Chaffles / Chaffler

Chaffles eller Chaffler, hvad er det nu? Jo, det er såmænd amerikanernes måde at sige cheese waffles. Altså vafler lavet af ost. Og det er en populær opskrift ude på det vilde internet, kan jeg afsløre.

Så lad os bringe internetfænomenet chaffles til Danmark også. Måske skal vi kalde dem chaffler så? Hvad siger du?

Chaffles / Chaffler

Jeg har jo lavet ostevafler i årevis, men nu kan vi lave en helt simpel en og kalde dem chaffles. Jeg bragte faktisk opskriften i min IG-story for noget tid siden og siden er jeg blevet tagget flere gange af folk, der har lavet dem.

Og jeg kan lige så godt sige dig: du finder ikke en nemmere opskrift på vafler. Undskyld, chaffler. De består i al sin enkelthed nemlig kun af to ingredienser: ost og æg.

Jep, det er det.

Og de smager helt vildt udmærket. Tidligere har jeg puttet Pofiber i men min fiberforskrækkede mave kan faktisk bedre lide disse.

Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffles

Chaffles / Chaffler

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
6 stk
|
15 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 140 g revet ost fx cheddar

Sådan gør du

 • Opvarm vaffeljernet. Jeg har et Tefal Snack Collection (reklamelink) og jeg brugte her pladerne til belgiske vafler.
 • Pisk æg sammen i en skål og rør den revede ost ud heri.
 • Hæld dejen i vaffeljernet lidt efter lidt og bag dem til du har færdige chaffles.

Noter

Er du fuldstændig eventyrlysten, kan du kaste et drys salt eller måske lidt tørret oregano i. Jo jo, going crazy!

Et par ord om revet ost

Når du køber revet ost færdigt i pose, er det tilsat en lillesmule kartofffelstivelse eller lign. for at undgå at ostestrimlerne klistrer sammen. Det giver lidt ekstra kulhydrater, ofte ca. 2 g pr. 100 g, som du kan undgå ved at købe en hel ost og rive den selv.

Stivelsen, der er tilsat den færdigkøbte revede ost, giver en lillesmule sprødhed i kanten og hvis du synes, det er et godt bytte, så ved du det nu.

Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffler
Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffles

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

71 kommentarer til “Chaffles / Chaffler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Hej Jane
  Tak for alle dine fremragende opskrifter 😋
  Lidt ordleg herfra
  Oste + vafler = osafler
  😁

  Svar
 2. Da jeg er en dør til at lave vafler, er jeg gået over til at bruge den alm toaster. Og så er de super lette at smøre😊 samme opskrift giver også 6 stk “toastbrød”

  Svar
 3. Jeg har nu lavet disse rigtig mange gange og det kan anbefales at smide hvidkål i, også give det en tur med stavblender inden de bages, så holder jeg/vi os mæt lidt længere :)
  Altid fantastiske opskrifter du har

  Svar
 4. Jeg synes jeg er lidt i tvivl om hvad jeg må putte på. Hvis man nu spiser 2 til morgenmad, skal man så have mere fedt? måske bare et par æg på eller et par skiver skinkepålæg?

  Svar
  • Hej Britta
   Jeg synes heller ikke rigtigt det er mit bord at svare på. Det er jo din individuelle kontekst, der skal afgøre hvor meget du spiser. Hvis du har Keto på 4 uger har jeg et par forslag til chaffel-måltider deri.

   Og ellers er det jo op til dig, om du vil vælge en vej, hvor du spiser ‘det rette’ og lader den naturlige dæmpning i appetit hjælpe med at spise mindre (hvis vægttab er målet) eller om du foretrækker at tælle kulhydrater/kalorier. Personligt foretrækker jeg den intuitive model men begge kan fungere fint.

   Svar
 5. Jeg har et godt øje til Keto men er meget i tvivl. Jeg har en stor galdesten (for stor til at passere) og jeg oplever at for meget fedt i kosten påvirker (smerter og anfald) – så jeg er meget i tvivl om jeg kan gå alll in på Keto eller hvad jeg evt. kan ?

  Svar
  • Det kan jeg godt forstå du er i tvivl om. Jeg har heller ikke noget svar til dig. Det er sandt at fedtindtag kan provokere galdestensanfaldene og da du har en galdesten i forvejen, er det jo en risiko.

   Jeg ved at andre med galdeblæreproblemer eller uden galdeblære har benyttet sig af at trappe langsomt op med fedtet og fx har gjort brug af fedtstoffer som kokosolie og MCT-olie som optages direkte i tarmen.

   Men jeg har desværre ingen erfaring med din specifikke situation.

   Svar
  • Hej Camilla
   Nej hemmeligheden er at bage dem længe nok. Når de er færdigbagte slipper de så nemt som ingenting.

   Det tog mig cirka hundrede mislykkede forsøg at lære det selv?

   De skal bage længe. Dobbelt så lang tid som jeg intuitivt ville tro. Mit vaffeljern lyser grønt, når de er færdigbagte og jeg er altid forundret over hvor længe det faktisk tager :)

   Svar