Æggewrap med tomat, mozzarella og pesto

En æggewrap er nem at bruge, hvis man gerne vil have noget helt kulhydratfattigt at rulle sin mad i. Den er nem at lave og er en nem frokostløsning. Her har jeg fyldt min æggewrap med tomat og mozzarella og pesto og det minder jo næsten lidt om sommer.

Selve æggewrappen kan laves i forvejen og smager dejligt koldt. Ligesom en almindelig omelet faktisk også gør det. Et af mine favoritmåltider på farten er ofte en osteomelet. Den smager forrygende koldt, smatter ikke og mætter længe.

Denne æggewrap passer fint i madpakken og kan fyldes med lige dit yndlingsfyld. Laks og avokado og en klat fed cremefraiche ville være en anden lækker variant.

Hvis du vælger at bruge opskriften på æggewrap som en del af dit foodprep i weekenden, kan du opbevare dem adskilt af madpakkepapir i køleskabet. Og de kan faktisk fint fryses også.

Jeg arbejder i øvrigt på et indlæg om mine rutiner med Food Prep. Det er noget, jeg har været virkelig sløj til at gøre alvor af, men nu synes jeg, det spiller ret godt og det gør simpelthen bare hverdagene så meget nemmere at maden er semi-forberedt.

Æggewrap med tomat, mozzarella og pesto - lækker opskrift på low carb wrap uden mel og gluten

Æggewrap med tomat, mozzarella og pesto - lækker opskrift på low carb wrap uden mel og gluten

Æggewrap med tomat, mozzarella og pesto

Udskriv Pin
1
|
20 min

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 spsk hørfrø eller Pofiber kan udelades
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fyld

  • 1,5 spsk Basilikumpesto
  • 50 g babyspinat
  • 100 g tomat
  • 100 g frisk mozzarella gerne bøffel

Sådan gør du

  • Pisk æggene godt sammen med de resterende ingredienser.
  • Smelt smørret på en pande og hæld æggemassen på og fordel den godt rundt på panden.
  • Steg pandekagen i et par minutter, til den er helt fast. Læg låg på eller vend den, så den steges på begge sider.
  • Lad den køle af
  • Fyld den med en god skefuld pesto, babyspinat, tomat og frisk mozzarella.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Æggewrap med tomat, mozzarella og pesto”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mange tak for svar!

    Jeg havde godt tænkt på, hvad jeg skulle gøre med glucosebelastningen, fordi jeg
    1. På ingen måde har lyst til at drikke alt det sukker
    2. Tænker den er misvisende, når man spiser Keto.
    Så tak for råd til, hvordan den ellers kan blive målt :)

    Svar
  2. Jeg er vant til at spise keto, hvilket bare fungerer SÅ godt for mig. Jeg har tabt mig en del, men er stadig overvægtig. Så jeg ved, at det kommer til at være et emne ved lægen. Og keto eller Lchf er jo ikke ligefrem noget lægerne normalt rådgiver i (eller ved noget om ?) Så det kunne være rart, hvis der var nogen der havde erfaring med graviditet og Keto.
    Jeg er selvfølgelig ikke interesseret i at skade barnet, men er bestemt heller ikke interesseret i at ende med at spise som før.

    Svar
    • Ah det forstår jeg virkelig godt. Når du kommer med et stort realiseret vægttab, bør lægen bakke op om din beslutning om at gå videre med det i din graviditet. Alt andet vil være helt skørt – uanset hvor enig/uenig lægen er i LCHF/KETO. Forklar din læge, hvordan du spiste før eller forklar, hvordan du føler kulhydrater trigger din appetit, så du ikke bliver mæt og derfor spiser for meget/forkert (eller hvad du nu oplever). Så håber jeg, du møder forståelse.

      Og bed evt. om at I laver glukosebelastningstesten på anden vis. Fx ved at måle dit blodsukker i en blodprøve eller ved at måle langtidsblodsukkeret (HbA1c)

      Pøj pøj med det <3

      Svar
  3. Kære Jane,

    Kender du noget til at spise Keto under graviditet? Eller kender du nogen, der har gjort det? Det er lidt forskelligt hvad jeg kan læse mig til på nettet ☺️

    Svar
    • Nej ikke rigtigt. Min holdning er at det er afgørende, om du spiste KETO før du blev gravid. Jeg ville aldrig anbefale en så drastisk omlægning under en graviditet.

      Hvis jeg selv blev gravid, ville jeg spise en lidt bredere Low carb kost. Dvs. lægge fx flere grøntsager, rodfrugter, frugt, nødder, kerner etc til for at gøre kosten så næringsrig som muligt.

      Den største risiko ved at spise keto (20-30 g kh) under graviditet er i mine øjne, at man kommer til at spise i kalorieunderskud. Graviditet bør være en periode, hvor man sigter efter at få nok energi og næringsstoffer i sig, efter min mening.

      Svar
  4. Kære Jane!
    Det har i de sidste godt tre uger, været en dejlig oplevelse, at gå i køkkenet for at lave mad. Det har efterfølgende, været en lige dejlig oplevelse at spise det.
    Det jeg kokkerede, var mad efter opskrifter i din bog “KETO”.
    Efter ganske få dage gik min krop i ketose.
    Glad var jeg, nu skulle kiloene til at vælte af.
    Men nej!
    Det har desværre været den eneste dag, at min teststrip bevægede sig væk 0-punktet, så ikke et kilo er forsvundet.
    Mit humør er stadigvæk lige højt og godt som før, men bag det, aner jeg en lille skuffelse.
    Nu er det, at jeg vil spørge dig, om du kan “SuperKvinden”, der kommer ind i slutningen af filmen og redder kloden.
    Er du den, kan få sat processen i gang?
    ??Dick Kaysø??

    Svar
    • Haha, det er jeg!

      Jeg tror, du forveksler ketose med vægttab. De to ting har ikke noget direkte med hinanden at gøre. Ketose er en konsekvens af at spise få kulhydrater og tilstanden sikrer tilstrækkeligt med energi til hjernen i fravær af kulhydrater, hvilket er ret vigtigt for din overlevelse. Selve vægttabet kommer dog af kalorieunderskuddet (som for mange er nemmere at opnå i ketose, da ketose virker mildt appetitnedsættende).

      Teststrips til urin er upræcise og fortæller dig ikke rigtigt noget. De måler ketonstoffer, som din krop skiller sig af med (i stedet for at bruge som energi). Jo længere tid, du spiser keto, jo færre ketonstoffer vil din krop skille sig af med. Det er en god ting og en del af keto-adapteringen. Måler du i blod og får nul-værdi spiser du for mange kulhydrater.

      Så fokuser på få kulhydrater, tilstrækkeligt med protein og brug fedt til at regulere mæthed og energi.

      Jeg er glad for at du har min bog og mit sidste superhelteforslag vil være, at du læser de indledende kapitler grundigt (igen). Der kan du nemlig læse alt om lige netop dette :)

      Svar