Gingerbread cookies

Gingerbread cookies er vel den amerikanske version af vores peberkager. Krydderiblandingen er lidt i samme familie men i gingerbread cookies får ingefæren lov til at spille hovedrollen. Ikke at det er en stærk småkage, det er bare en dejlig krydret småkage.

Jeg er ikke den store småkagefan selv, hverken før eller efter low carb, men jeg er ret overrasket over, hvor vellykkede småkager, man faktisk kan lave uden mel og sukker. Måske er det virkelig guargummi’et, der gør forskellen men jeg vil sige, at vi er tæt på en sprød småkage. Selvfølgelig er konsistensen stadig anderledes end almindelige hvedemelssmåkager, men jeg synes, resultatet er anstændigt.

Gingerbread cookies – peberkager

Så hvis man af den ene eller anden grund gerne vil bage sine julesmåkager uden hvedemel, vil jeg gerne anbefale disse gingerbread cookies. Vil du gerne have noget lidt mere traditionelt, kan du også tjekke både brunkagerne, pebernødderne, vaniljekransene og basis småkagedejen til udstik af figurer fra sidste år.

Hvis du vil dekorere dine gingerbread cookies med glasur, kan du lave glasur ud  af SukrinMelis og vand eller æggehvide. Personligt synes jeg, det bliver for isnende og laver hellere almindelig glasur ud af flormelis men det er et personligt valg.

Min opskrift er i øvrigt ikke særligt sød. Foretrækker du en sødere smag, skal du øge mængden af sødning lidt.

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Gingerbread cookies - lækker opskrift på småkagefigurer uden mel og sukker

Gingerbread cookies

Udskriv Pin
25 stk
|
30 min

Ingredienser

  • 50 g blødt smør
  • 50 g Sukrin Gold reklamelink
  • 180 g mandelmel reklamelink
  • 20 g kokosfibermel reklamelink
  • 1 spsk kanel
  • ½ tsk nellike
  • 2 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 æg
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk guargummi fås bl.a. i Meny

Sådan gør du

  • Pisk smør og Sukrin sammen og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt det hele sammen til en homogen masse.
  • Form dejen til en kugle og lad den hvile i en times tid.
  • Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir og udstik dejen i den ønskede form.
  • Opvarm ovnen til 160 grader og bag kagerne i ca. 10-13 minutter eller til de er gyldne.
  • Lad dem køle af på en bagerist, inden de evt. dekoreres med glasur.
Gingerbread cookies - lækker opskrift på småkagefigurer uden mel og sukker
Gingerbread cookies - lækker opskrift på småkagefigurer uden mel og sukker

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Gingerbread cookies”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jeg ved det ikke. Jeg tænker umiddelbart ja men jeg ved ikke om det gør en forskel at skifte fra ‘tør’ til ‘flydende’.

      Svar