Kammuslinger i hvidløgssmør

Kammuslinger i hvidløgssmør er den perfekte forret til dig, der skal holde et middagsselskab, hvor du gerne virkelig vil kræse for gæsterne. Her har jeg stegt kammuslingerne og efterfølgende dryppet lidt hvidløgs-citron-smør ud over og toppet dem med en blanding af pistacienødder og citronskal.

I virkeligheden super enkelt men stadig elegant og lækkert og helt sikkert gæste-egnet.

Her på bloggen beskæftiger vi os ellers mest med hverdagsmaden, for der nu engang flest hverdage. Og min interesse ligger helt sikkert også mest i at lave nemme, gode og realistiske hverdagsløsninger.

Men nogle gange er det også virkelig dejligt at gøre lidt ekstra ud af det.

Og hvem siger egentlig, man behøver have gæster for at gøre det?

Det kan jo i princippet lige så godt være en familieting. Og jo, børn kan faktisk ofte godt lide kammuslinger.

Kammuslinger i hvidløgssmør

Kammuslinger har en meget mild smag og en dejlig fast konsistens. Og de virker ikke så.. ‘fremmede’ som blåmuslinger fx (som mange børn faktisk også kan lide).

Uanset er her en dejlig opskrift på en forret med kammuslinger, som du kan gemme til næste gang det skal være lidt særligt.

Kammuslinger i hvidløgsmør - lækker opskrift på forret med kammuslinger

Kammuslinger i hvidløgssmør

Udskriv Pin
4
|
15 min

Ingredienser

  • 12 store kammuslinger beregn ca. 3 pr. mand
  • 1 spsk smør til stegning

Hvidløgssmør

  • 60 g smør
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld persille hakket
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 50 g pistacienødder hakket
  • 2 spsk citronskal revet
  • ærteskud eller andet grønt

Sådan gør du

  • Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle.
  • Fjern den lille muskel på siden, hvis den ikke er fjernet.
  • Krydr dem med salt og peber og steg dem på panden i smør, i ca. 1 minut på hver side.

Hvidløgssmør

  • Smelt smørret i en lille gryde med hvidløg, citron, persille, salt og peber og lad det trække i et par minutter.

Til servering

  • Bland hakkede pistacienødder og citronskal sammen
  • Anret forretten med lidt ærteskud i bunden, kammuslingerne ovenpå. Hæld lidt af smørret over og pynt med pistacieblandingen.
Kammuslinger i hvidløgsmør - lækker opskrift på forret med kammuslinger

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

5 kommentarer til “Kammuslinger i hvidløgssmør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Normalt ville jeg vælge en hvid bourgogne til kammuslinger eller evt. en Alsace Pinot Gris, men med den kraftige krydring, er jeg i tvivl.

    Hvad ville du selv foretrække?

    Hvorledes passer vin til Keto – sådan i al almindelighed?

    Svar
  2. Uhm… skal helt sikkert prøves.
    Jeg kan ikke lige gennemskue hvor høj varme muslingerne skal steges ved? Et minut på hver side, men er det ved høj temperatur? Som ved en steak?

    Svar