Chaffles / Chaffler

Chaffles eller Chaffler, hvad er det nu? Jo, det er såmænd amerikanernes måde at sige cheese waffles. Altså vafler lavet af ost. Og det er en populær opskrift ude på det vilde internet, kan jeg afsløre.

Så lad os bringe internetfænomenet chaffles til Danmark også. Måske skal vi kalde dem chaffler så? Hvad siger du?

Chaffles / Chaffler

Jeg har jo lavet ostevafler i årevis, men nu kan vi lave en helt simpel en og kalde dem chaffles. Jeg bragte faktisk opskriften i min IG-story for noget tid siden og siden er jeg blevet tagget flere gange af folk, der har lavet dem.

Og jeg kan lige så godt sige dig: du finder ikke en nemmere opskrift på vafler. Undskyld, chaffler. De består i al sin enkelthed nemlig kun af to ingredienser: ost og æg.

Jep, det er det.

Og de smager helt vildt udmærket. Tidligere har jeg puttet Pofiber i men min fiberforskrækkede mave kan faktisk bedre lide disse.

Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffles

Chaffles / Chaffler

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
6 stk
|
15 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 140 g revet ost fx cheddar

Sådan gør du

 • Opvarm vaffeljernet. Jeg har et Tefal Snack Collection (reklamelink) og jeg brugte her pladerne til belgiske vafler.
 • Pisk æg sammen i en skål og rør den revede ost ud heri.
 • Hæld dejen i vaffeljernet lidt efter lidt og bag dem til du har færdige chaffles.

Et par ord om revet ost

Når du køber revet ost færdigt i pose, er det tilsat en lillesmule kartofffelstivelse eller lign. for at undgå at ostestrimlerne klistrer sammen. Det giver lidt ekstra kulhydrater, ofte ca. 2 g pr. 100 g, som du kan undgå ved at købe en hel ost og rive den selv.

Stivelsen, der er tilsat den færdigkøbte revede ost, giver en lillesmule sprødhed i kanten og hvis du synes, det er et godt bytte, så ved du det nu.

Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffler Chaffles - opskrift på de populære keto vafler - chaffles

Er du fuldstændig eventyrlysten, kan du kaste et drys salt eller måske lidt tørret oregano i. Jo jo, going crazy!

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

69 kommentarer til “Chaffles / Chaffler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Hej Jane
  Tak for alle dine fremragende opskrifter 😋
  Lidt ordleg herfra
  Oste + vafler = osafler
  😁

  Svar
 2. Da jeg er en dør til at lave vafler, er jeg gået over til at bruge den alm toaster. Og så er de super lette at smøre😊 samme opskrift giver også 6 stk “toastbrød”

  Svar
 3. Jeg har nu lavet disse rigtig mange gange og det kan anbefales at smide hvidkål i, også give det en tur med stavblender inden de bages, så holder jeg/vi os mæt lidt længere :)
  Altid fantastiske opskrifter du har

  Svar
 4. Jeg synes jeg er lidt i tvivl om hvad jeg må putte på. Hvis man nu spiser 2 til morgenmad, skal man så have mere fedt? måske bare et par æg på eller et par skiver skinkepålæg?

  Svar
  • Hej Britta
   Jeg synes heller ikke rigtigt det er mit bord at svare på. Det er jo din individuelle kontekst, der skal afgøre hvor meget du spiser. Hvis du har Keto på 4 uger har jeg et par forslag til chaffel-måltider deri.

   Og ellers er det jo op til dig, om du vil vælge en vej, hvor du spiser ‘det rette’ og lader den naturlige dæmpning i appetit hjælpe med at spise mindre (hvis vægttab er målet) eller om du foretrækker at tælle kulhydrater/kalorier. Personligt foretrækker jeg den intuitive model men begge kan fungere fint.

   Svar
 5. Jeg har et godt øje til Keto men er meget i tvivl. Jeg har en stor galdesten (for stor til at passere) og jeg oplever at for meget fedt i kosten påvirker (smerter og anfald) – så jeg er meget i tvivl om jeg kan gå alll in på Keto eller hvad jeg evt. kan ?

  Svar
  • Det kan jeg godt forstå du er i tvivl om. Jeg har heller ikke noget svar til dig. Det er sandt at fedtindtag kan provokere galdestensanfaldene og da du har en galdesten i forvejen, er det jo en risiko.

   Jeg ved at andre med galdeblæreproblemer eller uden galdeblære har benyttet sig af at trappe langsomt op med fedtet og fx har gjort brug af fedtstoffer som kokosolie og MCT-olie som optages direkte i tarmen.

   Men jeg har desværre ingen erfaring med din specifikke situation.

   Svar
  • Hej Camilla
   Nej hemmeligheden er at bage dem længe nok. Når de er færdigbagte slipper de så nemt som ingenting.

   Det tog mig cirka hundrede mislykkede forsøg at lære det selv?

