Sådan får du den perfekte avocado

Hvordan får man den perfekte avocado? Du ved den, du kan lægge på instagram og tagge med #perfectavocado

Alle har vi prøvet at åbne den ene overmodne, brune, trevlede avocado efter den anden. De er lige til skraldespanden og det er til at blive arrig af.

Men det, vi skal tale om i dag, er, hvordan du lykkes med at få super avocado-karma, så det kan være dig, der åbner den ene perfekte avocado efter den anden og slipper for at smide mad ud i vrede.

Kan du slet ikke lide avocado og synes, det er herre-irriterende at jeg spiser dem, kan du læse dette indlæg i stedet: Hvad kan jeg bruge i stedet for avocado?

Sådan får den den perfekte avocado - tips og tricks Sådan får den den perfekte avocado - tips og tricks

Jeg har ret god avocado-karma, og der er tit folk, der spørger mig, hvad mit hemmelige trick er. Jeg ved ikke, om jeg har noget hemmeligt trick, men her kommer nogle avocado-ting, jeg gør – og ikke gør.

Mange  taler om, at man lige kan vippe stenen øverst af og deraf vurdere om den er grøn eller brun indeni. Det har jeg aldrig forstået fidusen med, så det gør jeg ikke men super hvis det er et tip, du har glæde af.

Her er de ting, jeg gør for den perfekte avocado:

-> Jeg mærker på mine avocadoer, før jeg køber (når jeg altså ikke handler online og derfor er overladt til Nemlig-lagerarbejderens lune). Jeg køber gerne de formodnede avocadoer men går efter de hårdeste af  dem. Jeg køber sjældnest dem i net og oftere dem i to-pakker. Aner ikke om det har noget at sige.

-> Det bedste trick, jeg har, er, at jeg skærer dem op og spiser dem 1-2 dage, før jeg tror, de er klar. Ja, det er  faktisk det vigtigste trick, jeg har.

-> Jeg køber også tit helt umodne grønne avocadoer og lader dem modne i frugtskålen et par dage. Igen skærer jeg dem op en dag eller to, før jeg tror, de er klar, og hvis den dag er kommet, og jeg ikke skal spise avocado, lægger jeg dem i køleskabet. Det stopper modningen og giver mig lidt flere dage at nå at  spise dem på.

-> Har jeg mange avocadoer, der er modne på samme tid, laver jeg selvfølgelig guacamole efter min legendariske guacamole-opskrift.

-> Er jeg uheldig og åbner en overmoden avocado, for det hænder altså  stadig, bruger jeg dem i smoothies (fx i Vegas chokoladeskål eller den sunde chokolademousse) eller jeg skærer dem i tern og fryser dem og bruger dem til smoothies på et senere tidspunkt.

-> Er jeg helt uheldig og åbner en brun og trevlet satan, bander jeg højt og smider lortet i skraldespanden.

Ja, det var en elegant afslutning, ikke?

Jeg håber, det hjælper dig til bedre avocado-karma og færre avocadoer i skraldespanden.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

17 kommentarer til “Sådan får du den perfekte avocado”

Skriv en kommentar

    • Jeg opbevarer den halvdel med stenen i et lukket beholder i køleskab. Er jeg supertjekket, presser jeg lidt citronsaft ud over den inden.

      Svar
  1. Vi fik for et par år siden måltidskasser fra Årstiderne, der tilkøbte jeg deres avocado pose til 60kr for ca 6 avocadoer.
    3 var altid kamp-klar ved modtagelsen og tre var næsten-modne. Jeg tror aldrig at jeg fik en dårlig avocado i den periode, de var insta-perfekte hver og en. Så selvom prisen var på +10kr./stk, så var der intet spild. Der kom efterfølgende en periode med dårlige, kedelig selvmords-agtige avocadoer og der stoppede Årstiderne faktisk med at lev. dem fordi de ikke kunne få de gode.

    Så ja, lang historie om lidt!

    Min erfaring er, at øko avokadoer fra Årstiderne er top insta-klar, HVER GANG ;-)

    Svar
  2. Tak for dine ?-tips, de skal helt klart afprøves?? Kan du ik også lave en guide til hvordan du skærer avocadoen flot ud -så den er et insta-billede værdigt???

    Svar
  3. Har du et godt tip til, hvordan man undgår, at en halv avocado ikke bliver brun natten over?
    Har prøvet at hælde citron på eller lade stenen sidde i – lige lidt hjælper det..

    Svar
    • Ja æv, det er ellers også mit bedste trick. Stenen i, lidt citron/limesaft og en tætsluttende beholder. Når den at blive brun, skraber jeg bare lidt det øverste lag af.

      Svar
  4. Og for at efterfølgende kunder ikke skal få fat i dårlige avocadoer, så skal man kun mærke dem i toppen/bunden og ikke på siderne, da det nemlig kan give mærker ?

    Svar
  5. Jeg er gået væk fra de gassede formodnede avokadoer og køber kun umodne. Ligger et par stykker på køkkenbord hele tiden og lader resten være i køleskab.

    Køber helst i kasser fra udlandet men går også ok med dem fra supermarkedet.

    Svar
  6. Jeg har i en periode boet i Chile, hvor man bruger avocado på alle tænkelige måder (på hotdogs, i sandwich, som tilbehør osv.). Der blev jeg anbefalet at pakke de umodne avocadoer ind i avispapir, og opbevare dem ved stuetemperatur 2-3 dage for at modne dem. Det synes jeg virkede ret fint. Køber jeg formodnede avocado, bruger jeg faktisk tricket med at fjerne det lille stykke stilk der sidder tilbage. På den måde kan man se farven på “avocadokødet” – er den lysegrøn, ryger den i indkøbskurven ? er den mørkegrøn/brunlig får den lov at blive i supermarkedet.

    Svar
  7. Fantastisk afslutning på indlægget, som de fleste af os vist genkender ?

    Jeg synes iøvrigt ofte at dem fra Nemlig er rigtig gode! Måske fordi de sælger mange? Dem jeg køber i den lokale Føtex (uanset hvor meget jeg mærker på dem) – da er 50% af dem lige til skraldespanden …

    Svar
  8. Jeg ser tit og ofte at selv om det er billigt at købe avocado i den lokale frugthandler, er det fejl opbevaret og lige til at smide ud, jeg lover mig selv: aldrig igen, men nogen gange mener jeg at jeg da lige skal prøve igen.
    Den bedste måde at få kickstartet en modning (når man netop SKAL bruge en moden avo), er at ligge den i en papirs pose med en banan eller to…

    Svar