Gyros – den græske shawarma

Gyros er jo alene grund nok til at rejse til Grækenland. Det lækre fedtede, krydrede kød serveret med salat og stærk tzatziki serverety svøbt i brød og nogle gange med pomfritter klemt med ind i herligheden.

Jamen, det smager jo så godt!

Når jeg skal lave gyros, der er Low Carb/KETO-venlige, starter jeg med at droppe brødet og i stedet smide det lækre kød og tzatzikien i et salatblad i stedet. Jeg anerkender, at det ikke er det samme, men mand, smagen er bare stadig god.

Og så kan grækerne altså beholde deres fedtede hvedebrød for sig selv, hvis du spørger mig.

Gyros - opskrift på græske gyros i Low Carb/ KETO version

Gyros – den græske shawarma

Udskriv Pin
6
|
4 t

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 3 dl bouillon fx Herbamare
  • 3-4 spsk græsk krydderi
  • godt med salt

Tilbehør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader almindelig ovn.
  • Læg kødet i et ovnfast fad og fordel salt og det græske krydderi over det hele. Gnub det godt ind i kødet.
  • Hæld bouillon i fadet og giv det 3-4 timer, til kødet er så mørt, at det kan trækkes fra hinanden.
  • Træk kødet fra hinanden med to gafler og bland det med stegesafterne.
  • Server kødet i salatblade med tomat, rødløg og og den gode tzatziki. Drys med godt med salt.

Noter

Du kan også vælge at sætte temperaturen på ovnen lavere og langtidsstege i længere tid. Vi sætter den nogle gange så lavt som 65 grader og langtidssteger i 8 timer. Herefter slutter vi den af på grill, så overfladen bliver sprød og lækker.
Gyros - opskrift på græske gyros i Low Carb/ KETO version

Ferie i Grækenland

Al græsk mad giver mig akut lyst til at tage en mini-ferie til Grækenland. Faktisk har vi planlagt at tage på efterårsferie i år og vi talte længe om Kreta. Vi har været på Kreta så mange gange, at jeg næsten ikke kan tælle det, for der er jo SÅ dejligt. Vi besluttede dog, at det er tid til at se noget nyt og valget faldt på Mallorca i stedet.

Imens jeg sidder her med kødsaft fra en snasket gyros dryppende ned på hagen er det et valg, jeg næsten har fortrudt.

Well, er du så heldig, at du skal til Kreta, kan du måske få glæde af nogle af mine gamle skriverier her:

Kreta – Chania – rejsetips & restauranter

Samariakløften – en kæmpe oplevelse – hver gang!

Er du ikke så heldig, har jeg her sørget for, at du kan nyde lækre gyros alligevel. Se med herunder.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Gyros – den græske shawarma”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Ane
      Herbamare grøntsagsbouillon er fx et ret anstændigt produkt. Men ellers bare læs på indholdet og vælg den, du synes, er mest anstændig.

      Svar
    • Nej det tror jeg ikke. Jeg tilbereder faktisk altid mine i alt fra 3-8 timer, ofte dog ved endnu lavere temperatur (fx 100 g). Det kommer sig ikke så nøje. Det vigtigste er at den får lang tid nok til at kødet bliver så mørt at det kan trækkes fra hinanden.

      Svar
    • Hej Karin

      I princippet kan man godt følge forløbet uden facebook, men man mister muligheden for sparring og erfaringsdeling med gruppen og mig. Den del foregår nemlig kun i gruppen.

      Selve det ‘formelle’ ved forløbet, dvs. alt indholdet, opskrifter, kostplaner, indkøbslister, tekster, videoer, træningsprogrammer, osv. ligger på en stor medlemsside, man får adgang til. Men muligheden for at stille spørgsmål ligger kun på Facebook.

      Jeg har haft tidligere kursister, som har lånt en mand/veninde/søsters FB-profil imens forløbet varede og løst det på den måde.

      Det er i hvert fald et tip :)

      Svar
  1. Hej Jane
    Vi skal faktisk til Kreta i efterårsferien for første gang, så tak for reminder om tips. Glæder os vildt til Samaria kløften.
    Tillykke med nyt hus i øvrigt. Det er fortsat så hyggeligt at føle dig ?
    Kh Ulla (Aksel og Viktors mor)

    Svar