Gateau Marcel med et snert af appelsin

Gateau Marcel, aka verdens bedste chokolade, du ved, den med den fyldige, konfektagtige chokoladebund toppet med det lækreste lag af chokolademousse (=chokoladekagedej). Jamen det bliver bare ikke meget bedre.

Men hvis der er én ting, jeg virkelig elsker også, er det chokolade med orangesmag. Det er en kærlighed, som min familie ikke altid deler med mig, men det er jeg ligeglad med, for kagen her var nemlig MIN FØDSELSDAGSKAGE. Og hvis jeg ikke må bestemme kagen den ene dag om året, hvornår må jeg så?

Kagen spiste vi om eftermiddagen, hvor min søster kiggede forbi og vi hyggede med ungerne.

Gateau Marcel – min yndlingskage

Kagen, en Gateau Marcel med orangesmag, er jo næsten identisk med den, jeg lavede sidst. Men gode opskrifter kan ikke deles nok gange, tænkte jeg.

Gateau Marcel med orangesmag - lækker opskrift på den berømte chokoladekage

Gateau Marcel med orangesmag - lækker opskrift på den berømte chokoladekage

Gateau Marcel med et snert af appelsin

Udskriv Pin
8
|
30 min

Ingredienser

  • 200 g finthakket mørk chokolade
  • 200 smør
  • 100 g Sukrin Gold* reklamelink
  • 6 æggehvider
  • 6 æggeblommer
  • lidt salt
  • 10 dråber appelsinolie reklamelink, eller fintrevet skal fra 1 øko-appelsin

Sådan gør du

  • Skær smørret i mindre stykker og smelt det i en kasserolle ved helt lav varme sammen med chokoladen.
  • Pisk æggehviderne med 2/3 af Sukrin til de er helt stive.
  • Pisk blommerne med resten af Sukrin og en smule salt.
  • Vend forsigtigt blommer og chokoladeblandingen i hviderne. Rør den sammen så du har en ensartet masse og dryp appelsindråber/appelsinskal heri.
  • Hæld lidt over halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 180 grader og bag kagen i ca. 20-30 minutter, til den er akkurat gennembagt. Start med 20 minutter og tjek den løbende derefter.
  • Lad kagen køle af (den falder meget sammen) og fordel resten af dejen ovenpå kagen.
  • Stil kagen på køl i mindst fire timer og lad den sætte sig.
  • 10.  Jeg rev et par tern chokolade og dryssede over som pynt inden servering.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

15 kommentarer til “Gateau Marcel med et snert af appelsin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Hvilken % chokolade bruger du til Gateau Marcel med et snert af appelsin 😋
    Vh Heidi
    Ps eeelsker din side❤️
    Pps ved ikke, hvad jeg skal skrive under websted🙈

    Svar
    • Jeg bruger 70%. Kagen er jo ikke specielt low carb, men det lever jeg med, når nu den smager sååå lækkert ❤️

      Svar
    • Forskellen er i sammensætningen af sukkerarterne. Du kan læse den præcise forskel på Sukrins hjemmeside.

      Svar
  2. Jeg vil gerne lave denne til påske-frokost, men har brug for at lave den i forvejen. Er den fryseegnet? Og i givet fald alle “trinene” i opskriften?
    Hvis ikke den er fryseegnet, kan du så anbefale en af dine andre kager, som er?
    På forhånd tak
    Mia

    Svar
    • Jeg ved ikke rigtigt med moussen (som jo er kagedejen, der bliver smurt ovenpå) men jeg mener at sødeste kageguru Maja Vase tit har sagt, at hun har gateau marcel i fryseren, så måske ville jeg lytte til hende :)

      Svar
  3. Forsinket tillykke, og chokolade er godt, chokolade med appelsin er bedre :-)
    Har du prøvet Thomas Rhodes opskrift? Der er relativt lidt sukker, så den er ikke så sød, og moussen bliver aldrig perfekt luftig, når jeg laver den, men jeg elsker smagen. Næste gang dog med appelsin.

    Svar
  4. Forsinket tillykke med fødselsdagen :)

    Jeg har i øvrigt lige modtaget din første madplan og er meget begejstret indtil videre.

    Svar