Key Lime Cheesecake

Key Lime Cheesecake er en elegant kage eller dessert, som jeg ikke ville tøve med at servere for gæster. Den er nem at lave, indeholder ganske lidt sødning men imponerer i både udtryk og smag. Hvis jeg altså selv skal sige det. Cheesecake er generelt en rimelig taknemmelig kage/dessert at lave, hvis man gerne vil holde det ret low carb. Hvorvidt det kan passe ind i din kontekst at spise kage, vil jeg lade dig selv om at afgøre.

Key Lime Cheesecake – frisk cheesecake med smag af lime

Key Lime Cheesecake har, som navnet antyder, en dejlig smag af lime. Inden du beslutter dig, kan du tage et kig på mine to andre cheesecakes, nemlig den almindelige cheesecake eller min blåbærcheesecake. Begge er altså ret lækre også.

Selve kagen her er ikke særligt sød. Det synes jeg ikke, den behøver være. Men smag til undervejs og juster i sødningen, hvis du synes.

Især hvis man er vant til ikke at spise sukker, skal der ofte ikke meget sødning til. Du kan fint tilføje mere, hvis det passer dine smagsløg bedre.

Key Lime Cheesecake - Low Carb - sukkerfri - LCHF - KETO - opskrift

Key Lime Cheesecake

Udskriv Pin
10
|
4 t 45 min

Ingredienser

Bund

Ostecreme

Sådan gør du

Bund

  • Bland mandelmel sammen med smeltet smør, SukrinMelis og salt og fordel det i en springform på ca. 20 cm. Pres dejen godt sammen.
  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag bunden i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil bunden er blevet gylden.
  • Lad bunden køle af.

Ostecreme

  • Rør flødeosten lidt mere lind med ca. halvdelen af fløden.
  • Pisk resten af fløden til let skum sammen med SukrinMelis.
  • Vend flødeskummet i flødeosten.
  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter.
  • Riv skal fra limes og pres saften ud. Opvarm limesaften i en lille gryde og smelt husblassen heri.
  • Rør saften + evt. skal i ostecremen og smag til.
  • Hæld cremen over bunden, glat den fint og stil kagen på køl i mindst fire timer inden servering men rigtig gerne natten over. Så er du sikker på at den sætter sig rigtigt.
  • Pynt kagen inden servering. Brug en skarp kniv (evt. opvarmet) til at skære kagen.

Key Lime Cheesecake - Low Carb - sukkerfri - LCHF - KETO - opskrift Key Lime Cheesecake - Low Carb - sukkerfri - LCHF - KETO - opskrift

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

14 kommentarer til “Key Lime Cheesecake”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hejsa.
    Tak for den lækker opskrift.
    Jeg skal have nogle gæster på søndag og gerne vil lave kage til os.
    Hvor lang tid kan kage holde sig i køleskabet? Jeg har kun tid til at bage den på torsdag men vi skal først spise den på søndag.
    Vh.
    Isabel

    Svar
    • Åh det er godt nok svært at ville tage hovedingrediensen ud. Måske lav en traditionel bund med kiks? Altså det er jo ikke low carb men det er i det mindste nøddefrit.
      Du kan også eksperimentere med måske solsikkekerner men jeg ved godt nok ikke lige, om det vil fungere hverken med konsistens eller smag…

      Svar
  2. Hej Jane. Jeg fik den idé, at putte en tsk guargummi i bunden for evt at opnå en mere sammenhængene, sprødere og mindre smuldrende struktur – jeg har tidligere brugt det i en tærtebund og har aldrig opnået så godt resultat!
    Hvad er dine tanker om brug af guargummi her?
    Mvh Ulrikke

    Svar
    • Det synes jeg er super. Hvis du søger på guargummi i søgefeltet, kan du se, jeg har brugt det i mange opskrifter. Jeg synes også det har god effekt.

      Svar
  3. Hej Jane. Tak for i år & glædelig jul❤️ Spørgsmål, kan denne fryses? (Jeg vil lave kagen som en appelsin cheesecake med kirsebærgele, som jeg vil toppe med imorgen efter frost)
    Kh. Isabella.

    Svar
    • Det har jeg faktisk ikke prøvet men mit gæt er at den godt kan. Jeg fryser generelt alt muligt og synes næsten altid det går fint..

      Svar
  4. Jeg er blevet meget begejstret for yacon-sirup, tror du at jeg kan bruge det som sødemiddel istedet for sukrin?
    Hvis ja, hvor meget tror du at jeg da skal bruge i ostecremen? Og i bunden?

    Svar
    • Det tror jeg godt du kan men det vil nok både kunne smages og ses. Yaconsirup har jo en (lækker) ahorn-agtig smag og ja… farve. Jeg ville gå ud fra samme mængde, evt. en anelse mere. Men smag til undervejs.

      Svar