Små sprøde kyllingenuggets dyppet i en syrlig citron-aioli. Ej men hvis det ikke får tænderne til at løbe i vand, ved jeg da snart ikke!
Disse kyllingenuggets er inspireret af de populære flæskesværspanerede kyllingestykker fra Spis dig mæt & glad, min første bog.
Idéen med at panere noget i pulveriserede flæskesvær er selvfølgelig lidt skør, men det smager altså godt, og det fungerer også virkelig godt. Og de bliver jo sådan nærmest sprøde i det.
Og ungerne? Jamen de ELSKER dem! Lav dem igen, lav dem igen! Ja ja… jeg skal nok…
Når vi skal bruge flæskesvær til kyllingenuggets, fungerer det umiddelbart bedst med dem, der er poppede, fx dem fra Kims. Normalt vil jeg ellers helst spise de ægte flæskesvær fra slagteren, men den tykke fedtkant på dem, gør det lidt svært at pulverisere dem godt nok til at bruge til panering.
Du kan lave alle mulige dips til. Citron-aiolien smager virkelig dejligt til men en helt simpel karrydip (mayo+karrypulver) er altså heller ikke helt at kimse af.
KYLLINGENUGGETS MED CITRON-AIOLI
2-4 personer alt efter hvad der serveres til
- 300 g kyllingefilet i tern
- 100 g flæskesvær
- 60 g parmesan
- 1 tsk salt og peber
- ½ tsk røget paprika
- 2 tsk paprika
- 2 tsk sennepspulver
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk løgpulver
- 2-3 æg
- smør eller smagsneutral kokosolie til stegning
CITRON-AIOLI
- 100 g mayonnaise
- 1 fed presset eller finthakket hvidløg
- saften fra ½-1 citron
- salt og friskkværnet peber
SÅDAN
2. Bland det med krydderierne i en skål.
3. Pisk æggene sammen.
4. Paner kyllingen ved at vende den i æg, og derefter ’rasp’.
5. Steg kyllingen gylden i rigeligt smør eller kokosolie.
6. Bland mayoen sammen med de andre ingredienser og smag til. Lad den gerne trække lidt.
7. Server den til kyllingen, med fx en god salat.
Hej Jane
Vi e rlige begyndt at prøve a leve på LCHF og jeg har prøvet disse kyllinge nuggets, hvilke flæskesvær bruger du? dem jeg købte i Rema havde en fedt kant og det var umuligt at få det til rasp ligende i fod processer.
KH
Jette
Jeg skriver i indlægget, hvilke jeg bruger – for ja, de ægte bliver lidt for fedtede.
Vi prøvede opskriften her til aften. Smagen var fin, men det gik helt galt med paneringen. Flæskesværerne var for fede; de klumpede istedet for at blive til pulver i foodprocessoren. Vi reddede resterne ved at panere i parmesan og krydrede den del, så det også smagte fint. Har du en ide til, hvad vi kunne have brugt som alternativ (jeg tænker selv i sesammel eller græskarkernemel, men har ikke afprøvet det endnu).
Savle, savle, så ved man pludselig hvad menuen står på i morgen 🙂
Øj, hvor ser det helt enormt lækkert ud! Jeg har tænkt over at stilen på dine madfotos har ændret sig (måske over en lang periode i virkeligheden) – de er helt enormt flotte!
Men (eller mere “og”) min hjerne forbinder stadig den “gamle” form for billeder med dig. Uden helt at kunne sætte fingeren på, hvad det var ved den anden “type fotos”, der gør det. Måske noget med farverne. Du ved det var på den der måde, hvor jeg kigger på billedet – og med det samme ved at det kommer fra dig.
Lidt pudsigt hvordan sådan noget fungerer 🙂
KH
Anne
Jeg forstår godt hvad du mener. Og tak <3