Kyllingenuggets med citron-aioli

Små sprøde kyllingenuggets dyppet i en syrlig citron-aioli. Ej men hvis det ikke får tænderne til at løbe i vand, ved jeg da snart ikke! De er den perfekte opskrift at bruge, hvis der skal noget ekstra smovs på bordet.

Kyllingenuggets med flæskesværs-‘rasp’

Disse kyllingenuggets er inspireret af de populære flæskesværspanerede kyllingestykker fra Spis dig mæt & glad, min første bog.

Idéen med at panere noget i pulveriserede flæskesvær er selvfølgelig lidt skør, men det smager altså godt, og det fungerer også virkelig godt. Og de bliver jo sådan nærmest sprøde i det.

Og ungerne? Jamen de ELSKER dem! Lav dem igen, lav dem igen! Ja ja… jeg skal nok…

Når vi skal bruge flæskesvær til kyllingenuggets, fungerer det umiddelbart bedst med dem, der er poppede, fx dem fra Kims. Normalt vil jeg ellers helst spise de ægte flæskesvær fra slagteren, men den tykke fedtkant på dem, gør det lidt svært at pulverisere dem godt nok til at bruge til panering.

Men med flæskesvær som panering har du en stort set kulhydratfri panering.

Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets med kylling paneret i flæskesvær

Kyllingenuggets med citron-aioli

Udskriv Pin
3
|
20 min

Ingredienser

 • 300 g kyllingebryst i tern
 • 100 g flæskesvær helst de puffede fra Kims
 • 60 g parmesan
 • 1 tsk salt og friskkværnet peber
 • ½ tsk røget paprika
 • 2 tsk paprika
 • 2 tsk sennepspulver
 • 2 tsk hvidløgspulver
 • 2 tsk løgpulver
 • 2 æg
 • smør eller kokosolie til stegning

Citron-aioli

 • 100 g mayonnaise
 • 1 fed hvidløg presset eller finthakket
 • 0,5 citron saften herfra, smag til
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Kom parmesan og flæskesvær i foodprocessoren og kør til det har konsistens som rasp.
 • Bland det med krydderierne i en skål.
 • Pisk æggene sammen.
 • Paner kyllingen ved at vende den i æg, og derefter ’rasp’.
 • Steg kyllingen gylden i rigeligt smør eller kokosolie.
 • Bland mayoen sammen med de andre ingredienser og smag til. Lad den gerne trække lidt.
 • Server den til kyllingen, med fx en god salat.

Kyllingenuggets med citron-aioli

At have en lækker dip til sine kyllingenuggets gør dem jo kun bedre.

Du kan lave alle mulige dips til. Citron-aiolien smager virkelig dejligt til men en helt simpel karrydip (mayo+karrypulver) er altså heller ikke helt at kimse af.

Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets med kylling paneret i flæskesvær

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Kyllingenuggets med citron-aioli”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det her er en af de opskrifter der gør det muligt at spise LCHF for altid og samtidig have en fest med det:-) Der er mange opskrifter jeg burde sige dig personligt tak for, og måske er dette den allervigtigste af dem;-) Så TAK!

  Svar
  • Det har jeg også, men nu ved jeg det og så nyder jeg at kunne panere noget andet dagen efter, andre gange køber jeg bare mere kylling så de kommer til at passe og egentlig kunne jeg jo også bare lave lidt mindre;-)

   Svar
 2. Nøj!

  Jeg har købt din madplan og lavet denne, dog som en kombination af madplanens og Valdemarros udgave. Kylling der trækker i kærnemælk en formiddag, herefter paneret i æg/flæskesvær. Trække i 4 timer i køleskabet med panering og så i ovnen sammen med bønnerfritter. Det var den saftigste kylling nogensinde og vakte stor begejstring hos min 8-årige.

  Tak for skønne opskrifter og inspiration, som både jeg og min datter nyder godt af dagligt ❤️

  Svar
 3. Jeg har købt dine ketomadplaner og er glad for de fleste af opskrifterne, men den opskrift med kylling paneret i flæskesvær burde destrueres. Det er noget nær det styggeste jeg nogensinde har sat på bordet. Den flæskesværspanering lugter helt utroligt grimt og den vinder i ingen venner på smagen. Den kommer ikke på menuen her igen.
  Ellers tak for en land række virkeligt lækre opskrifter.
  Mette

  Svar
  • Det er sjovt, du siger det for det er en af mine allermest populære opskrifter. Jeg havde den med i min første bog og den var et kæmpe hit.

   Well, you can’t win them all??‍♀️

   Men tak fordi du tog dig tid til at skrive, at den ikke faldt i jord hos jer.

   Svar
 4. Hej
  Er helt tosset med dine opskrifter. Men da jeg ikke spiser svinekød vil jeg høre om man kan erstatte flæskesvær med noget andet?

  Svar
 5. Prøvede disse igår og de blev helt perfekte! Og et hit i hjemmet! Især min datter på 4år var vild med dem!
  Tak for en masse gode opskrifter! ?

  Svar
  • Jeg har ikke lige testet anden ost men det forestiller jeg mig, at du sagtens kan. Men jeg tror, det er bedst, hvis du vælger en fast, lagret en, der er til den tørre side :)

   Svar
 6. Hej Jane

  Vi e rlige begyndt at prøve a leve på LCHF og jeg har prøvet disse kyllinge nuggets, hvilke flæskesvær bruger du? dem jeg købte i Rema havde en fedt kant og det var umuligt at få det til rasp ligende i fod processer.
  KH
  Jette

  Svar
 7. Vi prøvede opskriften her til aften. Smagen var fin, men det gik helt galt med paneringen. Flæskesværerne var for fede; de klumpede istedet for at blive til pulver i foodprocessoren. Vi reddede resterne ved at panere i parmesan og krydrede den del, så det også smagte fint. Har du en ide til, hvad vi kunne have brugt som alternativ (jeg tænker selv i sesammel eller græskarkernemel, men har ikke afprøvet det endnu).

  Svar
 8. Øj, hvor ser det helt enormt lækkert ud! Jeg har tænkt over at stilen på dine madfotos har ændret sig (måske over en lang periode i virkeligheden) – de er helt enormt flotte!
  Men (eller mere “og”) min hjerne forbinder stadig den “gamle” form for billeder med dig. Uden helt at kunne sætte fingeren på, hvad det var ved den anden “type fotos”, der gør det. Måske noget med farverne. Du ved det var på den der måde, hvor jeg kigger på billedet – og med det samme ved at det kommer fra dig.
  Lidt pudsigt hvordan sådan noget fungerer :)
  KH
  Anne

  Svar