Sesampaneret halloumi

Forleden lavede jeg sesampaneret halloumi og det smagte simpelthen så godt. Jeg havde helt glemt, hvor godt halloumi smager. Og alt smager jo godt paneret i sesam.

Jeg lavede dem helt enkelt og skar bare halloumi-osten i skiver, dyppede dem i pisket æg og vendte dem i sesamfrø og så stegte jeg dem på panden i godt med smør.

De kan gå som en lille før-dinner-hapser eller som et fuldt måltid til fx frokost. Vi spiste dem som del af en restedag, hvor vi skulle have blandede rester fra køleskabet. Og jeg spiste rester af dem kolde til min frokost dagen efter.

Jeg rørte en hurtig chilidressing til dip og servede dem på salatblade. Nemt, nemt, nemt.

Jeg kan mærke, at jeg skal lave dem snart igen.

Leder du efter andre opskrifter med halloumi, kan jeg også anbefale denne salat med stegte aubergine og halloumi eller den lækre spidskålssalat med halloumi og hindbær.

Sesampaneret halloumi - lækker opskrift med den gode grill-ost

Sesampaneret halloumi

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

  • 200 g halloumi
  • 1 æg
  • godt med sesamfrø
  • salt og peber
  • godt med smør

Sådan gør du

  • Skær halloumi-osten i tynde stave. Mine blev lige vel tykke i det.
  • Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.
  • Hæld sesamfrø i en anden dyb tallerken.
  • Vend først halloumi-stykkerne i ægget og vend dem herefter i sesamfrøene, så de sidder fast hele vejen rundt. Drys dem med salt og peber.
  • Opvarm smør på en pande og steg de sesampanerede halloumistykker heri. Steg dem på alle fire sider, til de tager farve. Tag dem af og lad dem evt. dryppe af på køkkenrulle.
  • Server med en dejlig dip - min var bare græsk yoghurt blandet med harissa (chili) men du kunne også bruge cremefraiche, mayo eller lign.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Sesampaneret halloumi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har lavet noget lignende og brugt som bøffen i en burger, på en kødfri dag. Jeg selv var svært imponeret, familien – not so much ? ah well man kan ikke altid gøre alle glade..

    Svar
    • Ja geniale som bøf også. Jeg er fuldstændig på din side her. Min familie er også skeptisk – haha!

      Svar