Hasselback kylling med chorizo og mozzarella

Hasselback kylling er et hyggeligt lille spin-off på hasselback kartofler, nemlig kylling, der har fået skåret små lommer i, som jeg har fyldt med skiver af chorizo og frisk mozzarella. Det smager da bare herregodt og sikke en opgradering fra det halvkedelige kyllingebryst.

I KETO-bogen har jeg lavet hasselback squash og her er det samme koncept, bare med kylling.

Du kan fylde kyllingen med det fyld, du foretrækker. Jeg synes, at de stærke skiver af chorizo fungerede rigtig godt og gav lidt bid og smag til de lidt smagsløse kyllingebryster.

Og når der så er ekstra fut i smagen på protein-delen, fungerer det fint at tilbehøret er lidt let, som fx bare en grøn salat. Jeg nyder i øvrigt virkelig meget igen at kunne spise salat som tilbehør efter en lang vinter, hvor der nærmest har stået kål ud af ørerne på mig. Andre, der har det sådan?

Jeg håber, du har lyst til at prøve hasselback kylling en dag. Nu skal jeg planlægge menu til i morgen, hvor jeg får gæster fra Frankrig (min far og hans hustru). Vi skal porchetta + noget mere, jeg ikke lige har lagt mig fast på endnu.

Hasselback kylling med chorizo og mozzarella - lækker KETO opskrift med kylling Hasselback kylling med chorizo og mozzarella - lækker KETO opskrift med kylling

Hasselback kylling med chorizo og mozzarella - lækker KETO opskrift med kylling

Hasselback kylling med chorizo og mozzarella

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 50 g chorizo
  • ½ kugle frisk mozzarella
  • 1 tomat
  • friske basilikumblade
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær små lommer i kyllingebrysterne.
  • Skær chorizo, mozzarella og tomat i skiver og halver dem evt., alt efter størrelse.
  • Fordel det i lommerne i kyllingen sammen med frisk basilikum.
  • Dryp med lidt olivenolie og drys med salt og peber.
  • Læg dem i et smurt ovnfast fad og opvarm ovnen til 200 grader.
  • Bag hasselback kylling i ca. 15-20 minutter, hvis du bruger de små økologiske kyllingebryster og 20-30 minutter, hvis du bruger et større kyllingebryst. Eller hold slet og ret øje med den og tag dem ud, når kyllingen er gennemstegt og osten smeltet.
  • Server fx med en god salat.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Hasselback kylling med chorizo og mozzarella”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Pt har kyllingebrysterne været i ovn i 35 min, og er stadig rå indeni, så du skal nok rette lidt i vurdering af ovntid ?

    Svar
  2. Hej Jane
    Hvad er en god salat som mætter til denne ret med kylling?
    Vi er fan af spidskål, men hvad kunne det ellers være?

    Svar