   De skal bage længe. Dobbelt så lang tid som jeg intuitivt ville tro. Mit vaffeljern lyser grønt, når de er færdigbagte og jeg er altid forundret over hvor længe det faktisk tager :)

   Svar
  • Hej Gitte
   Det er svært at sige, da det jo afhænger af hvad du spiser til, hvor sulten du er, hvad du i øvrigt spiser den dag, hvad dit mål er osv. Jeg ville spise 1-2 pr. måltid med diverse pålæg på og jeg spiser som regel tre måltider om dagen og spiser for vægtvedligehold (ikke vægttab). Men hvad jeg gør er jo på mange måder sagen uvedkommende, for det skal jo passe ind i din kontekst, ikke min :)

   Svar
 6. De er intet mindre end fantastiske. Hos os har de erstattet brødet, så frokosten er ofte en chaffelsandwich med sprød salat og alt muligt imellem. Tit en clubsandwich med kylling, bacon og mayo rørt med karry. De er også gode “to go”.
  Morgenmaden er dine chia knækbrød med ost Har vi brug for lidt hygge bliver det fatbombs.
  Tak for dine skønne opskrifter og din cool tilgang til keto – gør det nemt at tage de rigtige valg ?

  Svar
 7. jeg vil meget gerne modtage nyhedsbrevet.
  Nystartet på Keto, men har en del overflødige kg, jeg kunne tænke mig at blive foruden.
  mvh Lis Madsen

  Svar
 8. Jeg tænker jeg både vil smide oregano og hvidløgspulver og basilikum i. Evt som friske krydderurter. Og så spiser jeg en som måltid, med salat, revet skinke og majs og Hvidløgsdressing

  Svar
 9. Chaffles… wow. Har netop lavet dem, og de smager fantastisk, og er meget hurtige og nemme. TAK :-) for endnu en super opskrift.
  Louise

  Svar
  • Åh, det kan jeg ikke svare på. Det, du skal interessere dig for er, hvad du spiser samlet set over en dag. Det skal så gerne matche det, som er dit mål med din kost (vægttab, vægtvedligehold, muskelopbygning osv). Hvilke mængder, der er tale om for at du opnår dit mål, afhænger af dig, din krop, dit aktivitetsniveau, din forbrænding osv.

   Hvis du har brug for en fast plan at starte Keto med, findes det i min bog Keto på 4 uger: https://www.madbanditten.dk/keto-paa-4-uger/

   Svar
   • Vi havde heller ikke et vaffeljern, men en vaffel siliconeform som vi lavede dem i i weekenden og det gik fint ?

    Svar
 10. Al begyndelse er svær – første portion flød ret meget over, og måske er det derfor, jeg kun fik 3 dobbelte i det hele. Men smagen er god. Og øvelse gør mester. En dobbelt (tænker jeg) skal bruge i morgen med rejer, citron og lidt mayo.
  Og nu må jeg vist hellere ud og gøre den ren… en ægge-ostemasse flyder godt over det hele (og ind under pladerne, ha ha).

  Svar
 11. De må prøves – jeg tænker, det vil være lækkert at bruge en enkelt til frokost med laks, rejer eller andet godt.

  men – jeg har nul erfaring med vafler; jeg har nu købt et tefal multi; hvor meget fedtstof kommer man i, inden dejen?

  Svar
  • Jeg bruger intet fedtstof. Altså til smøring, mener du, ikke? Hvis man bager dem længe nok, slipper de superfint. Men du skal først åbne, når den lyser grønt, og det er tit meget længere tid, end man tror :)

   Svar
   • Tak – det fandt jeg også ud af, da jeg ikke havde fået smurt første portion. Smart lys-system. Det gør det da meget let at holde øje med dem og lave noget andet samtidig, fordi man ikke skal våge over maskinen.

    Svar
 12. Jeg kunne godt tænke mig at have dem med som madpakke med røget laks, møder ret tidligt.
  Ved du om de holder sig ok over nat i køleskab, med eller uden pålægget?
  Pakket i pergament?
  Ville nok selv holde pålæg og chaffler adskilt.

  Svar
  • Det tænker jeg også, Nina. Jeg har også pakket det hele særskilt, men det gør jeg næsten altid. Der er noget over at stå og anrette sin frokost, mens kollegerne sender lange blikke – og ens mad er frisk og ikke-slatten, som hvis det hele havde været rodet sammen i en madkasse :-)

   Svar
   • Ha ha, du har ret. Mine kollegaer sidder spændt og venter på at jeg piller låget af madkassen. Hvad har Nina nu med af spændende i dag.
    Tror jeg skal prøve den med rejer og Mayo idag.

    Svar
 13. UH – jeg har lige købt et (brugt) vaffeljern KUN for at lave Chaffles – og er SÅ spændt på at afprøve alt muligt…
  Det er en Wilfa, som jeg har i blender og juicer, men den er desværre KUN med hjerteindsats <3 Mon de så smager lige så godt som i Belgisk jern ;-)
  #JustKidding ;-P

  Svar
 14. Hej Jane,

  Jeg har lige lavet en portion – uhm! :-)

  Har du erfaringer med at fryse dem? Jeg har gode erfaringer med at fryse alle dine andre vafler, men her er der jo kun æg og ost…?

  Kh

  Rikke

  Svar
  • Nej de bliver kun sprøde eller får lidt sprødhed i kanten, hvis man bruger færdigrevet ost (genlæs evt. lige det afsnit om osten).

   Svar
  • Uhm… nej det tror jeg, jeg ville synes var lidt uappetitligt. Jeg bruger dem som ‘brød’, dvs bruger en, som bund/sandwichbrød og loader den op med grønt, pålæg (spegepølse, røget laks, osv), avokado osv…

   Svar
 15. De er sååååå nemme. Og overraskende gode!
  Jeg har brugt dem alene, som bund til pizza, smurt med philidelphia ost og toppet med lidt friske jordbær. Jeg har tilsat krydderier, enten pizza stil, eller “søde” krydderier som kardemomme og kanel. Så nemt!

  Svar