Kylling med ingefær og asiatisk kålsalat

Kylling med ingefær serveret i en lækker kålsalat med smage fra fjerne himmelstrøg er jo lige, hvad vi har brug for i slutningen af den lange vinter, hvor batterierne er ved at være flade.

Ingefær fungerer rigtigt godt sammen med kylling, og jeg bruger det tit i marinader som her.

Kålsalaten er lavet med kinakål, som vitterligt er et sjældent kål i mit køkken. Den kan dog sagtens byttes til strimlet hvidkål eller spidskål ligesom i den lækre pad thai med spidskål

Og så har jeg brugt lidt strimlede gulerødder for at give retten lidt mere struktur. Bliver du helt forskrækket over brugen af gulerod i disse keto-tider, vil jeg bede dig slå op på side 1 i KETO-bogen og genlæse, hvad der står der.

Du kan også læse dette indlæg: Er det KETO?

Sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig bytte gulerødderne til mere kål, hvis du synes, det passer bedre i kulhydratbudgettet.

Den gode smag her sidder nemlig i den lækre ingefærmarinade og den får du, uanset hvilke grøntsager, du vælger at bruge.

Min største udfordring med disse asiatiske retter er tit, at de bliver lige i den magre ende af, hvad der fungerer bedst for mig mæthedsmæssigt. Jeg plejer derfor lige at tune ind  på mavefornemmelsen en 15-20 minutter efter vi har spist, og hvis jeg stadig føler mig lidt små-sulten, tager jeg en kop te med en skefuld kokosolie.

Det er i øvrigt et trick, der fungerer fint efter alle måltider.

Ingefærkylling med lun kålsalat med sesam Ingefærkylling med lun kålsalat med sesam

Ingefærkylling med lun kålsalat med sesam

Kylling med ingefær og asiatisk kålsalat

Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 dl tamari/soja
  • 2 spsk fintrevet ingefær
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 tsk chilisauce fx sambal oelek eller lign.
  • 2 spsk risvineddike
  • 4 snittede forårsløg
  • ½ kinakål
  • 2 gulerødder
  • 10 g sesamfrø
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Bland tamari/soja, ingefær, sesamolie og chilisauce sammen.
  • Kom kyllingen i en frysepose eller anden beholder og hæld ca. 1/3 af marinaden over. Lad kyllingen marinere i køleskabet i min. 30 minutter, og gerne længere end det, hvis du har tiden til det.
  • Bland resten af marinaden med risvineddike og forårsløg.
  • Snit kinakålen fint.
  • Skær gulerødderne til tynde stave, brug evt. en spiralizer eller en julienneskærer.
  • Steg kyllingen på panden eller grillen, evt. med lidt ekstra kokosolie, til den er gennemstegt.
  • Lad den køle af et øjeblik og skær den i skiver.
  • Bland alle ingredienserne til salaten sammen med resten af marinaden.
  • Anret salaten i skåle sammen med kyllingen og drys med lidt ekstra sesamfrø og rigeligt med frisk koriander, hvis du ligesom mig nærmest ikke kan få nok af denne dejlige urt.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Kylling med ingefær og asiatisk kålsalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?