Julekarameller

Disse julekarameller tror jeg virkelig bliver et hit på årets konfektbord. Især hos de sære væsener, som ikke er lige så chokoladebegejstrede som os andre.

Julekarameller eller jule-fudge

Julekaramellerne her er måske mere en slags fudge, end det er sej karamel, der klistrer i tænderne. Det er næsten bare den lækre karamelsauce, der har fået lov at koge lidt længere, så den er blevet fast. Det giver en blød karamel, der nærmest smelter i munden.

Opbevar dine julekarameller i køleskabet, indtil de skal serveres. De smager bedst direkte fra køleskab, da de ellers godt kan blive lidt kvalmende, synes jeg. Mængden spiller muligvis en rolle her… ;-)

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Julekarameller uden raffineret sukker

Julekarameller

Udskriv Pin
30 stk
|
45 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom fibersirup, smør og fløde på en pande og kog op.
  • Lad det simre til karamellen er reduceret til under halvdelen. Det tager måske en 20-30 minutter. Du kan teste om karamellen er ved at være klar, ved at komme et par dråber i iskoldt vand. Hvis karamellen kan formes, så er den klar.
  • Tag karamellen af varmen og rør forsigtigt krydderier i.
  • Hæld massen i en form beklædt med bagepapir og stil den på køl i et par timer til den er fast og kan skæres i de ønskede stykker. Du kan også hælde massen i en silikoneform til chokolade men det er lidt noget fedtværk.
Julekarameller uden raffineret sukker
Julekarameller uden raffineret sukker

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

12 kommentarer til “Julekarameller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Øv, for 1.gang, er jeg ikke lykkes med en af dine dejlige opskrifter. Som udgangspunkt, spiser jeg ikke slik og kage, men nu er det jo snart jul, så kunne det være rart med lidt i huset. Så igår prøvede jeg denne opskrift, men massen er stadig ikke stivnet. hvad har jeg mon gjort forkert ? Den fik lov til at simre 20-25 min.

    Svar
    • Mit bedste gæt er at den ikke var tyknet ind til karamel.

      Men det ER en svær opskrift. En ting er at ramme den rette konsistens, en anden er at undgå den skiller i sidste øjeblik. Det kræver lidt øvelse :)

      Svar
  2. Hej Jane
    Jeg har købt din bog Striks LCHF – en praktisk guide, og vil gerne i gang med at bruge den. Jeg er dog en af de “heldige” der heller ikke kan tåle mælkeprodukter, og jeg har lidt svært ved at finde på alternativer i opskrifterne, som svarer til. Kan du linke til noget du allerede har skrevet herinde? Eller kunne du have lyst til at lave et indlæg, hvis der ikke allerede er?
    De bedste julehilsner
    Laura

    Svar
    • Åh jeg tror faktisk ikke jeg har skrevet om det som sådan. Jeg vil sige det sådan:
      smør=kokosolie
      Fløde=kokosmælk
      Cremefraiche= mayo
      Ost= ekstra protein/fedtkilde, fx et ekstra æg, lidt ekstra kød/fisk/fugl
      Hytteost=kokosmælk eller evt. kun cremen fra kokosmælken

      Det holder ikke 100% men det holder i de fleste tilfælde.

      Håber, det hjælper :)

      Svar