Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Kyllingenuggets med citron-aioli

Kyllingenuggets med citron-aioli

25. januar 2019 af Jane Faerber 6 kommentarer

Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets med kylling paneret i flæskesvær

Små sprøde kyllingenuggets dyppet i en syrlig citron-aioli. Ej men hvis det ikke får tænderne til at løbe i vand, ved jeg da snart ikke!

Disse kyllingenuggets er inspireret af de populære flæskesværspanerede kyllingestykker fra Spis dig mæt & glad, min første bog.

Idéen med at panere noget i pulveriserede flæskesvær er selvfølgelig lidt skør, men det smager altså godt, og det fungerer også virkelig godt. Og de bliver jo sådan nærmest sprøde i det.

Og ungerne? Jamen de ELSKER dem! Lav dem igen, lav dem igen! Ja ja… jeg skal nok…

Når vi skal bruge flæskesvær til kyllingenuggets, fungerer det umiddelbart bedst med dem, der er poppede, fx dem fra Kims. Normalt vil jeg ellers helst spise de ægte flæskesvær fra slagteren, men den tykke fedtkant på dem, gør det lidt svært at pulverisere dem godt nok til at bruge til panering.

Du kan lave alle mulige dips til. Citron-aiolien smager virkelig dejligt til men en helt simpel karrydip (mayo+karrypulver) er altså heller ikke helt at kimse af.

Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets med kylling paneret i flæskesvær

KYLLINGENUGGETS MED CITRON-AIOLI

2-4 personer alt efter hvad der serveres til

  • 300 g kyllingefilet i tern
  • 100 g flæskesvær
  • 60 g parmesan
  • 1 tsk salt og peber
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk sennepspulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk løgpulver
  • 2-3 æg
  • smør eller smagsneutral kokosolie til stegning

CITRON-AIOLI

  • 100 g mayonnaise
  • 1 fed presset eller finthakket hvidløg
  • saften fra ½-1 citron
  • salt og friskkværnet peber

SÅDAN

1. Kom parmesan og flæskesvær i foodprocessoren og kør til det har konsistens som rasp.

2. Bland det med krydderierne i en skål.

3. Pisk æggene sammen.

4. Paner kyllingen ved at vende den i æg, og derefter ’rasp’.

5. Steg kyllingen gylden i rigeligt smør eller kokosolie.

6. Bland mayoen sammen med de andre ingredienser og smag til. Lad den gerne trække lidt.

7. Server den til kyllingen, med fx en god salat.

Måske vil du også læse

  • Blomkålsnachos - opskrift på low carb nachos med blomkål. KETO & LCHF.Blomkålsnachos
  • Keto Tortillas med flæskesvær - opskrift på Low Carb tortillas eller madpandekagerTortillas med flæskesvær
  • Avocado-fritter med bacon og chilidip. Den ultimative LCHF comfort food. Nem opskrift her:Avocado-fritter med bacon og chili-dip
  • Chili Cheese Tops - recipe for a gluten-free and low carb/LCHF snack --> MyCopenhagenKitchen.comChili Cheese Tops – low carb & glutenfri opskrift

Skrevet i: Aftensmad, Keto, STRIKS LCHF

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. Jette B W Nielsen skriver

    6. februar 2019 ved 15:46

    Hej Jane

    Vi e rlige begyndt at prøve a leve på LCHF og jeg har prøvet disse kyllinge nuggets, hvilke flæskesvær bruger du? dem jeg købte i Rema havde en fedt kant og det var umuligt at få det til rasp ligende i fod processer.
    KH
    Jette

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. februar 2019 ved 19:18

      Jeg skriver i indlægget, hvilke jeg bruger – for ja, de ægte bliver lidt for fedtede.

      Svar
  2. Natascha skriver

    27. januar 2019 ved 18:01

    Vi prøvede opskriften her til aften. Smagen var fin, men det gik helt galt med paneringen. Flæskesværerne var for fede; de klumpede istedet for at blive til pulver i foodprocessoren. Vi reddede resterne ved at panere i parmesan og krydrede den del, så det også smagte fint. Har du en ide til, hvad vi kunne have brugt som alternativ (jeg tænker selv i sesammel eller græskarkernemel, men har ikke afprøvet det endnu).

    Svar
  3. Sara B skriver

    25. januar 2019 ved 16:42

    Savle, savle, så ved man pludselig hvad menuen står på i morgen 🙂

    Svar
  4. Anne skriver

    25. januar 2019 ved 08:25

    Øj, hvor ser det helt enormt lækkert ud! Jeg har tænkt over at stilen på dine madfotos har ændret sig (måske over en lang periode i virkeligheden) – de er helt enormt flotte!
    Men (eller mere “og”) min hjerne forbinder stadig den “gamle” form for billeder med dig. Uden helt at kunne sætte fingeren på, hvad det var ved den anden “type fotos”, der gør det. Måske noget med farverne. Du ved det var på den der måde, hvor jeg kigger på billedet – og med det samme ved at det kommer fra dig.
    Lidt pudsigt hvordan sådan noget fungerer 🙂
    KH
    Anne

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. januar 2019 ved 08:54

      Jeg forstår godt hvad du mener. Og tak <3

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Brunkål
    Brunkål

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved