Aubergine pizza med tomat og mozzarella

Aubergine pizza er en sund og nem måde at spise aubergine på. Det er, som om alt bliver bedre i selskab med frisk mozzarellaost, tomat og basilikum, ikke?

Aubergine kan godt være lidt svær, synes jeg. Den har både noget imod sig med konsistensen og smagen, så jeg vil sige, at det ikke er den grøntsag, jeg bruger mest i mit køkken. Men nogle gange skal jeg jo også udfordre mig selv, og at lave aubergine pizza gjorde det hele lidt nemmere.

Vi kan jo kalde det vinterversionen af min yndlingssalat, Caprese-salaten. Hold nu op, jeg spiste meget af det i sommer. Både i de uger, vi var i Italien men så sørme også herhjemme.

Lige nu er årstiden mere til kålsalater end til tomat-mozzarella-salater, men så kan man jo lave aubergine pizzza som kompensation.

Aubergine pizza kan bruges til en nem lille frokost eller appetizer eller som tilbehør til mad. Der er ikke mange dikkedarer. Råvarerne taler for sig selv og sådan kan jeg faktisk godt lide det.

Husk at auberginer skal have en del salt for ikke at blive fade i smagen.

Aubergine pizza med tomat og mozarella - en sund måde at spise pizza på

Aubergine pizza med tomat og mozarella - en sund måde at spise pizza på

Aubergine pizza med tomat og mozzarella

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2-3 to mater
  • 100 g frisk mozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • god olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Halver auberginerne og læg dem på en bageplade.
  • Giv dem et godt dryp olivenolie og krydr med salt og peber.
  • Bag dem ca. 25 minutter, til de er møre.
  • Skær tomaterne i skiver og fordel dem ovenpå auberginerne.
  • Skær mozzarellaen i skiver og fordel dem ovenpå.
  • Drys med basilikum og dryp med lidt olivenolie.
  • Skru ovnen op til 200 grader og bag dine aubergine pizza i ca. 5 minutter eller til osten er smeltet og gylden.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Aubergine pizza med tomat og mozzarella”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Ville hører om man kunne erstatte æg og bacon om morgen med sky eller blomkålbrød, med ost og så friske grønsager til. Hvor meget må jeg så spise. Da jeg har lidt svært med æg og bacon om morgen.
    Vi er godt igang med din 4 ugerskur, da vi har fået begge kogebøger i julegave.

    Svar
    • Hej Dorte
      Det kan du sagtens. I det hele taget kan du spise nøjagtigt som du lyster og det allervigtigste er at du spiser de ting og madvarer, du kan lide. Det, du bare skal sørge for er, at du spiser få kulhydrater samlet set over dagen.

      Tjek også chaflerne og Chaffel-sandwichene fra Keto på 4 uger. De vil også være en nem løsning for dig, tænker jeg.??

      Svar
  2. Er så vild med dine opskrifter, og specielt dem med aubergine.

    Har lige lavet en ‘mad’ ud fra samme princip som den her, men med laks, friskost, peberfrugt, purløg og pocheret æg istedet.

    Svar
    • Ej hvor godt. Jeg er ikke så god til aubergine og bruger dem derfor ikke så ofte. Jeg vil prøve din idé næste gang. Tak :)

      Svar
  3. Elsker aubergine i alle former. Har virkeligt lært at værdsætte denne siden, vi flyttede til Spanien. Her har man den ene efter den anden lækker opskrift med aubergine. Er sikker på at din opskrift er super god og enkel, skal prøves af i weekenden, da jeg altid (som i virkelig altid) aubergine i huset! God weekend!

    Svar