Kalvemørbrad med trøffelsauce og Pommes Anna af rodfrugter

I dag skal vi tale gæstemad eller vel næsten scoremiddag. Nemlig kalvemørbrad med trøffelsauce og Pommes Anna lavet af rodfrugter. Lyder det ikke lækkert? Måske har du en, du gerne vil imponere i en særlig anledning, og det kan jo fint starte på tallerkenen.

Kalvemørbrad med trøffelsauce – opgraderet gæstemad

Kalvemørbrad smager jo virkelig dejligt i sig selv. Her får det gode kød selskab af en trøffelsauce, som jeg har lavet med en trøffelolie, jeg fandt i Meny. Den er ikke alt for parfumeret, hvilket nogle gange kan være et problen med trøffel. Så vær varsom med mængden, så saucen ikke ender med at overdøve hele retten.

De små ’pommes Anna’ smager virkelig godt, og er super nemme at lave, og de kan laves på forhånd, hvilket er dejligt, så du kan bruge tiden på at kurtisere din udkårne. Bruger vi egentlig ordet kurtisere? Nej vel? Nå men det burde vi måske :)

Opskriften er lavet til ca. 4 personer, så halver den, hvis du skal bruge den til romantisk scoremiddag (eller lav rigeligt og nyd resterne i dagene derefter)

Kalvemørbrad med trøffelsauce og pommes Anna af rodfrugter - perfekt scoremiddag

Kalvemørbrad med trøffelsauce og Pommes Anna af rodfrugter

Udskriv Pin
Lækreste gæstemad – perfekt hovedret til middagsselskabet.
4
|
1 t

Ingredienser

  • 800 g kalvemørbrad beregn ca 150 – 200 g pr person
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Trøffelsauce

  • 50 g løg meget finthakket
  • smør til stegning
  • 3 dl rødvin
  • 7 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. lidt sødning
  • 2 spsk trøffelolie vær forsigtig med mængden, da de varierer i styrke
  • 100 g smør
  • 200 g karl johan svampe eller andre svampe

Pommes Anna af rodfrugter (ca. 8-10 stk)

  • 200 g pastinak
  • 200 g persillerod
  • 100 g smør
  • frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Afpuds mørbraden ved at fjerne sølvhinden med en skarp kniv.
  • Krydr med salt og peber og brun mørbraden godt af på en pande i smør eller smagsneutral kokosolie ved høj varme.
  • Læg mørbraden i et ovnfast fad og krydr igen. Er den ene ende meget tynd, kan den bukkes ind under mørbraden og den kan bindes med madsnor. Den kan også skæres til, så man kun bruger midterstykket.
  • Steg mørbraden til den er ca. 53 grader kernetemperatur, hvis den ønskes rød og lad den hvile ca. 10 minutter inden den skæres ud. Brug evt. denne guide til langtidsstegning..

Trøffelsauce

  • Svits løg i lidt smør til de er klare i farven, de skal ikke tage farve.
  • Hæld rødvin på og lad det koge ind til halvdelen.
  • Hæld fond på og lad det koge ind til halvdelen.
  • Tilsæt trøffelolie, og smag til med salt og peber, evt. lidt sødning også. Det kan afrunde smagen.
  • Pisk smørret i.
  • Svits svampene i lidt smør og kom dem i saucen inden servering.

Pommes Anna

  • Skræl pastinak og persillerod og snit dem helt fint på et mandolinjern eller meget tyndt med en kniv.
  • Smelt smørret med timian, salt og peber og lad det småsimre i et par minutter.
  • Pensl en muffinform med smør.
  • Kom grøntsagerne i en skål og hæld resten af smørret over, bland det godt sammen.
  • Fordel rodfrugterne i formene lagvist, fyld formene næsten helt op og pres dem lidt ned.
  • Kom sølvpapir over formen og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min til de er møre. De sidste 5 minutter kan du fjerne sølvpapiret, så de bliver gyldne i toppen.
Kalvemørbrad med trøffelsauce og pommes Anna af rodfrugter - perfekt scoremiddag

Du kan sagtens lave dem en dag eller to i forvejen og varme dem op på dagen.

Server hele din lækre anretning og nyd den gode mad.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Kalvemørbrad med trøffelsauce og Pommes Anna af rodfrugter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Jeg har netop lavet Trøffelsaucen, men selv om den er sødet er den ikke til at spise, den er SÅ salt?
    Jeg har brugt øko kalvefond på flaske.
    Har du nogen idé om hvor det er gået galt??

    Hilsen Tina

    Svar
        • Meget mærkeligt men dit svar var lige endt i mit meget aggressive spamfilter :)

          Der findes koncentreret fond, som man selv blander op med vand. Det er sådan nogle små flasker ofte. Hvis du ikke har blandet det op med vand, vil du få en meget heftig oplevelse.

          Svar
    • Den, jeg brugte her, var en, jeg havde købt i Meny. Jeg kan desværre ikke længere huske mærket. Men det var bare en ‘helt almindelig’ en :)

      Svar