Asparges med rejer og sauce mousseline

Venlige mængder sauce mousseline henover nye danske asparges og serveret med friske fjordrejer er simpelthen skøn som både forret til gæster eller som et helt måltid. Det er dejlig forårsmad og den perfekte scoreopskrift til date night’en, hvis du skulle gå op i den slags.

Skulle du sidde og tænke, at du ikke kender sauce mousseline, så kan den måske bedst beskrives som en hollandaise-lignende sauce tilsat flødeskum.

Ja, du læste rigtigt. Æggeblommer, smør og flødeskum udgør de vigtigste ingredienser i denne lækre sauce. Lyder det ikke som en ægte vinder?

Vi skal have gæster i weekenden, og jeg overvejede om jeg skulle lave asparges med rejer og sauce mousseline. Jeg er dog gået lidt fra det igen,  men derfor kan du jo godt få glæde af opskriften.

Flere af jer har efterspurgt lækker gæstemad og det er jeg glad for, for det vil jeg mægtig gerne lave mere af. Jeg elsker at have gæster :) En anden opskrift på en lækker forret, var også de lækre kammuslinger i hvidløgssmør fra forleden. Så nu har du i hvert fald to gode idéer at starte med.

Sauce mousseline - asparges med rejer og sauce mousseline - opskrift på elegant forret

Sauce mousseline - asparges med rejer og sauce mousseline - opskrift på elegant forret

Asparges med rejer og sauce mousseline

Udskriv Pin
Dejlig og forårsagtig forret - perfekt til gæster eller til påskefrokosten.
4
|
15 min

Ingredienser

  • 8 hvide asparges
  • 250 g rejer gerne fjordrejer, eller andre friske små rejer
  • 2 æggeblommer
  • 100 g smør
  • 1 dl fløde
  • saften fra 1 citron
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt krydderurter fx kørvel, brøndkarse eller dild

Sådan gør du

  • Skræl aspargesene og knæk enderne af.
  • Kog dem i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter, så de stadig har bid.
  • Smelt smørret og hæld det over i en lille kande eller skål. Lad vallen (bundfaldet) blive tilbage i gryden og kasser den.
  • Pisk fløden til skum
  • Rør æggeblommerne i en lille gryde med citronsaft, eddike og salt.
  • Sæt gryden med æggeblommerne på komfuret og rør konstant ved lav varme, til blommerne begynder at tykne.
  • Tag gryden af varmen og rør smørret i lidt efter lidt. Gryden kan evt sættes tilbage på pladen på helt lav varme. Tilsæt først mere smør, når det andet er fuldstændig opslugt. Fortsæt til alt smørret er brugt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i saucen
  • Server aspargesene med sauce mouseline, rejer og friske krydderurter.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Asparges med rejer og sauce mousseline”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?