Fyldte svampe med chorizo og ost

Fyldte svampe med chorizostykker og ost – det er næsten svært ikke at blive glad ved tanken, ikke?

De fyldte svampe, jeg har lavet her, kan både gå som lidt fancy tilbehør, en lille hapser inden middagen eller som en let frokost.

Jeg har tidligere lavet fyldte portobellosvampe med ost og bacon, og disse er jo lidt i samme familie.

Er I kommet godt i gang med året derude?

Jeg er lige ved at have halet ind på året og min næste uge ser lidt mere almindelig ud.

Søren er jo en uhelbredelig tidsoptimist. I denne weekend, dvs. den weekend, der følger den absolut travleste uge på hele året, fik han lige arrangeret, at vi skulle have middagsgæster fredag og hele Silas’ fodboldhold til frokost lørdag.

Perfekt!

Og begge dele var drønhyggeligt men for pokker, hvor har jeg lyst til at slå ham over foden med en hammer nogle gange, når han begynder med sit ‘vi kunne jo liiiiiiige….’

Nå men nu videre til de lækre fyldte svampe. Chorizo smager jo så godt, og jeg kommer altid til at tænke på, at det er sært, at jeg bruger den så sjældent. Den pepper jo virkelig op.

Fyldte svampe med chorizo og ost - KETO - LCHF - Low carb Fyldte svampe med chorizo og ost - KETO - LCHF - Low carb

Fyldte svampe med chorizo og ost - KETO - LCHF - Low carb

Fyldte svampe med chorizo og ost

Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

  • 6 store portobellosvampe
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • ½ glas soltørrede tomater
  • 100 g chorizo
  • 150 flødeost naturel
  • ½ dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • ¼ tsk cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt smør til stegning
  • 50 g parmesan
  • 50 g mozzarella
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 spsk hakket basilikum

Sådan gør du

  • Fjern stokken fra svampene og hak dem fint (altså stokkene).
  • Sauter hakkede svampestokke, løg og hvidløg i smør i et par minutter uden at det tager farve.
  • Hak tomaterne og chorizoen og kom dem på panden og svits dem med i et par minutter.
  • Tilsæt flødeost og fløde og rør det sammen til det smelter.
  • Tilsæt krydderier og ost og rør til det er en smeltet masse
  • Rør krydderurterne i til sidst og smag til med salt og peber.
  • Fyld massen i svampene.
  • Opvarm ovnen til 200 grader og bag de fyldte svampe i ca. 20 minutter, til de er gyldne og svampene møre.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

5 kommentarer til “Fyldte svampe med chorizo og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Dorte
      Det er måske fordi de jo sjældent bruges som et selvstændigt måltid, så portionsstørrelse vil jo afhænge af hvad man i øvrigt har på tallerkenen…

      Svar
      • Tak for svar.
        Så det ville ikke være helt forkert at at spise 1-2 svampe alt efter størrelse og lidt salat/ grønsager til.

        Svar