften herunder.

Grønne frikadeller med squash, spinat og feta - Low Carb vegetar opskrift

Grønne frikadeller med squash, spinat og feta

Føj til favoritter Udskriv Pin
Grønne 'frikadeller' uden kød men med masser af grøntsager.
12 stk
|
30 min

Ingredienser

 • 300 g squash
 • 100 g feta
 • 100 g hytteost
 • 2 fed hvidløg
 • 200 g spinat optøet
 • 3 æg
 • 5 spsk Pofiber
 • 2 tsk løgpulver
 • 0,5-1 tsk røget paprika
 • 2 tsk havsalt
 • friskkværnet peber
 • Smør til stegning

Sådan gør du

 • Riv squash groft og knug vandet fra.
 • Knug vandet fra spinaten og hak den.
 • Smuldr fetaen.
 • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, tilsæt evt. lidt ekstra Pofiber, hvis massen er for våd/porøs.
 • Form massen til runde bøffer.
 • Steg bøfferne på en pande i smør. De kan også bages i klatter i ovnen. Det gør dem lidt mere gummi-agtige men smagen er stadig fin.
Grønne frikadeller med squash, spinat og feta - Low Carb vegetar opskrift

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

8 kommentarer til “Grønne frikadeller med squash, spinat og feta”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. OMG, hvad hjernen er fuld af :-)…. Fandt opskriften i din vintermadplan, skrev den på listen til denne uge og til print på mit arbejde (jo jo, jeg er en af dem)…

  Så opdager jeg først nu, at den er kødløs :-). Eftersom vi holder meget af kød hos os, er vegetarisk kost ikke det helt store hit :-).

  Nå, men kødet er taget op, så mon ikke man kan lave frikadeller med både feta, hytteost og revet squash…. Test coming up.

  Svar
 2. Hej Jane
  Jeg synes jeg mangler at der står indholdet af kulhydrater når jeg nu prøver at leve keto og tæller kulhydrater hver dag.

  Mvh Christina

  Svar
  • Det forstår jeg da godt, men det er desværre ikke en service, jeg tilbyder gratis. Når du køber nogle af mine keto-produkter derimod, er opskrifterne energiberegnede så du ikke behøver gøre det selv.

   Svar
 3. Kære Jane
  Jeg ønsker mig en “udskrivknap”, eller finder der en smart måde – som jeg ikke har fundet – at udskrive dine opskrifter på, for jeg elsker dine opskrifter og forsøger stadig, at leve KETO. – savner lige, at kunne printe en opskrift ud, putte i tasken og på køkkenbord, når indkøbene er overstået :-).
  Valdemarsro har en rigtig god “udskrivknap” , hvor kun opskriften printes ud.
  De bedste hilsener
  Anne.

  Svar
  • Den er der faktisk, men den er godt gemt. Den ligger under den grønne knap. Men jeg har det på listen til når bloggen skal have en make-over men pga. alt dette keto-craziness har jeg simpelthen ikke haft tid til at gå videre med det.

   Svar
 4. Hejsa, jeg vil bare lige sige at jeg absolut elsker din blog.
  Men jeg tænkte på at du havde nogle opskrifter til 1 pers.?

  Jeg ved godt jeg kan lave en masse og fryse det ned, men nogle gange er det bare letter hvis der bare er mad til den ene dag :)

  Svar
  • Aftensmad? Nej det tror jeg ikke. Vi er jo en familie på fire, så jeg laver som regel til 2 eller 4. Men du kan bare gange ned, kan du ikke?

   Svar