Pandekage-toast med skinke og ost

Lyder pandekage-toast lidt for lækkert? Jamen det er fordi det er det.

Forleden besøgte jeg min barslende søster til frokost og hun serverede pandekage-toast for mig efter en idé fra min egen bog Madglad. Nogle gange er det simpelthen bare sådan, at nogle opskrifter ryger i glemmebogen og det var sket for denne. Og sikke en skam. For pandekage-toast smager fænomenalt godt.

Det er slet og ret hytteostpandekagerne i en salt version, der er brugt her. Det giver samtidig en virkelig kulhydratfattig pandekage – ja og toast. Og fyldt med masser af ost og skinke, er det altså bare virkelig godt.

Til morgenmad, til frokost, kold i madpakken, you name it.

Jeg gik hjem og fik fluks lavet en ordentlig stak til fryseren. Det gør jo tingene så meget nemmere at have den slags på lager.

Billederne her i indlægget er i øvrigt fra Madglad og er taget af dygtige Columbus Leth.

Pandekage-toast med skinke og ost - LCHF, KETO

Pandekage-toast med skinke og ost - LCHF, KETO

Pandekage-toast med skinke og ost

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

Hytteostpandekager (8-10 stk)

  • 4 æg200 g hytteost2 tsk fiberHusk (den gule) eller 1 spsk loppefrøskaller eller Pofiberlidt saltsmør eller kokosolie til stegning
  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • 2 tsk fiberhusk den gule eller 1 spsk loppefrøskaller eller Pofiber
  • salt
  • smør til stegning

Pandekage-toast (2 stk)

  • 4 hytteostpandekager
  • 4 skiver skinke
  • 2-4 skiver ost flødehavarti eller emmentaler er gode valg her
  • lidt tørret oregano

Sådan gør du

Hytteostpandekager

  • Blend hytteost med æg med stavblenderen.
  • Tilsæt husk/loppefrøskaller og blend igen.
  • Steg som pandekager i smør eller kokosolie på panden.
  • Opbevar i køleskab eller fryser med madpakkepapir imellem.

Pandekage-toast

  • Læg skinke og ost på to af hytteostpandekagerne og drys med oregano. Læg herefter den anden pandekage ovenpå.
  • Varm dem som toast i din toaster eller steg dem på panden under låg og vend dem så osten smelter godt.
  • Server gerne med lidt salat, aka 'alibi-grønt' til. En klat sennep gør dem heller ikke ringere.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

43 kommentarer til “Pandekage-toast med skinke og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Pandekagerne laver jeg en gang imellem og skal de f.eks laves til frokost med en rest kød og noget salat, blender jeg en stor håndfuld hakket grønkål med i dejen.
    Det smager super godt og ændrer ikke væsentlig på konsistensen, så de hænger stadig godt sammen
    Og så bliver de flotte og grønne 😁

    Svar
  2. Jeg har lige stået og lavet de her pandekager. De er også gode med lidt syltetøj og flødeskum ?

    Jeg kommer dog kun én tsk fiberhusk i, da jeg ellers synes de bliver lidt for gummiagtige :)

    Svar
    • Åh det synes jeg, de kan længe. Vi har i hvert fald haft dem i 3-4 dage. Men dybest set kan de jo holde sig lige så længe, som ingredienserne du har brugt.

      Svar
  3. Hej Jane..
    Kan læse længere nede at du selv bruger Pofiber.. Det vil jeg prøve næste gang, da mine var svære at forme, da dejen var for Tyk. Tænker den ikke tykner sådan ved Pofiber.
    Men hvad er så mængden af det?

    På forhånd Tak

    Mvh
    Hanne

    Svar
  4. Kære Jane

    Super enkel, lynhurtig og virkelig lækker opskrift – ja, selv første pandekage fungerede på trods af dejens konsistens, som er til den temmelig faste men stadig medgørlige side :)
    I opskriften står der Gul fiberhusk – men bruger du egentlig hellere noget andet – jeg undrer mig pga. dit svar til Emma: “Bruger du tilfældigvis fiberhusk (den gule)? Det kunne være en forklaring.”?

    Bedste hilsner
    Nina

    Svar
    • Haha det er sandt, jeg bruger dem i flæng alt efter hvad jeg lige har ved hånden.

      Ved den gule fiberhusk skal man bruge halv mængde af loppefrø eller dobbelt op på loppefrø, hvis opskriften siger fiberhusk. Håber det giver mening.

      Svar
  5. Kære Jane
    Jeg alle mine pandekager brænder på uanset, om jeg bruger fiberhusk, loppefrøskaller, smør til stegning eller kokosolie.
    Hvad er hemmeligheden bag denne opskrift?
    Venlig hilsen
    Methe

    Svar
      • Hm , det må så være den eneste af dine opskrifter opskrifter som ikke virker for mig.
        Øv, men godt nytår alligevel ?

        Svar
  6. Kære Jane

    Det er en super opskrift – men jeg kan virkelig kun få max 5 pandekager ud af det :D Dejen bliver meget tyk for mig – her anden gang puttede jeg en dl vand i også men det hjalp ikke rigtig. Jeg tænker umiddelbart jeg får for mange kalorier hvis hver toast er 2 æg og 100 g hytteost + ost og skinke.
    Har du nogen gode råd?
    KH Emma

    Svar
    • Hej Emma
      jeg laver tre af gangen på en stor pande. Så opvarmer jeg fedtstof og tager tre store skeer dej i tre klatter, som så bliver til pandekager. Håber det giver mening.

      Min dej bliver også tyktflydende men ikke umedgørlig tyk. Bruger du tilfældigvis fiberhusk (den gule)? Det kunne være en forklaring.

      Svar
  7. Hej Jane
    Jeg er ikke så vild med smagen/fornemmelsen af HUSK. Tror du jeg kan bruge et par spsk pofiber i stedet?
    PS: er til gengæld vild med alle dine dejlige opskrifter og ikke mindst din keto bog?

    Svar
  8. Jeg er kæmpe fan af disse og spiser dem med hamburgerryg og en god tyk skive Klovborg ❤ det er SÅ nemt lige at dytte i mikroovnen til morgenmaden! Så tusind tak for den opskrift!

    Svar
  9. Hej Jane
    Kan du lave en uden nødder, der må heller ikke være spor af nødder. Da jeg ikke kan tåle dem.
    Hilsen Pia

    Svar
    • Du skal bruge min. 2 pandekager for at lave en toast. Om du spiser en toast eller to toast afhænger af hvem du er, hvor sulten du er, hvad dit mål er osv.

      Svar