Italiensk æggepande med pancetta og parmesan

Sådan en italiensk æggepande med pancetta og parmesan går lige så fint til aftensmad eller frokost, som den gør til fx en sen morgenmad i weekenden. Og den smager bare helt forrygende og er super nem at lave.

Pancetta er jo en slags italiensk bacon og er det ikke lige noget, dit lokale supermarked har, køber du bare baconstykker i stedet eller måske lidt parmaskinke som du skærer i små stykker.

For mig er denne sådan en go-to opskrift, når køleskabet er halvtomt og jeg ikke ved, hvad jeg skal finde på.

Æg har vi altid, det samme med parmesan. Og bacon eller i det her tilfælde pancetta eller andet tilsvarende, har vi næsten også altid. Så selvom køleskabet ser tomt ud, kan jeg lige trylle sådan en omgang her frem.

Prøv den i weekenden til sen morgenmad eller frokost. Den smager dejligt og mætter virkelig godt.

Italiensk æggepande med pancetta og parmesan - dejlig KETO opskrift Italiensk æggepande med pancetta og parmesan - dejlig KETO opskrift

Italiensk æggepande med pancetta og parmesan - dejlig KETO opskrift

Italiensk æggepande med pancetta og parmesan

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

  • 40 g panchetta eller bacon
  • 1 lille rødløg i tern
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 to mat skåret i tern
  • 50 g spinatblade
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 1 spsk basilikum hakket
  • 1 spsk oregano hakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 5 æg
  • 40 g parmesan revet
  • 2 spsk fløde
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær pancettaen i tern, hvis den ikke allerede er det, og steg den gylden i en pande sammen med løg og hvidløg.
  • Tilsæt tomat i tern, hakkede tomater, spinat, chiliflager og krydderurter og rør godt sammen og smag til med salt og peber.
  • Rør fløde, vand og parmesan sammen og rør det i tomatblandingen.
  • Lav små fordybninger i panden og slå æggene ud i fordybningerne.
  • Sæt panden i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter, til hviderne er stivnet eller læg låg på panden og lad æggene stege færdigt heri.
  • Server evt. på en bund af friske spinatblade.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Italiensk æggepande med pancetta og parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Har netop afprøvet – og uhm hvor lækker :-) Jeg havde ikke spinat og flåede tomater hjemme (whats going wrong), så brugte i stedet en squash og lidt øko pizzatopping som jeg spædede op med lidt vand. Det fungerede fint. Lækker brunch-agtig ret :-)

    Svar