Salat med gedeost, parmaskinke og avokado

Denne salat med gedeost, parmaskinke og avokado er god til dig, der er lidt ny til gedeost. Det er jeg nemlig. Og jeg er jo ellers frankofil langt ind i hjertet men jeg har alligevel navigeret elegant udenom alle deres forsøg på at få mig til at spise chèvre.

Jeg holder dog meget af feta – den ægte lavet på får og ged, men ged alene  har jeg det lidt stramt med.

Men nu er jeg jo altså 42 og det går ikke at have den slags barnlige mad-aversioner. Slet ikke når de kommer uden at jeg har smagt ordentligt på varen.

Så udfordring modtaget og jeg håber, du vil dele den med mig. Salat med gedeost – godt kamufleret i mine andre yndlingssmage som parmaskinke og avokado og peppet op med lidt sødt fra blåbær og lidt knas fra ristede mandler.

Virkelig godt sted at starte. Jeg valgte en ‘chèvre doux’, altså en mild gedeost og det gik superfint. Se hvor voksen, jeg er!

Og virkelig god og fyldig salat, som både tilfredsstiller sanser og smagsløg, og som mætter rigtig godt.

Hvad kan bruges i stedet for gedeost?

Og okay, fair nok, kan du bare slet ikke med gedeost, så kan du bare udelade det helt. Måske kan du lide en komælksfeta eller den lækre cremede Puck-ost, som jeg er ret vild med.

I den milde ende af genren er også en frisk mozzarella. Det ville også være super lækkert.

Salat med gedeost - opskrift på lækker og frisk forårssalat med gedeost, parmaskinke og avokado Salat med gedeost - opskrift på lækker og frisk forårssalat med gedeost, parmaskinke og avokado

Salat med gedeost - opskrift på lækker og frisk forårssalat med gedeost

Salat med gedeost, parmaskinke og avokado

Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 1 romainesalat
  • 1 lille rødløg i skiver
  • 1 avokado i tynde skiver
  • 100 g parmaskinke kan evt. ristes på panden eller bages sprødt i ovnen
  • 100 g gedeost fx gederulle
  • 100 g blåbær
  • 30 g ristede mandler fx flager eller splitter eller bare hakkede hele mandler
  • 30 g spirer evt.

Vinaigrette

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk rød balsamico-eddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom olivenolie, balsamico, salt og peber i en lille patentglas og ryst det godt sammen og smag til.
  • Rens salaten og bræk eller skær den i mindre stykker. Bland den med rødløg, blåbær og evt. spirer.
  • Anret i en skål eller på tallerkner og fordel parmaskinke, gedeost, avokado og ristede mandler ovenpå.
  • Server med dressingen.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Salat med gedeost, parmaskinke og avokado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane, er denne salat godt for en nybegynder ud i keto, eller vil den ødelægge noget?
    I øvrigt tak for dit svar igår.
    Glemte dog at spørge om det er rigtig at man får dårlig ånde her i opstartsfasen, mener at have læst det, men kan ikke huske det?
    God tur til Paris, det står også på min to do liste, ligesom London og Rom og alle mulige steder. Også lige undskyld jeg overfalder dig med spørgsmål, men er lidt usikker og meget observant her i starten
    Hilsen
    Pia

    Svar
    • No problem :)

      Ja, dårlig ånde er et almindeligt overgangssymptom. Det er overskudsketonstoffer, man ånder ud. Når kroppen får tilpasset produktion til behov og lærer at bruge dem som energi, forsvinder det igen.

      Salaten her er fin. Tag evt. blåbærene fra (eller halver mængden) for færre kulhydrater. Så lander den ret lavt, vil jeg sige :)

      Svar