Sandwich med æggesalat

Sandwich med æggesalat er jo en genial frokost, hvis du skulle være så heldig at have en rest af den legendariske æggesalat tilovers fra påskefrokosten. Og har du ingen rest, jamen, så er den heldigvis pivnem at lave.

Sandwichbollerne her er en variant af de populære fiberboller, og de smager faktisk anstændigt, taget i betragtning af at de ikke indeholder mel.

Vil du bruge denne sandwich med æggesalat som madpakke efter påske, kan du pakke dem hver for sig og først samle selve sandwichen før din frokost.

Og gider du slet ikke brød af denne art, smager æggesalaten superdejligt på en bund af grøn salat også.

Sandwich med æggesalat - Low Carb & Glutenfri Sandwich med æggesalat - Low Carb & Glutenfri

Sandwich med æggesalat - Low Carb & Glutenfri

Sandwich med æggesalat

Udskriv Pin
2
|
15 min

Ingredienser

Boller (5-6 stk)

  • 150 g hytteost
  • 4 æg
  • 30 g smeltet smør
  • 2,5 dl Pofiber
  • ½ tsk havsalt
  • evt. græskarkerner til drys

Æggesalat (til 2 sandwich)

  • 4 hårdkogte æg
  • 2 spsk mayo
  • 2 spsk cremefraiche 38%
  • 1-2 tsk karry
  • evt. lidt gurkemeje for farvens skyld
  • 2 tsk æblecidereddike
  • evt. lidt sødning fx Sukrinmelis
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Blend hytteost og æg sammen til en homogen masse.
  • Rør smør, Pofiber og havsalt i.
  • Læg 5-6 klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir og glat evt bollerne lidt ud med en ske dyppet i vand eller med våde hænder.
  • Drys med græskarkerner, eller andre frø/kerner
  • Bag ved 190 grader i ca. 15 minutter, til bollerne er gyldne.
  • Hak æggene groft.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag til
  • Rør æggene i
  • Lad gerne æggesalaten trække på køl inden servering.
  • Halver to boller og kom æggesalat i, pynt med feldsalat eller anden salat. Gem de andre boller i køleskab eller fryser.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Sandwich med æggesalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg er blevet rigtig glad for bollerne, fordi de er lette at lave. Men kan ikke finde et sted, hvor der står, hvor mange kalorier og kulhydrater en bolle indeholder?

    Svar
  2. Den æggesalat med fire æg, er det kun frokost til en dag for en person?
    Jeg er ved at gå igang med KETOmad, og har bestilt bogen, men vil gerne have æggesalaten med til frokost imorgen ?

    Svar
    • Ej ja, det kan jeg godt se var uklart forklaret.

      Der findes jo ikke én portionsstørrelse. De afhænger jo af om man spiser 1-2-3 måltider om dagen osv. Baseret på tre måltider (morgen-frokost-aften) ville jeg gå med en bolle og halvdelen af æggesalaten. Jeg har prøvet at gøre det lidt tydeligere i opskriften.

      Men det vigtigste i starten er at du er så mæt, at du ikke falder for kulhydratfristelsen.

      Svar
  3. Hej Jane

    Har netop lavet disse boller, de er rigtig gode, dog tilføjede jeg lidt bagepulver for at få dem mere luftige ( dette skete dog Ikke )
    Jeg syntes konsistensen er en smule “grynet” gør jeg noget forkert eller er det sådan de skal være?

    Svar
  4. Wauw har lige bagt dem i dag, og det er simpelthen nogle af de bedste boller jeg har smagt på LCHF/Keto, de får ikke den der mærkelige gummi konsistens som mange andre brød gør.

    Svar