Vietnamesisk salat med kylling

Vietnamesisk salat med kylling er bare så dejligt at spise, nu hvor det er blevet rigtig sommer. En let men fyldig salat med fuld smæk på smagen fra både de friske urter og den marinerede kylling.

Faktisk har jeg aldrig været i Vietnam, eller egentlig vil jeg hellere sige, at jeg har Vietnam til gode. For det er et land, jeg drømmer om at besøge en dag. I stedet har vi jo rejst en del i Thailand og derude står de friske (og stærke) thai-salater også højt på min liste.

I mellemtiden må jeg nøjes med besøg på vietnamesiske restauranter og med min egen opfundne version af en vietnamesisk salat. Og faktisk har jeg også engang bragt en opskrift på en spicy Phở (vietnamesisk suppe) så med de briller på lader jeg mig åbenbart ikke begrænse af petitesser såsom om jeg nogensinde har besøgt landet – haha!

Den eneste ulempe med disse asiatiske salater er, at de ofte bliver lige magre nok i det. Nogle gange giver det sig selv, fordi appetitten også nedsættes, når varmen gør sit indtog, men hvis jeg ikke synes jeg bliver rigtig mæt, drikker jeg en kop te med kokosolie bagefter. Sjovt nok har jeg ingen problemer med at drikke te i varmen.

Men er du i humør til en lækker vietnamesisk salat, så prøv min opskrift herunder.

Og er du ved at falde på rumpetten ved udsigten til gulerodsstrimler i en salat, så læs dette indlæg: Er det KETO?

Vietnamesisk salat med kylling - lækker og frisk salat med vietnamesisk strejf - uden sukker

Vietnamesisk salat med kylling - lækker og frisk salat med vietnamesisk strejf - uden sukker

Vietnamesisk salat med kylling

Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g kyllingefilet skåret i tern

Marinade

  • 2 spsk sesamolie
  • 3 spsk fiskesauce
  • saften fra 1 lime
  • 1 tsk sødning fx fibersirup eller sukrin
  • 1 fed revet hvidløg

Vietnamesisk salat

  • 1/4 savoykål
  • 50 g bønnespirer
  • 100 g agurk
  • 1 stor gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 håndfuld persille
  • 1 lille fintsnittet rødløg
  • 40 g cashewnødder ristede og hakkede

Dressing

  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sesamolie
  • saften fra en lime
  • evt. lidt sødning

Drys

  • godt med frisk koriander
  • 1 rød chili skåret i skiver

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser til marinaden sammen og kom det i en frysepose sammen med kyllingen. Lad det marinere i et par timer, gerne længere.
  • Steg kyllingen i ovnen eller på en pande til den er gennemstegt. Lad det køle lidt af.
  • Snit kålen helt fint
  • Halver agurken og skrab kernerne ud, snit agurken til fine halvmåner.
  • Hak krydderurterne og bland dem sammen med kålen.
  • Skær guleroden i tynde tændstikker, brug evt. en spiralizer eller en julienneskærer.
  • Anret kålen i en skål eller på en tallerken og fordel resten af ingredienserne ovenpå, eller bland det hele sammen.
  • Skær kyllingen i mundrette bidder og fordel ovenpå salaten
  • Drys med cashewnødder, der er ristet på en tør pande.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til. Server til salaten.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Vietnamesisk salat med kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?